Sayfalar

11 Aralık 2008 Perşembe

20 Aralık'a Kadar Salata Dolapta

10 gün yokum zorunlu sebeplerle ama dönüşüm inşallah bol bol anı dolu olacak, çok şey paylaşacağız. 20 bilemedin 21 Aralık'ta görüşmek üzere!

10 Aralık 2008 Çarşamba

Ronaldo Corinthians'ta

Herkes uzun süredir antrenmana çıktığı Flamengo ile anlaşır diye düşünürken Ronaldo Corinthians ile anlaştı ve imzalamak üzere. Tekrar futbola dönerken, Avrupa'ya geçişte kuşkusuz bir basamak olarak kullanacaktır Brezilya'yı. Avrupa'da önemli bir takıma gelebilir ve tekrar başarılı olursa, heykelini falan dikmek gerekir. Bu kadar ciddi sakatlık geçirip de böylesi futbola dönebilen kaç kişi vardır ki dünyada. Daha 6 ay önce göbekli ve tükenmiş fotoğraflarıyla dalga geçiyorduk, adam bugün sapasağlam ve fit şekilde futbola dönüyor. Helal olsun!

Mr Fourth Quarter

Aşağıda Hidayet'in maç kazandıran son şutunu anlatırken diğer bir kaç (!) maç kazandıran ya da kurtaran son şutu geldi aklıma. Aşağıda bir çırpıda bulabildiğim Indiana, Seattle, Chcago ve Boston maçlarınından son saniye şutları var. Portland maçı videosu da eklenir eklenmez paylaşırız.







Road Warriors



Orlando Magic'in geçen sezondan beri NBA'deki en başarılı deplasman takımı olduğunu daha önce söylemiştik. Yoğun seyirci baskısı altında elleri titremeden son şutları kullanan, evsahibi ekibin en önemli oyuncularını domine eden ve rakibin konsantrasyonunu bozacak derecede sabırlı bir oyun oynuyor Magic deplasmanda. Şu sıralar batı turundalar, tur 5 maçlık ve ilk 2 maçta, pazartesi ve salı akşamları 2 galibiyet almayı başardılar. İlkinde son çeyrekte 9 sayı geriden gelip Clippers'ı üzerken, ikincisinde son saniyeye kadar tam bir boks maçını andıran maçta Portland'a son yumruğu Hidayet'le atıp galip geldiler.

Clippers maçının tartışmasız yıldızı 23 sayı 22 ribaunt ve 6 blokla Dwight Howard oldu. Hidayet'in ve Lewis'in son çeyrekteki katkıları galibiyette önemli rol oynarken, Bogans'ın dönüşüyle Redick'in defterden silinmesi ve çaylak Lee'nin 2 numaradaki yedek konumunu alması önemli bir gelişmeydi. Bundan daha önemlisi belki de Brian Cook'un kısa süreyle de olsa rotasyona dönmesiydi. Hem savunmada hem hücumda sert oyunuyla rakibin dengesini bozması Magic'e önemli bir eşleşme avantajı sağladı kuşkusuz. Clippers'ta takas sonrası Kaman'ın da yokluğunda benchin iyice zayıfladığı aşikar, bu sezon için geleceği yok Clippers'ın, Dunleavy'i bu duruma ne kadar dayanabilir bilmiyorum.

Howard'ın midesini üşütmüş bir halde ve halsiz olarak çıktığı maçta, Portland pota altını oyunun her iki yönünde de iyi kullanınca yıldız oyuncu sadece 14-7 yapabildi. Roy ve Aldrige'in yıldızlaştığı maçta, muhteşem Portland seyircisi ve enerjik Blazers'ın tadını kaçırıp maçı alıp götüren adam bir kez daha Hidayet Türoğlu oldu. 108-106 geride girdi son 4.3 saniyeye Magic, kenarda son molasında Van Gundy iki oyun çizdi. Biri 6 üçlük sokan Lewis diğeri 4 üçlük sokan Nelson üzerine idi. Hiç beraberlik ve uzatmayı düşünmedi Koç. Hido saha kenarında topu eline aldı, Nelson ve Lewis'i çok ciddi savunarak bütün açılarını kapattılar, Hdo'nun yanına kadar gelen Howard almak zorunda kaldı topu ve hemen Hido'ya uzattı tekrar, sağına doğru dripling yapan Hido bir anda üçlük çizgisinin bir hayli gerisinden potaya dönüp Outlaw'un elleri üstünden şuta kalktı. Panyalı şutu çemberden geçerken skorbordda 109-108 ve 0.3 saniye yazıyordu. Bu son saniye basketi bir kez daha galibiyeti getirdi Hidayet'in elinden Magic'e. Hidayet gerçekten Mr. Fourth Quarter lakabını hak ediyor.

Orlando Magic şu anda 17-5'lik bir galibiyet-mağlubiyet oranına sahip ve bu orandaki deplasman sonuçları 8-2.

Schuster - Ramos

Schuster'in suyu ısınmıştı iyice, geçen sezon şampiyon olurken bile güven vermemişti bir çoklarına. Ronaldo transferiyle uğraşırken başkan doğru düzgün transfer yapılmayınca, daha doğrusu Schuster'in istedikleri alınmayınca, fazlaca konuşmaya başlamıştı. Bu sezon defalarca kez takımına güvenmediğini dile getirmiş, sanki Real'i değil de hala Getafe'yi çalıştırıyormuş gibi davranmıştı. En son kırdığı pot "Barça'yı Nou Camp'ta yenmek imkansız!"dı. Ne tesadüfdür ki Shaktar Donetsk'in Barça'yı Nou Camp'ta yendiği gün görevden alındı.
Schuster'in yerine gelen ise Sevilla'yı Avrupa'nın tepesine taşıyan adam Juande Ramos oldu. Son 1 seneyi görmezden gelirseniz İspanya'da ciddi saygı gören ve sevilen bir adam Ramos. Dedikodular vardı ama bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum ben. Tabi bu işi çabuklaştıran Schuster'in kendisi, eğer Real'i Barça ile kıyaslayacaksan böyle yapmayacaksın. Gerçi çalışmadan yemek de hoşuna gitmiş olabilir :) Ramos Tottenham rezaletinden sonra bakalım Real'i nereye taşıyabilecek...

Ankaragücü - Cemal Aydın - Gökçek

Cemal Aydın 11 yıllık görev süresini istifasıyla bitirmiş oldu. Uzun süredir çalkalanan kulübün akibetinin ne olacağı ise tam anlamıyla bir muammaya dönüştü. Seyircinin inanılmaz bir tepkisi vardı yönetime, şimdi yönetim yok, bakalım devamlı eleştiren ama çözüm önermeyen taraftar toplulukları bu işe bir çözüm üretebilecekler mi? Melih Gökçek'in uzun süredir Ankaragücü'ne talip olduğunu sağır sultan duymuştu zaten. Sebebi de belli, belediye harcamaları yakın zamanda detaylı olarak inceleme altına alınacak. Belki bu hükümet değişene kadar bir sıkıntı yaşanmaz ama, hükümet değişir ve başkaları gelirse o zaman beledieye devlet tarafından aktarılan kaynakların 1 kuruşu hizmet dışında bir sektör ya da uygulamaya kaydırılmışsa işte o zaman bunu yapan kulüp - belediye başkanlarının vay haline. O yüzden Ankaragücü Gökçek'in hedefinde söylentileri tavana vurmuş durumda. Acaba Cemal Aydın Ankaraspor - Ankaragücü evlenmesine karşı olduğu için mi yoksa bunu desteklediği için mi bu durumlara düştü, ya da başka bir teori evlenmenin Ankaragücü adı altında olmasına ısrar ettiği için mi, hatta daha abartalım, kendi yönetiminde ve Ankaragücü adı altındaki birleşmeler dışındakilere karşı çıktığı için mi? Teoriler arttırılabilir ama şu değişmez Cemal Aydın daha fazla direnemedi.

8 Aralık 2008 Pazartesi

İyi Bayramlar Türkiye!

Kurban Bayramı'nda hiç kimsenin yollarda kurban olmadığı, tüm ibadetlerin yerine ulaştığı, sımsıcak bir bayram geçirmemiz dileğiyle...