Sayfalar

20 Temmuz 2012 Cuma

Arda Kadar Taş Düşsün Başınıza!

Senelerdir aynı terane. Bir Türk, hele de Milli takım futbolcusuysa yurt dışına gitti mi, her sene her ne hikmetse geri dönüyor memlekete. Kendi kendine değil ama, çok kıymetli basınımız elinden tutuyor, elini veren kolunu kaptırıyor, bu çocuklar paketlenip memlekete gümrükten kaçırılan mal edasıyla sokulmakta. Nice Nihatlar, Nica Hakanlar, Emreler, Okanlar, Canerler, Arifler bu senaryolarla dönüş yaptılar kutsal topraklara.

Galatasaray'ın efsanesi olmak üzere olan ve herkesin sevdiği Emre Fenerbahçe mahareti ile döndükten sonra bir çok kişinin nefret ettiği skandalların adamı haline geldi. İspanya'da çok sayılan ve sevilen Nihat'a zorla futbol bıraktırıldı. Bir Okan Inter sonrası Avrupa'da bir çok kulübün transfer adayı iken Belediye topçusu olarak veda etti futbola. Şükür'ün belki kendi sorunları da vardı ama hergün Türk medyasının manşetlerinde olunca hep aklı burada kaldı, birileri hep dürttü.

Netice itibariyle henüz 24-25 yaşındaki, kendi toprağımızdan yetiştirip yabancı diyarlara yolladığımız, milli takımın önemli bir ismini şu noktada uğraşmayın geri getirmeye. Biraz oralarda yaşasın, dil, futbol, adamlık, profesyonellik öğrensin, öğrensin de gelsin arkadaşlarına, küçüklerine öğretsin. 30 yaş veya sonrası o çocuğu gerçekten kaptanlık, liderlik yapması için geri getir illaki getireceksen. Gelmeyecekse de o da bir Tugay olsun, adını duyan top oynadığı memleketin insanı duyduğu saygıyı göstersin, gözleri ışıldasın.

Altyapılarınızda nice gençler var ki teknik direktör ve yönetim yanlışlarıyla birer yıldız olamıyorlar. Bırakın gidenin arkasından bakmayı, kalan sağları yüceltin, yetiştirin bre gafiller. Ha yok biz illa ki gideni geri getireceğiz, biz illa ki onun peşindeyiz diyorsanız en başta Arda kadar taş düşsün başınıza! Hele ki Arda veya namzetleri milyon Eurolar kazanırken, milyon Eurodan fazlasını edecek tecrübeye bulanırken hala biraz daha fazla Eurocuk için geri dönmeyi tercih ediyorsa onların da benim kadar taş düşsün başlarına!

19 Temmuz 2012 Perşembe

Jamison Lakers'ta, Lakers Howard'ın Peşinde

Los Angeles takımları önümüzdeki sezon çin kadrolarını ciddi şekilde güçlendirmeye devam ediyorlar. 3-4 sene öncesine kadar ligin en önemli skorerlerinden olan ve kolay kolay maç kaçırmayan 14 yıllık veteran Antawn Jamison da bu çalışmaların bir parçası olarak Lakers'la 1 senelik veteran minimum kontratı imzaladı. Bu da yaklaşık 1.4 milyon kazanacak demek. 3 ve 4 numaraları yedekleyecek ve Kobe dinlenirken takımın skor yükünü çekebilecek bir isim Jamison. Kariyer ortalamaları 19.5 sayı 7.9 ribaunt 1.7 asist 1 top çalma ve % 34.6 üçlük yüzdesi olan Jamison bir Howard takası olmazsa Metta World Peace ve Pau Gasol'un yedeği olarak rotasyona dahil olacak.

Bu arada Lakers'ın Howard gelecek sezon için sözleşme uzatmayı kabul etmese bile bu takasa dahil olmak istediği, muhtemel bir şampiyonluk veya final oynanması halinde Howard'ı kolay ikna edebilecekleri düşüncesiyle arayışlara devam ettiği haberleri gelmeye devam ediyor. 15 Temmuz'da bu konuyla ilgili bir yazı yazmış ve Cleveland - Orlando - Lakers üçgeninde gerçekleşmesi muhtemel takasın ayrıntılarını vermiştim. O plan doğrultusunda bir takas çıkarsa şaşırmamak gerek.

Öte yandan Hornets Gordon'un, Blazers Batum'un diğer takımlar tarafından önerilen kontratlarını karşılarken, Knicks Lin'e Rockets'ın önerdiği kontratı karşılmadı ve Linsanity Rockets oyuncusu oldu. Hem Lin'in hem de New York'un Çin asıllı nüfusunun konuya ciddi tepkileri oldu. Lin'in Rockets taraftarına basın karşısında tanıtımı bugün.

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Galatasaray 2012-2013 Formaları



Bu sezon için Nike tarafından 3 ana forma tasarlanmış. Klasik-yakalı parçalı, beyaz üstüne sarı-kırmızı şeritli ve Galatasaray kırmızısı. Bugün lansman var ama bu fotoğraflar yine lansman öncesi piyasaya düşmüş, biz de paylaşmak istedik.

edit: Lansman sonrası mankenler üzerindeki duruşlarını da ekledik. Görüldüğü üzere Türk Bayrağı da eklenmiş.

17 Temmuz 2012 Salı

Grant Hill Clippers'ta, Lakers, Nets Takviye Yapıyor

Sezon başı 40 yaşına girecek olan Grant Hill son transferini Los Angeles'a yaptı. Hill Odom ve Crawford'la kadrosunu güçlendiren Clippers'la 2 senelik kontratta anlaştı. Kontrat biannual exception denilen türde ve veteran oyunculara minimum kontratın 2 katı ücret verilebilmesini sağlıyor.

Los Angeles'ın diğer takımı Lakers ise Antwn Jamison ve Jermaine O'Neal'ı kadroya katarak rotasyonu genişletmeye çalışıyor. İki oyuncunun da minimum kontrat alması bekleniyor.

Howard'ı Brooklyn'e getiremeyen Nets ise Humpries ile 2 sene ve 24 milyona tekrar anlaşmak üzere. Humpries sonrasındaki hedef ise pivotu yedeklemek için Nazr Mohammed.

Howard takasına ilişkin ise yeni bir gelişme yok.

Adam gibi Adam Ray Allen

Ray Allen Boston'dan Miami'ye geçişi sonrası Boston taraftarına ve şehrine vefasını Boston Globe'ta yayınlattığı tam sayfa teşekkürle göstermiş. Helal olsun demek gerek.

O.J.Mayo da Dallas'ta ve Diğer İmzalar...

Memphis'ten ayrılan serbest oyuncu O.J.Mayo'nun uzun zamandır nereye gideceği merak konusuydu. Bir kaç saat önce Mayo twitter hesabından Dallas'la anlaştığını duyurdu. Hemen ardından Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban da Mayo'ya hoşgeldin twiti atınca iş resmileşmiş oldu. Dallas Mayo takviyesiyle Collison, Brand ve Kaman'ın ardından kadrosuna daha da bir güç katmış oldu.

Öte yandan uzun zamandır bahsi geçen Hawks-Bulls takası gerçekleşti ve Korver Hawks yolunu tuttu. Bu takasta Hawks Korver için önceki Joe Johnson takasından aldığı trade exception'ı ve bir miktar parayı kullandı. Bulls ise salary cap'ini hafifletmiş oldu.

Brooklyn Nets takımdaki eksik parçalar için arayışlarını sürdürürken veteran oyuncuları takibe devam ediyor. En son olarak dün Jerry Stackhouse ile anlaştılar. J-Stack 38 yaşında ve imza attığı kontrat da 1 yıl-1,4 milyon değerinde. Nets önceki gün de geçen sezon Bulls'ta görev adımı rolünü layıkıyla yerine getiren C.J.Watson ile anlaşmıştı.

NY Knicks Lin konusunda çıkmazdayken eski oyuncusu Raymond Felton'ı kadroya katarak arka alanı garantiye almaya çalıştı. Portland ile gerçekleştirilen takasta eski bir Knicks oyuncusu olan Kurt Thomas da geri dönerken Portland sign and trade ile Jared Jefferies, Dan Gadzuric, Avrupa'da kariyerlerine devam eden Kostas Papanikolau ve Giorgios Printezis'in hakları ile ileriki yıllardan korumalı bir 2. tur draft hakkını almış oldu bu takas sonunda.

Orlando Magic ise daha önce anlaştığı oyun kurucu Jameer Nelson ile 3 yıllık bir kontrat imzaladı. Kontrat tahminen 25 milyon seviyesinde.

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Scola Phoenix Suns'ta

Bunu yazmadan geçmek olmazdı. Rockets'ın amnesty clause kullanarak serbest bıraktığı Scola için verilen tekliflerin en iyisi Suns'tan geldi. Dolayısıyla Scola kontratından geriye kalan süre boyunca, ki bu da 3 sene, Suns forması giyecek. Scola Suns'ta eski takım arkadaşı Dragic ile de buluşmuş oldu. Dragic de hemen twitter'da Scola'yı tebrik etmiş ve sanırım kamplarda oda arkadaşı olarak kimi seçeceğine de karar vermiş.

Suns Eric Gordon'a önerdiği maksimum kontratın Hornets tarafından karşılanması sonucu özellikle 4 numarada arayış içindeydi.

15 Temmuz 2012 Pazar

En Son Howard Takası Dedikodusu

En son dedikodu Cleveland'ın Lakers'la görüşme halinde olduğu ve Howard'ın Lakers'a gideceği bir takasta Bynum'u almak istediği yönünde. Bu takasta Anderson Varejao ve yanında bir sürü oyuncu artı ilk tur draft seçim hakkı da Orlando'ya gidiyor. Biraz ütopik gibi durmakla beraber Nets yolu tıkanan Howard acaba sign-and-trade'e tamam der mi bu şartlarda düşünmek gerek. Özü şudur:

Lakers: Howard'ı alır

Cavs: Bynum'u ve J-Rich ya da Hedo'yu alır

Orlando: Varejao, Lakers'tan 1 isim, Cavs'ten 1 ya da 2 isim ve bir sürü draft hakkı ve nakit parayı alır

Kaçtım.