Sayfalar

25 Nisan 2009 Cumartesi

Günleri Sayılı Olan Adam

Herkes Bülent Korkmaz ya da Aragones gelecek sezonu görür mü diye konuşa dursun bence bugünkü Sivas mağlubiyetinden sonra günleri sayılı olan adam Ersun Yanal. Aynı anda hem Alanzinho hem Yattara'yı kanatlara koyup Hayrettin ve Abdurrahman'a aylardır bulamadıkları koridorları açınca hem Trabzon'un şampiyonluk şansını bitirdi hem de kendisinin Trabzon'daki gelecek sezon umutlarını. Çalıştığı her kulüpte yönettiği takımlar aynı performansı verdi, kısa sürede zirve ve serbest düşüş. Bundan sonra kolay kolay kalburüstü takımlarda iş de bulamaz, Yılmaz Vural senaryosunu yaşar gibi geliyor bana. Ne ah etmiş be Hakan Şükür, adamın senelerdir doğrulmadı beli...

Last Shot Sixers

Bu sefer 18'den geri gelen Magic oldu hem de 7 saniye kala Howard'ın 2'de 2 serbest atışlarıyla. Son topu her türlü Magic savunması çirkefliği ve çalınmayan faullere karşın Young baskete çevirip bir kez daha son saniyede bitirdi Orlando'nun umutlarını ve şunlar çıktı ağzımdan maç boyu:

* Böyle bir Alston istemiyorum, sanki Nelson sahadaydı ve en bencil günündeydi.
* Hedo o bro where art u?
* Bu sefer Lee'yi oynatmayacaklar dememiş miydim?
* Allah aşkına şu Iguodala'ya savunma yapmayın, sıkıştırdıkça patlıyor adam!
* Yazık oldu Dwight Efendi'ye!
* Demek ki Howard pota altını domine ederse Magic maç kazanamayacak, çünkü Magic'in şut sokması gerek!
* Pietrus'u daha fazla kullanmalıyız, atletik Sixers'a karşı.
* Neden Magic gibi oynayamıyoruz?
* Ah Lewis vah Lewis, nerdesin be aslanım 2 maç 3 çeyrektir!
* Maçın 2. devresinde yaptığımız savunmayı diğer maçlara yayarsak seri 4-2 biter Magic için.
* Şu Kaan Kural abiden çok sıkıldım, her maç 2 maçlık konuşuyorsun be abicim, kafa bu ama...
* Mehmet'in 430 sayı attığı bir gecede 96-94 kısır bir skor olarak kaldı.
* 4. maçı Magic alamazsa erken rezervasyon yaptırsınlar, Mayıs'ta tatil fiyatları artacakmış.

Daha da yazmıyorum, asabım bozuldu, tepem attı, yatıyorum!

24 Nisan 2009 Cuma

NBA'de Yılın 6.Adamı Jason Terry

32 yaşında kariyer ortalamasının ötesine geçmek hem de 6. adam olarak, benchten gelerek. Övgüyü fazlasıyla hak ediyordu Terry, ödül layık olduğu yere gitti.


2008-09 StatisticsFG 3PT FT Rebounds Misc
G MIN FGM-A FG% 3PM-A 3P% FTM-A FT% OFF DEF TOT STL BLK TO PF AST PTS
Season7433.7541-1168.463167-456.366198-225.8800.51.92.41.31.271.611.913.419.6
Career80033.94770-10604.4501387-3617.3832037-2420.8420.52.42.91.33.202.122.144.916.2

UEFA Haftanın Fotoğrafı

Andrei Arshavin Liverpool taraftarını sükunete davet ediyor. Arshavin'in Liverpool'la 4-4 berabere kaldığı maçtan.

Günün Şapkasını Önüne Koyanı

"Olay anının görüntülerini tekrar izledim ve kendimi tanıyamadım. Bir anlık kontrolümü kaybetmişim ve çıldırmışım. Fakat ben öyle biri değilim. Futbola tekrar dönme arzum yok. Şu an yaşadıklarım benim için en kötü ceza. Tekrar futbola dönme şansım olmadığını görürsem, başka bir şey yapmayı düşünürüm."

Real Madrid'in kontaratının feshedilmesi ya da satılması beklenen savunma oyuncusu Pepe, rakibi Getafe'li Casquero'ya attığı tekme sonrası kendini değerlendirirken...

NBA'de Yılın Çaylağı Derrick Rose


Sanki senelerdir orada, sanki veteran bir süper yıldız. Top eline öyle yakışıyor ki! Jordan beri Chicago'ya gelen ilk lider oyuncu O. Chicago'nun adı gelecek senelede şampiyonluk için geçecekse kuşkusuz en büyük sebebi Rose olacak. Aynı anda hem takımı yönetebilen hem sayı yapabilen ötesinde takımı tek başına taşıyabilen bir oyun kurucu. Paul ve Deron Williams'tan sonra ligin yeni dominant beyni. İmrenerek izliyoruz. Aşağıda son 19 yılın ROY listesi mevcut merak edenler için.

Sezon

Oyuncu

Takım

Draft Sırası

1992–93

O'Neal, ShaquilleShaquille O'Neal

Orlando Magic

01 1

1993–94

Webber, ChrisChris Webber

Golden State Warriors

01 1

1994–95

Hill, GrantGrant Hill

Detroit Pistons

03 3

1994–95

Kidd, JasonJason Kidd

Dallas Mavericks

02 2

1995–96

Stoudamire, DamonDamon Stoudamire

Toronto Raptors

07 7

1996–97

Iverson, AllenAllen Iverson

Philadelphia 76ers

01 1

1997–98

Duncan, TimTim Duncan

San Antonio Spurs

01 1

1998–99

Carter, VinceVince Carter

Toronto Raptors

05 5

1999–00

Brand, EltonElton Brand

Chicago Bulls

01 1

1999–00

Francis, SteveSteve Francis

Houston Rockets

02 2

2000–01

Miller, MikeMike Miller

Orlando Magic

05 5

2001–02

Gasol, PauPau Gasol

Memphis Grizzlies

03 3

2002–03

Stoudemire, AmareAmare Stoudemire

Phoenix Suns

09 9

2003–04

James, LeBronLeBron James

Cleveland Cavaliers

01 1

2004–05

Okafor, EmekaEmeka Okafor

Charlotte Bobcats

02 2

2005–06

Paul, ChrisChris Paul

New Orleans/Oklahoma City Hornets

04 4

2006–07

Roy, BrandonBrandon Roy

Portland Trail Blazers

06 6

2007–08

Durant, KevinKevin Durant

Seattle SuperSonics

02 2

2008–09

Rose, DerrickDerrick Rose

Chicago Bulls

01 1

23 Nisan 2009 Perşembe

Lanetli 18 ve Sac Ayakları

İlk maçtaki bozgundan sonra bu maç kazanılmazsa olmaz maçtı Orlando Magic için. Şüphe yok ki Sixers da bu maçı turu getirecek maç olarak görmüştü. Magic cephesinde beklenenler Lewis ve Hidayet'in hayat bulması, Howard'ın resitaline devam etmesiydi. Sixres cephesi Iguodala'nın kanatlanan omuzlarına destek çıkacak Miller ve Young'ı bekliyor, Howard'ı durdurmanın yollarını arıyordu. İlk maç Magic'te Lewis ve Hidayet'in sakatlıklarının da etkisiyle ilk adımlarını alamadıklarını şut ritmlerini bulamadıklarını söylemiştik. Howard çok ciddi bir performans vermiş, akip uzunları ezmişti ancak forvetlerinden katkı bulamayınca maçı tek başına alamamıştı. Ayakta kalan sürpriz isim Lee zaten DiLeo'nun riske etmesini beklediğimiz adamdı ve 2. maçta da büyük itimalle 2 kez arka arkaya aynı oyunu tekrarlayamacağı düşünülüp yine riske edilecekti. Sakat olan Hidayet'in savunması biraz yumuşatılıp Howard'a baskıyı arttıracaktı DiLeo.

Tıpkı düşüdüğümüz gibi oldu tüm maç. Lee riske edildi, 24 sayı attı. Hidayet'in savunması ve ikili sıkıştırmaları azalınca devamlı penetre etti, bolca faul yaptırıp 16 sayı buldu, Lewis de ilginin Howard'da odaklandığı dakikalarda bir çok penetre ve şut sansı yakaladı, şutları girmese de faulleri sokarak can yaktı. Howard'ı sinirklendirip performansını neredeyse sıfırladılar ama diğer sac ayakları sapasağlam ayakta kalınca Sixers taktiği bu sefer tam anlamıyla işlemedi.

Maç aslında dengeli başladı. 2. çeyrekte ve 3. çeyreğin başında tıpkı ilk maçta olduğu gibi Orlando öne çıktı ve farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Lanetli 18'e. İki maçtır fark 18 sayı olduğu anda sanki Sixers oyuncularına sihirli bir değnek değiyor ve birden farklı adamlarmış gibi oynamaya başlıyorlar. Herhalde bu sevgili dostum Alkın'ın söylediği gibi gençlik ateşi. Bu sefer bu ateşi söndürecek kadar suyu buldu Magic; Lee, Hidayet ve Lewis.

Sanırım bundan sonraki maçlarda Sixers Lee'yi riske etmeyecek, özellikle tepede Hidayet'e, alçak postta Howard'a ikili sıkıştrma getirmeye devam edecektir. Lewis içeri girdikçe zarar verir. Bir aydır şutu çok kötü, benzer şekilde Hidayet de kötü atıyor, demek ki ondan daha çok penetre izleyeceğiz ve çoğu da faulle sonuçlanacak. Alston fena hücumda fena oynamıyor ama savunmada Miller'a biraz hafif kaldı. Zaten 2. maçın sonunu Johnson ile oynayarak Van Gundy o zaafı gördüğünü anlatı bizlere.

Sixers için 3. maç çok önemli, eğer kazanamazlarsa seri 4-1 bitebilir. Cumartesi sabahı serinin geleceği çizilmiş olacak, Magic kazanırsa 4-1'e giden Sixers kazanırsa belki de 7 maça uzayan bir seri izleyeceğiz. Bu arada 3. maç Cuma'yı cumartesiye bağlayan gece sabaha karşı 3'te NTV'de olacak.

21 Nisan 2009 Salı

Hidayet ve Sezon Sonu Bitecek Kontratı

Hidayet'in Orlando Sentinel'den Brian Schmitz'e vermiş olduğu röportajdan alıntılar var aşağıda. Hoopsworld'den aldım ben de. Özetle Hidayet sezon sonu kontratındaki 1 senelik devam opsiyonunu kullanmayıp büyük ihtimalle serbest oyuncu olacağını söylüyor. Ben burada Hidayet oldum burada kalmak istiyorum ama ailemi de düşünmeliyim diyor. Opsiyonumu kullanmazsam gelecek sene yine aynı sorular olacak kafamda bu ister istemez beni etkiliyor diyen Hidayet en az 4 senelik bir kontratla kafam rahat olursa kendimi tamamen basketbola verip daha faydalı olabilirim diye de ekliyor. Global krizden etkilenen kulüplerin oyunculara verdikleri parayı kısmaa çalışacaklarını bi çok kez duyduk. Bu kulüplerden biri de Magic. Eğer Hidayet illa 10 milyon civarında bir kontrat istemezse Otis Smith'in seneliği 7 milyondan Hidayet'i takımda tutmak isteyebileceği de yine konuşulanlar arasında.Orlando'da daire satın alan ve eşi, çocuğuyla kurduğu düzeni bozmak istemeyecek Hidayet'in de böyle bir kontrata evet diyeceğini düşünüyorum açıkçası. Röportajın ayrıntılarını merak edenler aşağıda alıntıları okuyabilirler.

"Magic forward Hedo Turkoglu is not a 100%, he's been hobbled by injures for most of March and April and he has struggled to stay in front of 76ers forward Andre Iguodala in the opening game of the NBA Playoffs as a result.

Regardless of his health, Hedo said yesterday that he is still leaning towards opting out of his current contract and hitting the free agent market in July. Sources close to the situation say initial concepts have been exchanged with Turkoglu's camp looking for a $10 million per year deal, while the Magic are thinking something closer to what Turkoglu makes now - $7 million and simply giving him the 4 or 5 years of security he claims to be seeking.

"If I'm coming out, I'm coming out for one reason — to secure myself, my family," explained Turkoglu to Brian Schmitz of the Orlando Sentinel. "Not wait for the NBA lockout and stuff. The only reason I'm making that decision — if I decided that — is not to worry about another year."

"Listen, the market is going to be bad, anyway, this year or the next year. I'm just thinking about doing my best for this team and go from there."

"I just don't want to go through this stuff again and have to worry about injuries and lockouts and other stuff ... and just have a clear mind. Just knowing that I'm secure for another four or five years and just focus on my game."

"I want to stay here. This is how I become Turkoglu," Hedo said. "The organization gave me an opportunity and has been good to me. But I always say this: It has to be on both sides, not just my side."

The odds the Magic willfully make sweeping changes to a team that won 59 games without All-Star Jameer Nelson is unlikely, but the Magic are up against next season's projected Luxury Tax so keeping Turkoglu at a crazy deal seems unlikely. Sources close to the club said keeping Turk was more likely than not, it would simply be up to Magic GM Otis Smith to negotiate a reasonable deal"

20 Nisan 2009 Pazartesi

NBA'de Yılın Koçu: Mike Brown

Takımı NBA birincisi, herkesi silindir gibi ezip geçiyorlar, üstelik her şeyi Lebron yapmıyor. Cavs iyi bir takım olduysa onun sayesinde. Senelerce çok tartışıldı koçluk yeteneği. Her geçen gün üzerine koyarak devam ediyor. Lebron onun için bir şanstı, şansı fırsata çevirmeyi bildi, başkaları gibi yıldızına yaslanıp beklemedi. Kim ne derse desin NBA'de yılın koçu o, o Mike Brown!

Gerçek Galatasaraylı!

Rehavetin Bedeli

3. çeyrekte bir ara farkı 18 sayıya çıkaran Orlando Magic, geçen sezondan beri bir türlü kurtulamadığı hastalığına yine tuuldu: Rehavet. Karşında genç bir takım var, fark o kadar açılmış, moralleri bozuk gençler çabuk atışlar arıyor. Artık bu noktada tek yapmak gereken tempoyu oldukça düşürmek, saati tüketmek, en iyi adamlarına topu indirmek. Hiçbirini yapmadı Van Gundy'nin öğrencileri. 18 sayı öne geçmek maç kazandırmıyor, son ddük çaldığında önde olmak kazandırıyor. Bu mağlubiyet çok iyi bir ders oldu Orlando Magic takımına ve Van Gundy'e. DiLeo ve öğrencilerini tebrik ediyorum, özellikle de son topta suratında Hidayet'in kolu varken o muhteşem şutu çıkarıp maçı bitiren Iguodala'yı, sırf o şuttan değil muhteşem oyunundan dolayı da.

Dün gece içinde maç tecrübesinin ne kadar önemli bir etmen olduğunu gördük şutör performansında. Lewis 3 maç, Hidayet 2 maç kenarda oturmuş, 10 gündür maça çıkmamışlardı. Çaylak Lee ise tüm maçlarda görev almış ve fiziken hazır durumdaydı. Sixers maça başlarken hafta içinde yazdığım gibi Howard'a yoğunlaştı. İkili hatta zaman zaman üçlü sıkıştırmalar geldi. Howard da topu dışarıya çıkarmadı çoğunlukla ve faul almaya çalıştı. Aldı da ve hatta bir çok da basket buldu. Ancak DiLeo'nun sürpriz hamlesi Hidayet üzerineydi. Hidayet rakip sahada topu her aldığında penetre yollarını tıkayacak ikili sıkıştırmalara maruz kaldı. Maç boyu sadece 2 penetre yapabildi, ilk adımını atacağı yerde hep bir Sixerslı vardı. Kayarak savunma yapan Sixers Lee'yi riske etti maç boyunca. İlk 4 şutunu kaçırdıktan sonra iyice rahatladılar ancak bu sefer Lee çaylak duvarından geçti ve arka arkaya isabetlerle takımını oyunda tuttu. Yine de Lee'yi riske etmeye devam etti Sixers. Lee daha ne kadar atabilir ya da Magic daha ne kadar Lee üzerinden oynayabilir diye düşündüler sanırım. Haklıydılar. Lee bu takımın ilk beşindeki 5. skor opsiyonu ve işler kızıştığında diğerlerinden ona pek de top kalmıyor. Son çeyrekte skor kafa kafaya geldiği dakikalarda Alston ve Lewis'in buldukları boş atışları sayı yapamamaları Sixers'ı ileriye taşıyan başka bir faktör oldu. Iguodala'nın 2.2 saniye kala yaptığı basketle öne geçen rakibini Van Gundy'nin son hücumda maçı uzatmaya götürmeden yenmek istemesi takımının fiziksel durumuna güvenemediğinin bir göstergesiydi, öte yandan bu hücumu Hidayet üzerinden kullanması bütün maçı kötü oynamış da olsa ona ne kadar güvendiğini gösteren bir işaretti. DiLeo'nun taktiklerini maç kazandıran hale getiren de son çeyrekteki Donyell Marshall hamlesiydi. Üçlük fakiri Sixers'ın kadrosunda neredeyse hiç düşünülmeyen Marshall, son çeyrekte ilk kez oyuna girdi ve 15 yıllık tecrübesini Magic potasına akıttı son çeyrekte ve genç Sixers'a momentum getiren adam oldu. Sanırım diğer maçlarda DiLeo onu daha çok kullanacaktır.

Sözün özü bu mağlubiyet çok güzel bir ders oldu, rehavetin bedelini ağır ödediler. Aynı maçı bir daha oynamaz Magic. Seri buradan 4-1 de bitebilir ama kuvvetli ihtimal 4-2'ye uzamış durumda. Magic mutlaka deplasmanda yenecektir Sixers'ı, ama kaç kere?