Sayfalar

8 Ağustos 2009 Cumartesi

Koca Bebeğe Meme Verdiler

Glen Davis özellikle geçen sezon Garnett'in sakatlığı sonrası aldığı süreleri çok iyi değerlendirmiş ve bir anda değerini arttırmıştı. Play-off'ta maç kazandıran basketlere imza atması iyi bir piyasa yapmasını da sağlamıştı. Bu momentumun etkisiyle ciddi para kazanma sevdasına kapılmış ama kimse kapısını çalmayınca adeta depresyona girmişti. Bir çok kişi tarafından Celtics'te kalması artık sürpriz olur denilen Davis, Wallace'lı takımda kalmaya ikna olmuş durumda. Mid-level exception ve en az 4-5 senelik bir kontrat peşindeki Davis umduklarını bulamasa da en azından takım bulmuş oldu kendine. Celtics 2 senelik konrat önermiş Davis'e ve büyük oranda da anlaşılmış. Tahminim 2 sene ve yaklaşık 7 milyonluk bir kontrat olur. Adeta ekonomik kriz vurmuş oldu Davis'e, diğer takımlar o parayı veremediği gibi Celtics seviyesine de çıkmadılar ve hep sign and trade üzerinden gitmeye çalıştılar. En azından 2 seneliğine kurtardı kendini Koca Bebek, verdiler memeyi ağzıma susturdular. Magic Bass ile anlaşmadan önce onlara evet dese belki bugün şampiyonluk adayı takımlardan birinin direk ilk 5 oyuncusu olacaktı, şimdi rotasyonda 15 dakikalık bir adam oldu yeniden. Ciddi bir sakatlığa denk gelmezse 2 sene sonra da işi çok zor.

Blanc - Kramer

Ben çok benzetiyorum ikisini, hatta Blanc'ı her gördüğümde yüzümde anlamsız bir gülümseme beliriyor.

Allah Sabır Versin Tuncay

Hemşehrimiz Tuncay Şanlı dün gece 75 yaşındaki anneannesini kaybetmiş. Haber üzerine aniden Boro kampından ayrılıp Adapazarı'na gelmiş Tuncay, bugün de merhumeyi toprağa vermiş büyükleriyle birlikte. Anneannenin ne demek olduğunu en iyi elinde büyüyenler bilir, tıpkı Tuncay gibi. Üzüntüsü yüzünden belli oluyor. Hayriye teyzemiz nur içinde yatsın, Allah Tuncay'a ve ailesine sabır versin. Bilmeyenler olabilir Tuncay'la ozhano TEKspor'dan takım arkadaşıdır, ötesinde Tuncay'ı sevmeyen tek bir Sakaryalı bulmak da çok zordur. Benzer acıları ben de yaşadığım için iyi bilirim, en zoru çok sevdiğini uzaktayken kaybetmektedir, geçip giden ama onun yanında olamadığın zamanlara yanarsın. Her şey top, para, şöhret değil, bu çocukların bir de özel hayatı var bunu unutmamak gerek.

Terry'e Niyet Upson'a Kısmet

Forvet hattına piyasadaki neredeyse bütün forvetleri toplayan ancak daha sonra savunmaya birilerini almayı unuttuğunu hatırlayan Manchester City'nin hedefinde son bir kaç haftadır sağlam savunmacılar var. Önce Terry'e sulandılar alamadılar, sonra Everton'dan Lescott'ı koparmaya çalıştılar 35 milyon fazla geldi, bir adamın da ederi var dediler, geri çekildiler. Şimdi sırada West Ham'dan Upson var. Upson Luton'dan yetişme, Arsenal kariyerli, Milli Takım'da zaman zaman şans bulan sağlam bir stoper. Arsenal'de fazla forma bulamayınca Birmingham'da kendine gelen, West Ham'da sınıf atlamış bir oyuncu. Fiziği John Terry'e çok yakın Matthew Upson'ın. 1.85 boyunda yani 2 santimetre daha kısa sadece ve 2 yaş daha büyük Terry'den. Son 4 sezondur aralıksız oynuyor ve sıklıkla milli takım kadrosuna çağrılıyor olması artı Mark Hughes gözünde onun için. Piyasa değeri 8-10 milyon Euro arası şu sıralar Upson'ın. City geliyor diye en az bir 20 çeker West Ham 15'te anlaşırlar diye düşünüyorum. Olmadı bunu da alamazsa City ben burdayım. Yaşım Upson'la, boyum Terry'le, huyum Stumpf'la aynı.Vallahi de billahi de 1 milyon yeter bana senelik, şampiyon olur ya da kupa alırsak ucundan kıyısından bir prim de verdiler mi benden iyisi yok. Hughes buraya da bak be hocam!

Abdullah Mucip Avcı

2007-2008 (38 puan, 12. 9 puan 3 büyüklerden)

BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 2-0 FENERBAHÇE 10 Ağustos 2007

BEŞİKTAŞ A.Ş. 0-0 BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 28 Ekim 2007

GALATASARAY A.Ş. 2-2 BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 2 Aralık 2007

FENERBAHÇE 2-2 BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 13 Ocak 2008

BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 2-1 BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 Mart 2008

BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 0-3 GALATASARAY A.Ş. 19 Nisan 2009

2008-2009 (42 puan, 9. 4 puan 3 büyüklerden)

FENERBAHÇE 2-0 BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 30 Ağustos 2008

BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 1-1 BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 Eylül 2008

GALATASARAY A.Ş. 2-0 BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 16 Kasım 2008

BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 2-0 FENERBAHÇE 8 Şubat 2009

BEŞİKTAŞ A.Ş. 2-1 BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 27 Şubat 2009

BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 0-1 GALATASARAY A.Ş. 19 Nisan 2009

2009-2010

BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 1-1 BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 Ağustos 2009

Görüldüğü üzere Abdullah Avcı büyük takımları her halükarda oldukça zorluyor. "İBB maçı var bu hafta farklı alırız" düşüncesinin yanından bile geçemiyor büyükler. 2007-2008’deki 3-0’lık maçı saymazsak hep zorlamış rakiplerini Avcı’nın takımı. İlk sezonunda onlardan aldığı 9 puanı çıkarınca İBB ligden düşme potasında. 2. sezonunda diğer maçlara biraz daha ciddi yaklaşınca 2007-08’deki puanın tamamını 28 maçta toplamış, büyüklerle oynamadan. Dün akşamki ilk maç da gösterdi ki istikrarlı çıkışını sürdürmeye kararlı Avcı. Lig öncesi sorulan ligin ilk 5’i kim olur sorusuna cevap veren hocalardan Bülent Uygun kendi takımını ilk 5’e sokmazken, Avcı İBB’yi 5.liğe koyacak kadar da iddialı. 2-3 önemli adamını kaybetmiş olsa da transferleri ilk maç için doğru yapmış gibi gözüktü. Bu sezon daha iyi bir İBB olacak gibi geliyor bana, Avcı’nın bu sefer 50 puan civarında olmaya çalışacağını hissediyorum. 50 puan civarı bir puan da İBB’yi 5-7. sıralar arasında bir yere rahat oturtur. Seviyorum bu cesur adamı.

Galatasaray'a Yakışan Formalar

Bu sezonki tasarımlardan memnun olmadığımı defalarca kez dile getirmiştim. Hele hele mor formayı Sami Yen çimleri üzerinde görünce bir tuhaf oldum. Bu sezonki anlamsız forma kreasyonumuzdan ben olsam şu ikisini tercih ederdim çoğunlukla. Umarım bir çok maça parçalı ile çıkılır ve kırmızı da plasesi olur.

Madara Olmadan Futbolu Bırakması Gerekenler #1

Jens Lehmann. 10 Kasım 1969 doğumlu Stuttgart kalecisi, 41 yaşına az kaldı. Dün akşamki Wolfsburg maçında bir kez daha kanaat getirdim ki bu adamın işi bitmiş. Hele ilk golden sonra geçip giden topun ardından kendini plonjon yapıyormuşçasına yere atması beni hem sinir hem kahkaha krizine soktu. Babbel'in Gotlieb Daimlers günleri çok kısa olur Lehmann'a alternatif bulamazsa. Alman futbolunun bu kaleci sorunu daha ne kadar büyüyerek devam edecek bilemiyorum. Kahn sonrası tam bir enkaz gibi. Biraz Adler, biraz Enke, gerisi vasatın altında.
Bırak diyorum hacı artık, duymuyor musun! Bırak bırak!

7 Ağustos 2009 Cuma

İşbilmez TRT

Avrupa'nın en gösterişli ve zevkli futbollarından birinin oynandığı lig Bundesliga. İspanya ya da İngiltere'deki kadar olmasa da bir çok yıldız oyuncu Almanya'da forma giymekte. Bundesliga'nın yayın hakları geçen sene Kanal 24'teydi ki keşke orada kalabilse ve Okay Karacan ve ekibinin elinde anlam bulsa demiştik. Ancak yayın hakları 3 seneliğine TRT tarafından satın alındı. Son dönemde reyting kaygısı yaşayan, hatta bu kanala dizi hazırlayan şirketlerin reyting kuruluşları ile girdiği kanunsuz ilişkiler nedeniyle tekrar yaratmaya çalıştığı popülaritesi sarsılan TRT için Bundesliga çok büyük bir şans. Şans da bu şansı reyting ve nakde çevirecek yayıncılık zekası mevcut değil kurum idarecelerinde.

Bugün Bundesliga Wolfsburg-Stuttgart maçı ile start aldı. Son 3 sezonun 2 şampiyonu karşılaşıyor, sahada Türk asıllı Serdar Taşçı var, Yıldıray yedekte, Grafite, Dzeko, Hleb, Pogrebnyak gibi yıldızlar sahada ama Bundesliga'nın açılış maçı TRT 3'de. Ara ara zor buldum maçı Digiturk'te, muhtemelen uydudan da izlenemiyor, çünkü yurtdışı yayını da yasak tıpkı diğer liglerde olduğu gibi. Doğru düzgün reklamı yapılmamış, öne çıkarılmamış, diziler lige tercih edilmiş. Milletin futbola muhtaç olduğu şu dönemde, La Liga ve Serie A başlamadan Bundesliga tutkunları oluşturabilirdi TRT kendine. Örneğin şu anda izlediğim Wolfsburg maçı öylesine zevkli ve kıran kırana geçiyor ki 2. yarısı başlayan Beşiktaş maçını hiç mi hiç aramıyorum.

Bunun adı işbilmezliktir, devlet kurumu TRT alabileceği onca reklamı da heba ederken milletin parası boşa gitmektedir. Yazık, çok yazık.

Düzenbaz mı Enayi mi?

Sabahtan beri yazacağım hakkında bir şeyler ama elim gitmedi. Utanç verici bir olay, bir Magic taraftarı olarak midem bulanmış durumda. Sen 118 milyona imza atmış, milli bir basketbolcusun, yaptığın şeyin adı amatörlük bile değil! Sinirim bozuk, merak eden şuradan olayın detaylarına bakabilir.

Ukrayna-Türkiye Maçı Aday Kadromuz

UEFA Avrupa Ligi Atış Poligonu

FK Sarajevo (Bosna) - Helsingborgs (İsveç) 2 1
Fredrikstad FK (Norveç) - KKS Lech Poznan (Polonya) 2 2
HNK Rijeka (Hırvatistan) - FC Metalist Kharkiv (Ukrayna) 2 2
KAA Gent (Belçika) - AS Roma (İtalya) 2 2
SC Vaslui (Romanya) - AC Omonia (Kıbrıs Rum Kesimi) 2 1
FK Slavija Sarajevo (Bosna) - MFK Košice (Slovakya) 1 1
IFK Göteborg (İsveç) - Hapoel Tel-Aviv FC (İsrail) 1 2
PSV Eindhoven (Hollanda) - PFC Cherno More Varna (Bulgaristan) 1 1
FC Metalurh Donetsk (Ukrayna) - NK IB Ljubljana (Slovenya) 1 1
Vålerenga Fotball (Norveç) - PAOK FC (Yunanistan) 2 2
APOP/Kinyras Peyias FC (Kıbrıs Rum Kesimi) - SK Rapid Wien (Avusturya) 2 2
FC Honka Espoo (Finlandiya) - FK Karabağ (Azerbaycan) 2 2
FC Vaduz (Liechtenstein) - FC Slovan Liberec (Çek Cumhuriyeti) 2 2
Saint Patrick's Athletic FC (İrlanda) - PFC Krylya Sovetov Samara (Rusya) 2 1
Randers FC (Danimarka) - Hamburger SV (Almanya) 2 2
Tromsö IL (Norveç) - NK Slaven Koprivnica (Hırvatistan) 1 1
Brøndby IF (Danimarka) - Legia Varşova (Polonya) 1 1
FK Vojvodina (Sırbistan) - FK Austria Wien (Avusturya) 2 2
CSKA Sofia (Bulgaristan) - Derry City FC (İrlanda) 1 1
FC Steaua Bükreş (Romanya) - Motherwell FC (İskoçya) 1 1
MSK Zilina (Slovakya) - Hajduk Split (Hırvatistan) 2 1
SC Braga (Portekiz) - IF Elfsborg (İsveç) 1 2
Aberdeen FC (İskoçya) - SK Sigma Olomouc (Çek Cumhuriyeti) 1 2
FK Rabotnicki (Makedonya) - Odense BK (Danimarka) 2 2
FK Sevojno (Sırbistan) - LOSC Lille (Fransa) 2 2
FK Petrovac (Karadağ) - SK Sturm Graz (Avusturya) 2 2
Fenerbahçe(Türkiye) - Honved FC (Macaristan) 1 1
Bnei Yehuda (İsrail) - FC Paços de Ferreira (Portekiz) 2 1
Club Brugge (Belçika) - FC Lahti (Finlandiya) 1 1
Athletic Club Bilbao (İspanya) - Young Boys (İsviçre) 1 1
KR Reykjavík (İzlanda) - FC Basel (İsviçre) 2 2
Galatasaray (Türkiye) - Maccabi Netanya (İsrail) 1 1
FC Dinamo Tiflis (Gürcistan) - FK Crvena Zvezda (Sırbistan) 2 2
KSP Polonia Varşova (Polonya) - NAC Breda (Hollanda) 2 2
FK Vetra (Litvanya) - Fulham (İngiltere) 2 2


35 eşleşmenin 27'sinde turu geçecek takımı bilmişim, kutluyorum kendimi çok büyük başarı! Abeerdeen, Braga, Krylya Sovetov, Göteborg ve Helsingborg beni çok şaşırtan takımlar oldular. Bir okkalı atış da bugünden sonra yaparız artık. Madem öyle adet edineyim ben bunu.

6 Ağustos 2009 Perşembe

Capello’nun Yeni Prensi Ben Foster

Sir Alex Ferguson onu Stoke City’den alırken bir çok kişi hayretle bakmıştı İskoç fubol bilgesine. Stoke formasını tek resmi maçta giyememiş, envayi çeşit takımda kiralık oynamış bir yedeğin yedeği eldivendi United’a gelirken. Ferguson Foster’a inandığını her fırsatta söyledi. Maç tecrübesi kazanması için onu Watford’a kiraladı alır almaz, kiralarken şart koydu ve 1. kaleciniz olacak dedi Golden Boys’a. Foster 2 sezonda tam 73 maç formasını giydi ve oynadığı takım gibi altın çocuk olup döndü Old Trafford’a.

2 sezondur Manchester yedek bankında ve kupa mücadelelerinde yer kapmak için çalışıyor Foster. Antrenmalarda en çok çalışan adamlardan biri. Van der Sar’dan sonra o çizginin adamı olmak için uğraşıyor. Ferguson geçen sezon sonunda “Ben’in Edwin’den sonra kaleye geçmeyi hak edecek adam olduğuna inanıyorum” şeklinde bir açıklama yapınca herkes dikkatini Foster’a vermişti. Üstüne bir de United’da oynamayan oyuncuya Capello milli çağrıda bulununca Foster İngiltere'nin en çok merak edilen kalecisi olmuştu. David James 40 yaşına doğru gelirken, Robinson, Carson ve Green o kalenin adamları olmadıklarını defalarca kez göstermişken, geçen sezonki Carling Cup'ı kurtarışlarıyla getirmesine karşın sezona yedek olarak başlayan Ben Foster, hem Capello’nun hem İngiltere’nin hem de Kızıl Şeytanların yeni umudu. Eğer Foster bundan sonra Milli takımın kalecisi olacaksa bu Van der Sar’ın hayırlı sakatlığı nedeniyledir. Bir kırık bir kalecinin kariyerini bitirirken diğerinin kariyerini şahlandırabilir. Capello’nun yeni prensinin önünü açanın bir kırık olması da yabancı istilasına uğramış EPL düşünülünce oldukça manidardır.

Brezilya Ligi Avrupa'ya Uyacak (mı?)

John Cotterill sayesinde Brezilya ile ilgili içeriden bilgiler alabiliyoruz artık. Onun aktardığı bir konu üzerine bu post, yani Brezilya'da yaşanabilecek olası bir futbol yapısı değişikliği. Brezilya bugün dünyanın her ülkesine her dakika oyuncu gönderen bir transfer beşiği. Azıcık öne çıkan, biraz iyi performans veren her futbolcu Asya'dan Avrupa'ya, Okyanusya'dan Amerika'ya futbol oynanan her yere transfer olabiliyor. Futbolcu arayan, transfer yapmak isteyen takımlar için bu tam anlamıyla bir fırsatsa Brezilya futbolu ve taraftarları için o derece bir zulüm. Avrupa'yla birbirine uymayan lig fikstürü nedeniyle Brezilya'da şampiyonluk savaşı en ciddisinden sürerken takımlar yıldızlarını ekonomilerini düzeltmek uğruna birer birer satıyorlar. Son örnek Fenerbahçe'nin Corinthians'tan aldığı Santos ve Christian. Dolayısıyla taraftar ve kulüplerin arası açılıyor, kulüpler basılıyor, futbol odaklı şiddet olayları görülebiliyor bozulan takım düzenleri neticesinde.

İşte bu sebeplerle Brezilya'da bir kaç senedir "Acaba Brezilya özellikle dışarıya en çok oyuncu sattığı kıta olan Avrupa'ya göre yeni bir fikstür düzenlemeli mi?" sorusu çok gündemde. Brezilya'da her yıl Ocak'ta başlayıp Aralık'ta biten bir turnuvalar, şampiyonalar silsilesi var. Ocak ayında önce Mayıs'a kadar sürecek olan Eyalet Şampiyonaları sonrasında Mayıs'ta başlayıp aralıksız devam eden ve Aralık'ta biten Brezilya Ligi oynanıyor. Brezilya Kupası ise bütün Temmuz ayı boyu sürüyor. Bu arada ligle de tam anlamıyla paralel gitmeyen uluslararası Libertadores Kupası ve Sul-Americana mevcut. Bu sırada Dünya Şampiyonası, Amerika Şampiyonası ya da Konfederasyon Kupası gibi milli etkinlikler de Ligi tam ortasında ikiye bölüyor. Lig devam ederken bir çok oyuncu takımını bırakıp milli formayı giyiyor, takımlar kan kaybediyor. Fikstür Avrupa ile uyumlu olmadığından Avrupa'daki transfer sezonları Brezilya Ligi'nin en civcivli haftalarında yıldızları Brezilya'dan koparıyor. 20-25. haftalara kadar hiç durmayan transfer temposu yüzünden ilk 20 haftayı lider geçiren bir takım ligi alamayabiliyor, zayıflayan üst sıra takımlarına diğerleri kafa tutup sürpriz şampiyon adayları çıkarabiliyorlar.

Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ricardo Teixiera, ki yukarıdaki fotoğrafta kara kara düşünen adamdır kendisi, Brezilya'nın Avrupa Ligleri fikstürleri ile benzer ve eşzamanlı bir fikstüre geçmesinin artık elzem olduğunu belirterek bu konuda çalışmaya başladıklarını söylemiş. Ligin daha geniş zamanlara yayılmasıyla kulüplerin iç dengelerinin bozulmayacağını, Amerika Kupaları'nda mücadele eden takımların sıkışık takvim nedeniyle katılamadıkları Brezilya Kupası'na katılıp kupanın değerinin arttırabileceğini, bu sayede sponsor bulmanın daha kolay bir hale gelebileceğini de eklemiş sözlerine. Bunu gerçekleştirebilmek için takımlarla görüşmeler de başlamış yavaş yavaş.

Bana kalırsa doğru yaparlar bu kararı alabilirlerse. Daha istikrarlı ve çekişmeli bir lig izlenir, takımların kadro kaliteleri artar ve aşırı maç oynamaktan ambale olmuş Brezilyalı futbolcular biraz kendilerini bulup daha fazla verim verebilirler ki bu da Brezilya Milli Takımına aday daha çok futbolcu çıkması demektir. Avrupa'daki transfer çılgınlığının vardığı boyut bu, bir Güney Amerika ülkesinin futbol yapısının değiştirilmesi. Endüstriyel Futbol kendi kurallarını koyuyor artık.

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Saint Patricio

Sporting Lisbon'u 90+5'te ipten alan adam kaleci olunca, yükseldiği mertebe haliyle aziz oluyor. Bu mertebeye yükseliş anı şurada.

2 Ucuz Transfer

2 düzenli milli takım oyuncusu bu sezon için ucuz sayılabilecek bir paraya yaklaşık 20 milyon Euro'ya takım değiştirdiler. Biri Real'den Milan'a geçen Huntelaar, diğeri Roma'dan Liverpool'a geçen Aquilani. Her 2 oyuncu için de olumlu kariyer hamleleri. Huntelaar Milan rotasyonundaki 30 yaş altı 4. isim olacak, maalesef bu transferle Milan'ın yaş ortalaması düşmüş oluyor. Aquilani transferi de Poulsen'i çok üzmüştür sanırım. Keza daha dün adı o bölge geçerken Juventus yedek sırasına mahkum kaldı yine. Halbuki Kadıköy'e gelip servet yapmak vardı. Detaylı bir AC Milan incelemesi düşünüyorum bir kaç güne, bize göre Huntelaar'ın neler katacağını orada anlatırız.

Chelsea Agüero'nun Peşinde

Chelsea'nin Agüero'nun peşinde olduğu ve oyuncuyu kadrosuna katmak için önemli bir teklifle geleceği konuşuluyordu bir kaç gündür. Denilen oldu Maradona'nın damadı Kun Efendi için Atletico Madrid'e yaklaşık 40 milyon Euro ve Beşiktaş'ın ısrarla istediği, Elano gelene kadar adı Galatasaray'la anılan, hatta ve hatta Mourinho'nun takımda görmek istiyorum dediği Deco'yu anlaşma masasına koymuş Chelsea. Ancelotti Milan'da yaptığı enkazlaştırma operasyonunun çok da sağlıklı olmadığını idrak etmiş olacak ki, sanıyorum bunu kulağının devamlı kızarmasından ve sanki arkasında biri varmış gibi hissetmeye başlamasından anlamıştır, tam aksini yeni takımını genç tutmaya, tutarken de takımın direklerini kaybetmemeye çalışmasıyla hayata geçirmeye çalışıyor. Sözün özü dediğimiz yer burası oluyor ki burada bu post Atletico 60 milyon değer biçtiği Damat Ferit'i bu teklife vermez şeklinde bitiyor. Zaten bir önceki cümle bayağı bir uzun olmuş, transfer postu Türkçe'de bağlaç ve noktalama işaretleri kullanımı örneklemesi haline gelmiş (Türkçe diyor bir de post diyor vay arkadaş!), yani demek ki benim kafa kaymış. Kaçtım, Agüero da kaçar.

Adamın Parası Bitmedi Be Arkadaş!

Xabi Alonso'yu da aldı Perez Madrid'e. Ebemi öpseler satmam diyen Benitez mecbur verdi Xabi kardeşini. 30 milyon Pound civarı bir paradan bahsediliyor ki Alonso için iyi para. Ne para varmış şu Perez de be arkadaş, devlet bütçesi harcadı neredeyse 1 ayda. Şimdi Benitez tutuşmuş vaziyette, orta sahanın göbeğine bir defansif orta saha arayışına başlamış. Hedefte Juventus'ta Fener'e gitmediği için dışlanan Poulsen varmış. Fener'e paraya rağmen gider yapan Danimarkalı Liverpool'a gider mi? Belki de ben şu yazıyı yazmayı bitirmeden evet demiştir bile. Bu arada yavaş yavaş La Liga EPL'yi sömürüyor, Torres abimin dedikleri tersine dönmeye mi başladı ne? Ne?

Olduğu Kadar

3-1'lik skor ilk maçın bir kaza olduğunun delilidir. En azından bir galibeyet alıp Türkiye'ye puan kazandırarak veda ettiler Şampiyonlar Ligi'ne. Delgado'dan zarar eden Beşiktaş'ı sevindirdiler. Hatta 2-0 olunca bir an ozhano'nun bir kaç aşağıdaki Cesaretin Varsa Söz Ver gönderisi geldi aklıma, dolayısıyla verilen sözler, ama hevesim de kursağımda kaldı. Taraftarın maça fazla ilgi göstermemesi ilk maçın sonucu ne olursa olsun hoş değil ama gelen taraftarın Bülent Uygun'a sahip çıkışı fazlasıyla vefa dolu ve örnek bir hareket. Ersen Martin ümit verdi gelecek için, Kamanan sevindirdi, Sivas bu sezona dönük bir ışık yaktı. Ligin 2 sezondur rengi olan bir takımın bir anda çökmesi futbolumuz için büyük kayıp olur, keşke onlara 2-3 takım daha eklense de şampiyon 65 puanlar civarında, kıran kırana maçlar sonucunda belli olsa. Yapabildikleri kadar yaptılar, olduğu kadar oldu, hiç uzatmamak gerek bundan sonra, umarım Avrupa Ligi'ne katılabilirler.

4 Ağustos 2009 Salı

NBA Haritası

Arkadaşlarla konuşurken aklımıza gelen bir konu oldu. Bir bakalım haritaya üstünden konuşalım dedik. Bir de baktım ki ben haritayı ararken konu değişmiş, harita elimde kaldı, kalmasın dedim ileride lazım olur, belki konu yine oralara gelirse çeker çıkarırım. Güzel harita ama. Üstüne tıklarsanız büyüyor bile!

Geçmiş Olsun Dayı

Daha kazanın anıları tam olarak geçmiş Massa gerçek anlamda iyileşmiş değil belki ama o taburcu oldu hastaneden. Önceki gün Schumacher'e el verdi, dün gönül rahatlığıyla memleketine uçtu. Biz pistlere geri döneceği günü beklemeye başladık. Çabuk dön İstanbul Park'ın Dayısı!

Iverson Yunanistan'a mı Geliyor?

Olympiakos henüz hiç bir takımla anlaşamamış olan Allen Iverson'a 2 senelik net 10 milyon değerinde bir kontrat önermiş. Gel kariyerin şampiyonluk görsün, reklamlarla ücretin katlansın, müritlerin oluşsun demişler. Iverson mid-level ve en az 2 senelik bir kontrat arayışında ki bu da vergiler çıkınca en fazla 2 sene ve 7-8 milyona denk gelir. Ben olsam kabul eder gelir, efsane olur Avrupa'da dönerdim. Gerçi şimdiden efsane ama kalplere kazıtmak kendini apayrı bir şey.

Bogdan

Evet ben de aynen senin yaptığın gibi kolarımı 2 yana açıp soruyorum "Ne zaman gideceksin, ne zaman düşeceksin Türk basketbolunun yakasından?"

Ruanda yenilgisinin bile normal karşılandığı bir ülke haline geldik, boy aynamız dev aynası oldu artık sığmıyor aksimiz. Yazık ki ne yazık. Basketbol değerlerimiz dışarıdan bakarken milli takıma, milli takımdakilerin yarısı orada olduğuna bile şaşkın. 2-3 kişi var ki mecburen aldığı, mecburiyet olmasa bir gün bile düşünmeden harcanacak adamlar onlar. Turgay Demirel - Bogdan Tanyevic ortaklığı son sürat buz dağına doğru yol almakta. Olan yine bize, gemideki masum yolculara olacak, herkes farkında, bir onlar değil. Aynaya bakmaktan önlerine bakamaz olmuşlar. Haydi Bogdan, kim tutar ki seni!

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Blog Kardeşliği Yalan mı?

2006'dan bu yana artarak devam ediyor blog (günlük) açma ve tutma furyası. Eskileri var yenileri var çok tutulan blogların. Aceto en popüleri, bırakan borges bir idoldü adeta, Hollandalı çok farklı tatları bir arada sunuyor halen, en yeni popüler Ali Okancı'nın blogu...

Kendi adıma ben her gün en az 25-30 arası blogu her hafta da toplamda 75 civarı blogu takip ediyorum büyük bir hazla. Eray Sözen gibi üşenmeden tez kıvamında, Pclionfc Uğur gibi içeriden duyum ve sağlam bilgilerle yazanlar var. Alper Öcal (Lambuja), Artemio Franchi gibileri kendi kendilerine gelişmiş ve futbol-spor bilgisi olarak kendini öne çıkartabilmiş olanları. Erbatur Ergenekon (Erbo's), Murat Türker (Desportivo) ise spor ekranından blog dünyasına taşanlar. Salsa Basket ise Türkiye'den potanın yansıması adeta. Ve tabii adını sayamadığımız niceleri...

Bu kadar kaliteli bloglar mevcut, bu bloglar yavaş yavaş medyada yer kaplamaya başlamış durumda, gazeteler, portallar bloglardan hissetirmeden haber araklıyor ancak bloglar arası bağlar ne durumda ben onu gözlemlemeye çalışıyorum uzunca bir süredir. Blog İdman Yurdu ve Futbloglar bu blog oluşumunu bir arada listeleyip okuyucuya kolaylık sağlama amacında gibi. Başka amaçları olduğunu iddia edenler tekelleşme çabasının ilk adımlarıdır bunlar diyor, her şeyin maddiyattan geçtiğini söylüyorlar. Tam aksini iddia edenler de mevcut haliyle. Neyse asıl konu bu değil zaten.

Şu sıralar özellikle blog sahiplerinin misafir olduğu Yensen de Yenilsen de NTVSpor'da ilgi çeken bir yapım halinde. Aceto ve Okancı'nın Habertürk'te yaptıkları program sonrasında ilk ciddi blogger katılımlı program bu. Mehmet Demirkol'un her sabah NTV'de bloglardan verdiği fotoğraflar ve yaptığı alıntılar da blogların popülerliğini arttırmakta. Mesela Demirkol'un favori bloglarından, bizim de çok sevdiğimiz, Tukresoccer özellikle nostaljik fotoğraflarıyla sık sık yer alıyor programda ve bu da haliyle onun ziyaret sayısını tepeye vurdurmuş durumda. Kısacası kulaktan kulağa, dilden dile yayılıyor bloglar.

Peki bu yayılma eğilimi artarken, her gün yeni bir blog açılırken blogger denilen sizin bizim gibi adamlar birbirlerine nasıl destek oluyorlar? En basit yolu diğer bloglara link vererek paylaşıma girmek. Blogger.com'un son hizmetlerinden bir olan güncel yazıları üst sıraya çıkaran blog listesi hizmeti ile bu mümkün. Önceleri blogların amacı içini dökmek isteyen insanlara bir mecra olmak iken, bir anda bu link paylaşımı, medyada yer bulma ihtimali ve telaşı işi çok farklı bir boyuta getirdi. Sansasyonel yazılar yazma uğraşı, dış kapının mandalından alınan duyumlarla yazılan balon transferler, hakaret içeren gönderiler, diğer bloglara saldırılar, diğer bloglarda sırf hit arttırmak için kendi reklamını ısrarla yapmalar, bir bloga linkini bir şekilde koydurtup ondan sonra bir daha o bloga uğramamalar ve benzeri anlam veremediğimiz hareketler yeni moda haline geldi.

Yukarıdaki kadar can sıkıcı olmasa da düşündüren bir başka konu da, blogda link verilmiş olan diğer bloglar arasında ayrım yapılması. Hakkıdır illaki blog sahibinin en çok beğendiklerini ya da sıklıkla okuduklarını ayrıca gruplaması ancak bunlarla da link paylaşıyoruz, bizim bloga link vermişler şöyle bir kenarda dursunlar yaklaşımı da bana hoş gelmiyor açıkçası.

Günlük olmaktan ileriye geçip sporsever ve taraftarın sesi haline gelen blogların önü her gün açılırken aralarındaki bağların zayıflaması iyiye işaret değil. Bir kaç ay önce blog kardeşliği söylemiyle daha bir bütünlük içindeydi sanki spor blogları camiası. Gerçi insanlık tarihinde bir tekerrürdür verimli toprakların talanı ve herkesin en fazla meyveyi toplamak istemesi. Ön plana çıkmak, olası şöhret kapısından geçmek isteyenlerin bir oyuncağı mı olacak bloglar? Bu yüzden birbirimizi kötüleyip, ilerilere atılmak için diğerlerini ezmeye, küçülmsemeye ve küçültmeye çalışacak mıyız? Acaba bugün blog kardeşliği ölüyor mu? Yoksa zaten öyle bir şey yok muydu, yalan mıydı blog kardeşliği?

Allah Ayırmasın!

FR: Gel Evladım şöyle.
EB: Babamsın, şefkat dolusun, Hughes gibi değilsin...
FR: Dedikodu yapma, yersin şaplağı kıçına.
EB: Sustum...

Türk'ün Aklı

Fotoğraf: Süleyman Arat

2 Ağustos 2009 Pazar

Knicks J-Will ile Görüşüyor

Piyasada oyun kurucu kalmayınca New York piyasada olmayan bir isme yönelip Eylül 2008'de emekliliğini açıklayan Jason Williams ile görüşemeye başlamış. J-Will'in sakatlığını atlattığı ve uzun süredir kendi başına antrenman yaptığı söyleniyor. D'Antoni'nin J-Will'i ısrarla takımda görmek istediği ve ona çok güvendiği gelen haberler arasında. Ben hayretler içindeyim açıkçası. Sırf 2010'da bir kuruş fazla para harcamamak için ellerindeki değerleri riske ediyor ve dengesiz bir emekliye yöneliyorlar. Bravo Knicks bu kadroyla kesin getirirsin Lebron'ı Broadway'e!

Matt Barnes

Orlando Magic'in yeni transferi Matt Barnes imza ve tanıtım töreninde yüzük ümidiyle geldiği Orlando'da halinden bir hayli memnun gözüküyor.