Sayfalar

3 Temmuz 2009 Cuma

NBA'de Adamlar Kapış Kapış!

NBA piyasası çılgın günler geçirmeye devam ediyor. Daha dün Rockets'le anlaşmak üzere dediğimiz Gortat'a ciddi şekilde talip olan Dallas Polonyalı oyuncunun işini bitirmek üzereymiş. Dallas'ın teklifi full mid level exception, yani 5.6 milyondan başlayıp 4 ila 6 yıl arası sürebilecek nitelikte ki bu teklif bence Gortat için biraz fazla. Neyse Otis Smith dizini dövsün.

Cleveland'la neredeyse anlaştı dediğimiz Ariza ile Cavs'in arasına Rockets girmiş. Ariza'nın da tıpkı Gortat gibi 5 yıllık bir full mid-level exception alması bekleniyor.

Enteresan başka bir gelişme ise Ariza'yı kaybeden Lakers'ın Rockets'ın bıraktığı Ron Artest ile anlaşmak üzere olması. Artest de 3 senelik bir kontrat ve 18 milyona Lakers'a evet demiş. Aslında daha çok para isterdi bizim bildiğimiz Artest ama gözüken o ki yüzük sevdasına kapılmış. Kanaatimce Lakers'ta sorun çıkarır, şut paylaşımı dengesizliği yaratır ve Lakers yönetimini pişman eder Artest. Allah Jack Nicholson'a sabır versin.

Ayrıca Rasheed Wallace bugün Boston Celtics ile görüşeceğini açıklarken, Sixers yönetimi de Mike Bibby ile kontak kurmuş. Davis, Powe kalacaksa Wallace Boston'a lüks olur ama Mike Bibby Andre Miller sonrası Philadelphia'da sınıf atlayan bir takım oyunu ve gelişimi hızlanan gençler demektir benim literatürümde. Umarım Bibby Sixers'la imzalar.

Bu arada dün yazamadık Zach Randolph Memphis'e New York'tan gelen Quentin Richardson karşılığında takas edildi. Blake Griffin'in böylece ilk 5 yolu açılmış oldu. Ayrıca Q-Rich Mobley sonrası problem olmaya başlayan üçlük meselesini çözüme kavuşturacak bir adamdır. Baron Davis sağlıklı kalabilirse Clippers çok can yakar. Randolph da basketbola adapte olabilirse Thabeet'le pota altında iyi iş yaparlar. Gasol sonrası artık Memphis'ten bir çırpınış görmek istiyorum ben şahsen.
En son olarak yine Hidayet diyelim. Hidayet Portland'a giderek kulübü, tesisleri ve şehri incelemeye başladı. Konuşmalarından anladığımız kadarıyla McMillan ve Pritchard onu ikna etmiş gibi. Benim tercihim de Portland'la imzalaması yönünde. Aşağıdaki linkte Portland Havaalanına inişi sonrası verdiği demeci bulabilirsiniz, hem yazılı hem de görüntülü olarak. Portland kondüsyoneri Jay Jensen de önemli bir jest yapmış hazırladığı pankartla. Çok kral adamsın Jay Jensen.

3 yorum:

tolga dedi ki...

cenk hocam,kaleminin ucunu sivriltmeye başlıyorsun GİBİ GELDİ.5 gün sonra o kalemin ucu ne benzeyecek çuvaldıza GİBİ GELİYOR.o kalem iki seneye kalmaz otis için kırılır GİBİME DE GELDİ.şimdi,bu GİBİ ve GELMEKler sırayla bugün,beş gün sonra ve iki sene sonra ayaklanır da terkederlerse bulundukları cümleleri tarihi geri sarma şansımız da kalmayacak.tarihin "back" tuşu keşfedilmedi henüz...otis iyi dinle burayı...

tolga dedi ki...

bu arada espn flaş haber ile "hido kırmızı siyahlı ekiple el sıkıştı" dedi.yok bunu dese dese bizim basın der.ya da şöyle derdi:"hidonun kırmızı siyahlı ekiple el sıkıştığı,portland yöneticilerine evet dediği ÖĞRENİLDİ"

ejikulat dedi ki...

Jay Jensen yavşamada ayrı bir paragraf açmış yani helal olsun...