Sayfalar

11 Eylül 2012 Salı

İyi Evlat, İyi Adam, İyi Futbolcu - 1

Aşağıdaki hikaye Trabzonspor'un yeni yıldızı Soner'e ait. Futbolu hayatındaki en yüce amacı gerçekleştirmek için kullanan böyle adamlara bayılıyorum. Soner'le başladık, benzeri hikayeleri paylaşmaya devam edeceğim.

2006 yılında PAF takımda oynadığı dönemde yurt dışında maça gittiklerini anlatan Soner, şöyle devam etti:

''Cebimde harçlığım olsun diye babam tüm imkanları zorlayarak bana 50 avro verdi. Yurt dışına çıktıktan sonra kulüpten iki aylık maaş ve yurt dışı primi olan toplam 700 lira aldım. Amacım paranın tamamını babama getirmekti. Babama katkı sağlamak, eve para getirecek olmak bana büyük gurur yaşatıyordu. Ancak tam o anda acı haberi aldım. Babam hayatını kaybetmişti. Hayallerim yıkıldı. Döndüğümde kendisine katkı sağlayacağını düşündüğüm parayı cenaze masraflarında kullandık. Sonrasında kazandığım ilk ciddi parayla anneme güzel bir ev aldım. Babam için gerçekleştiremediğim iyi bir hayatı annem için gerçekleştirmeye çalışıyorum.''

Soner, gol atınca ''babam için attım'' dediğini belirterek, ''Gol atınca yukarıyı gösteriyorum zaten, belki görüyordur. Zaten benim ahtım ve babama sözüm vardı. Onun için iyi futbolcu olacaktım. Emeklerinin karşılığını verecektim. Trabzonspor'a transfer olarak sözümü tuttum ve imza töreni sonrası benim için hazırlanan formayı alıp Ankara'da babamın mezarına gittim. O an manevi olarak büyük bir haz duydum'' şeklinde konuştu.


Kaynak: Habertürk