Sayfalar

10 Şubat 2012 Cuma

Orlando Magic 102 - 89 Miami Heat

Gönül isterdi ki şu galibiyeti dün iş yoğunluğum olmasa, göğsümü gere gere anlatayım. Ancak iş yoğunluğum olmasaydı bile göğsümü gerecek bir durum yok. Hidayet hala toparlanamamış, J-Rich beklenenden çok uzakta, Nelson müthiş 12 asistli geri dönüşünün ardından 0 asistle oynamış, bençten vurucu katkı gelmemiş. Şu maçın kazanılmış olmasının yegane sebebi bu takımın üçlük atabiliyor olması. Rakipten 12 fazla üçlük atılıyor ve maç 13 sayı farklı kazanılıyor. Orlando zaten maç başı 15-20 arası üçlük sokabilecek oyuncu potansiyelinde bu garip bir şey değil ve müthiş bir başarı olarak nitelendirilemez. Howard'ın standardı zaten 20-20 olmuş, bütün lig bunun farkında. Bu maçta ayrıştırıcı 2 etken Ryan Anderson'ın hücumdaki agresifliğiyle ribaundlardaki etkinliği ve Lebron James'in kendi standardının çok altında hücum etmesi.

Tamamdır Miami'yi yendik takım toparlandı, bundan sonra çoşarız demem için şu an ortada hiç bir sebep yok. Bir kaç maç bu şut istikrarı korunmalı ve kazanma alışkanlığı edinilmeli yoksa Orlando Mart başı Howard'la ve 2. altın çağı ile vedalaşacak gibi.

9 Şubat 2012 Perşembe

TÜRKİYE'DİR GALATASARAY...

Son sözlerimin ilki CSKA'lılara!Bizleri yeneceklerine eminler burada fakat ben tam tersi olacağını düşünüyorum.Takım kimyası 2 hafta sonra çok farklı olacaktır Galatasaray'ın.Burada sürpriz 9-10 sayı bir fark bile olabilir dediğimde adamın bana delimisin der gibi bakışını hiç unutamıyorum


Yukarıda ki paragraf bundan 2 hafta önce Gs-Oly maçından sonra yazılmıştır.Böyle maçları çok konuşmaya gerek yok.Sadece bana deli gözüyle bakan Cska yöneticisi ve scoutını görebilme şansım olsaydı.
Biz bu turuncu topla sepetin peşinde saçları boşa ağırtmadık ;)


Basketbol 5 kişi ile oynanan ama sadece yüreğini ortaya koyanların kazandığı bir spordur.Tabi ki arkanda resimde ki gibi bir taraftarın varsa...


Saygılar,hürmetler,duygular şelale... 

8 Şubat 2012 Çarşamba

Capello İngiltere'yi Bıraktı

Her şey Terry'den alınan kaptanlıkla başladı. Capello federasyonu dinlemedi ve tekrar Terry'e teslim etti pazubandını. Federasyon Terry'nin yeniden karışmış olduğu olaylar nedeniyle mahkemelik olmasıyla o pazubandını 2. kez çıkarınca Fabio Baba istifayı bastı bu akşam. Kaptanımı ben seçerim, işime karıştırtmam, oyuncular ve tercihler bana aittir dedi, arkasına bakmadan gitti.

Capello Milli takımın en başarılı hocalarından biriydi İngiltere için. 28 galibiyet 6 mağlubiyet ve 8 beraberlikle veda etti Ada'ya Capello.

Capello'nun yerine en büyük aday şu sıralar vergi kaçırma suçlamalarından henüz sıyrılmış Harry Redknapp. Peki acaba Capello cidden Ada'ya temelli veda eder mi sorgulamak gerekir. Villas-Boas Inter'e giderse Chelsea için 1. adaydır Capello. Olur mu olur...

Orlando Magic 102 - 107 Los Angeles Clippers

Hidayet'in çok çok etkisiz olduğu ve hem 4. çeyrek hem de uzatmada hiç oyuna girmediği maçta, sakatlıktan dönen Jameer Nelson 12 asistle oyun kurucuymuş gibi oynadı ve top dağıtmayı becerebildi bir nebze. Sonuçta uzatmalarda takımda bir karar verici adamın yokluğuyla kaybedildi maç. Nelson senelerdir ilk kez hücumda Paul gibi bir adama ezilmeden oynadı, hayret ettik. Glen Davis'in etkisiz eleman olduğu bir kez daha görüldü, Smith acaba Bass için ağlıyor mudur?

Sezon başı öngörümde Magic normal performansını sergilerse 48-18 olur yaklaşımınsa bulunmuştum. Ancak sıkıştırılmış sezon bana gereken cevabı verdi. Hidayet'in bu kadar dalgalı, Howard'ın bu kadar isteksiz, Davis'in bu kadar fos çıkabilceğini açıkçası bu denli düşünememiştim. İç sahada bu denli mağlubiyet normal değil. Eğer All-Star arasına kadar bu istikrarsız performans devam ederse All-Star'dan sonra Howard takas olur ve Orlando için bu sezon biter. Büyük hedefler zaten Howard önderliğinde tüketilmiş durumda ancak bir gerçek var ki Otis Smith her sezon kredisini tüketiyor.

6 Şubat 2012 Pazartesi

Mario Manningham Tutar Giants Şampiyon Olur!



Şu tutuş futboldaki tabiriyle aslında bir asisttir. Bu tutuş sonrası Giants 17-15 gerideyken Patriots'a karşı bir touchdown daha yapıp maçı 21-17 kazandı. Manning MVP seçildi yine, yeniden. Bu sporu seviyorum.

Indiana Pacers 81 - 85 Orlando Magic

Hidayet'in isabetsiz ama sezon içinde en agresif olduğu maçlardan biriydi. Rakibi ne kadar zorlarsan o kadar artar kazanma şansın. Daha yeni seni rezil eden takımı evinde yenebiliyorsan koç faktörü önemli demektir.

Orlando Magic 102 - 94 Cleveland Cavs

Larry Hughes'un takımdan gönderilip lige geçen sezon draft edilmeden katılan Wake Forest Mezunu, asist anlamında istatistiksel anlamda Nelson'dan çok daha başarılı olduğu aşikar bir oyun kurucu olan Ishmael Smith'in ilk maçıydı bu. Vasatın üzerinde bir performans sağlayacağına inandığım bir isim Smith. Ancak koca Magic'in takımı rayına oturtmak anlamındaki hamlesi buysa vay ki ne vay. Kenyon Martin'in Clippers'a imza attığı şu ortamda cılız bir kıpırdanış.