Sayfalar

15 Aralık 2011 Perşembe

Chris Paul Los Angeles'a Takas Oldu!!

Tam Fotomaç başlığı attım!!!

Evet Paul sonunda Los Angeles'a takas oldu ama Lakers'a değil Clippers'a. Hornets Paul karşılığında Eric Gordon, Chris Kaman ve Al-Farouq Aminu'yu kadrosuna katmış oldu. West'in de kaybından sonra (Indiana'ya imza attı) ne derece Hornets başarısına katkı sağlar bilemiyorum ama Blake Griffin ve Chris Paul Clippers'da önemli işler yapacaktır, orası kesin. Paul gittiğine göre sırada dedikoduları ve haberleri ayyuka daha fazla çıkacak adam Dwight Howard. Büyük ihtimalle de Lakers'a takası hakkında. Hayır ola...

13 Aralık 2011 Salı

Orlando'da Hareketli Günler

Şu sıralar Dwight Howard'ın içinde Hidayet'in de olduğu bir paketle Gasol ve Bynum karşılığında Lakers'a ya da Nets'e gidebileceği gündemi Chris Paul takası gerçekleşmeyince en çok meşgul eden konu NBA'de. Orlando'da ise Howard'ı tutabilme düşüncesi ön planda ve bu yüzden kadro derinliği ve etkinliği sağlayacak hamleler peşinde Otis Smith. Her ne kadar Wan der Veide nam-ı değer damat abi "artık bu strese dayanamıyorum" dediği için kaçmış gibi gözükse de, Magic'te çalışmalar durmadı.

Önce Jason Richardson ile bir kontrat imzalandı. J-Rich'in uzun vadeli kazık kontratı geçen sezon sonu bitmişti. Yeni kontrat 4 yıl ve 25 milyonluk. Akıllıca bir hamle oldu. Sonrasında bir türlü istenen seviyeye gelemeyen Bass Boston'a Glen Davis ve Von Vafer karşılığında gönderildi ki hem genç hem de potansiyelli olması açısından Davis önemli iş görecektir Orlando'da. Von Vafer ise serseri mayın, pimi çekilmiş bomba sözlerinin canlı temsilcisi adeta. Ondan bi numara olmaz :) Ligin yeni bütçe affı maddesine dayanarak Arenas serbest bırakıldı. Arenas'ın 3 yıl ve 62 milyonluk daha kontratı vardı. Bu miktar Magic'in cap'inde gözükmeyecek ama oyuncu ödemelerini almaya devam edecek.

Bu arada Odom takasla Lakers'tan Mavs'e geçti. boştaki Vince Carter da ona katıldı Dallas'ta. Anthony Parker Toronto'ya, Chauncey Billups Clippers'a, Shane Battier Miami'ye, T.J. Ford San Antonio'ya, Kurt Thomas Portland'a (hem de 2 senelik), Radmanovic T-Mac ile birlikte Atlanta'ya imza attı. Tyson Chandler da takasla New York Knicks oyuncu oldu.

NBA'de piyasa kızışmış vaziyette ve lig başlayana kadar geçecek 12 günde her türlü sürpriz beklenebilir.

11 Aralık 2011 Pazar

3'LEME....

Aslında bu yazı için kendi mi bilerek frenledim.Yıllar sonra içi hoş olarak bir derbi seyreden Galatasaray taraftarı olmayı unutmuşuz.Ezeli rekabette bir 90 dakikanın ezeli eziyete dönüştüğünü ilk defa görüyorum.Aslında hayır,Johnson'ın Suat'ın kıçına çarparak gol olan maçından sonra diyebilirim ama o maçı da Fenerbahçe kazanmıştı.

Dedim ya bekledim.Birincisi Fatih Hoca'ya bir teşekkür etmek lazım.Engin salakça aldığı kırmızı kart sonrası Sagopa'dan "derdime derman baytar'ım yok!!" diye mırıldanmaya başlamıştık en hicaz makamından.Biliyorduk ki orta sahada en çok bizi gole doğru iten adam bizim psikolojik Baytar'dı.Engin'in yokluğun da 3 yıldır beklediğimiz Emre Çolak'ı hiç çekinmeden ilk 11 oynattı.Burada başarı Emre'yi oynatmak değil,Emre'yi basit oynatabilmek!Bunu ne Rijkaard ne Hagi nede tahmin ediyorum altyapıda ki hocalar başaramamıştır.Dikkatli gözleri olanlar sene başından beri Emre'nin görev aldığı her maçta basit oynamadığı zaman kenardan yediği fırçalara şahit olmuştur.Sonunda Emre futbolun çok basit bir oyun olduğunu,zor olanın onu basit oynamak olduğunu öğrendi.Kolaydan vazgeçti ki artık milli takıma kadar uzanacak bir yolu olduğuna inanıyorum Semih ile birlikte.

Semih dedik bir parantez de ona açalım.Şükürler olsun kendini Lothar Mattheus sanan Servet Çetin'den kurtulmamızı sağladı.Galatasaray kolay gol yemiyor deniyor,hatta sayı 6 maç olmuş ki sayısı önemli değil.Artık savunmadan şişirme topla çıkmıyoruz ve bu sayede top duvar gibi  geri gelmiyor.Yıllar sonra ilk kez Galatasaray geride az adamla yakalanmıyor ve lanet olsun Ercan Taner'in sesinden "Galatasaray geride az adamla yakalandı" repliğini duymuyoruz!!Bunun bir parçalı forma tutkunu için ne demek olduğunu bilemezsiniz.

Bir parantez daha açmam lazım.Taffarel'den beri hadi biraz daha yakın zaman,Mondragon'dan beri kale de güven veren birini göremedik.Uruguay'lı kaleye geçtiğinden beri bende bu güven duygusu var.Bu adam kaleciliğinden önce iyi bir futbolcu!!Bakın çok önemli,futbolcu diyorum!Tıpkı Taffarel gibi!!10 milyon Euro'ya kaleci mi alınır diyenlere özür dilerim bunu söylemeliyim,"KAPAK OLSUN"!!!Bir kaleci işte bir takımın oyun sistemini bu kadar değiştirebilir.Kaleye geleni kurtarır-kurtarmaz çok sorun değil ama savunmasına güven vermek  futbolda bambaşka bir şeydir.Sizi bir kademe daha büyük bir takım yapar.

Bir paragrafta Elmander'e,her maç savaşan viking için ama çok kısa.Kewell gidince kalbinin bir yanı buruk kalan Galatasaray taraftarının,o kocaman Ozz büyücüsü boşluğunu doldurdu.Facebook'ada yazdım."HASTASIYIZ DEDEEEEEEEEEE, adı ELMANDER....."






Paragrafı sonun da bu imparatorluğu kurduğunu hatırlayan kişiye ayıralım.Galatasaray uçağını Trabzona indiren pilotun dediklerini tekrar etmemek mümkün değil!"Hepinize çok teşekkür ederiz,sayeniz de sokakta başımız artık dik dolaşıyoruz!" Sene başında şampiyonluk sözü değil,herkesin gurur duyacağı bir Galatasaray izlettirmek istiyoruz" dedi.Sağol imparator,şimdiden sözünde durduğun için...