Sayfalar

16 Ocak 2010 Cumartesi

Nerede Kaldın, Özlemiştik Valla!


Vince Carter'ın bu sezon forma giydiği maçlarda Orlando Magic'in galibiyet - mağlubiyet sayıları


21 - 12

Vince Carter'ın bu sezon forma giymediği maçlarda Orlando Magic'in galibiyet - mağlubiyet sayıları

5 - 2 

Vince Carter'ın Ocak ayı istatistiği

8.3 sayı 2.3 asist 1.6 ribaunt % 18 şut %10.5 üçlük yüzdesi

15 Ocak 2010 Cuma

SUNdiata

 

Bu çocuk Utah'ın üzerine güneş gibi doğarken King James ve arkadaşlarının üzerine kabus gibi çöktü. Utah'ta 10 gümlük kontratla oynayan Sundiata Gaines son saniyede elinde patlayan topu maçı kazandıran üçlük olarak Cavs potasına yolladığında Utah yıkıldı. Draft edilmemiş, İtalya'da Cantu, NBDL'de Idaho formaları giymiş olan bu gence, NBA'in kariyerinin ilk üçlük isabetini bu şekilde bulup böylesine ses getireceğini söylemiş olsalar herhalde inanmazdı. Ama nasıl Korver'ın son basketine inandıysak buna da inanmak gerek. Sundiata Gaines, Utah'ın ve NBA'in bugün en popüler ismi.

14 Ocak 2010 Perşembe

Türk Basketbolunu Bitiren Adamlar


 
 
  Yabancı hayranlığı
Kişisel çekişmeler
Anlamsız gurur
Türk oyuncuları oynatmayı unutmak (!)
Sadece başarı odaklı çalışmak

Türk Basketbolu adım adım böyle bitiyor, sağolun varolun, emekleriniz zayi olmasın.

13 Ocak 2010 Çarşamba

Günün Enteresan İstatistiği



 Vince Carter'ın bu sezon forma giydiği maçlarda Orlando Magic'in galibiyet - mağlubiyet sayıları ve yüzdesi

21 - 11, % 63.6

Vince Carter'ın bu sezon forma giymediği maçlarda Orlando Magic'in galibiyet - mağlubiyet sayıları ve yüzdesi

5 - 1, % 83.3
 

Sonuçta birileri taklaya gelecek ama kim?

Bugün Galatasaray'a Gelenler





 
 
Sırasıyla:

Roman Pavlyuchenko (Tottenham Hotspur)
Peter Crouch (Tottenham Hotspur)
Amr Zaki (Zamalek)
Lucas Neill (Everton)
Tonel (Sporting Lisbon)

12 Ocak 2010 Salı

Bir Semih Kaya Vardı, Ne Oldu Ona?


Hakkaten bir Semih Kaya'mız vardı bizim, tekmeye kafa sokan, 90 dakika amansızca koşan. Daha 18 yaşında geleceğin Galatasaray savunması direği olarak ilan ettiğimiz sarışın çocuk. Geçen sezon 4 resmi maçta terlettiği formaya çok yakışan, herkesten övgü alan Semih'e ne oldu Allah aşkına? Bir sakatlık yaşadığını biliyoruz ama ayağı kopmadı ya? Nerede Semih, ne yapar, ne eder, bilen var mı? GS resmi sitesine göre A takım kadrosunda ama Semih acaba gerçekten nerede?

Az Buçuk İngilizce ile Uydurma Habercilik



Allah aşkına okuyun Sevgili Eray Sözen'in bugün yazdığı şu rezaleti. İngilizce'nin "i"sine ancak vakıf olup da o i ile haber yapmaya çalışmak, o yaptığı haberi sonra göğsünü gere gere ulusal bir gazetede yayınlatmak nasıl bir zeka göstergesidir anlayın. Yazık ki ne yazık, ayıp ki ne ayıp. Sağol Eray Sözen. Okumak için resme tıklayın lütfen.

Yeşil Çimlerin Yaşlanmayan Yüzleri #1


Manchester United takımıyla ilk kez A takım düzeyinde bir maça çıktığında yıl 1992 idi. Daha profesyonel kontratı bile yoktu Becks'in. Avrupa kupalarında oynadığı ilk maç ise hatırlamak istemediğimiz 4-0'lık Galatasaray mücadelesi. Beckham o maçta bir de gol göndermişti ağlarımıza. Kısa bir Preston North End macerasından sonra United'ın önce 10, sonra 7 numarası, sonunda efsanelerinden olan Becks, Real Madrid ve LA Galaxy transferlerinden sonra bugün 34 yaşında ve 2010 Dünya kupasında forma bulabilmek için Milan'da 2.kez kiralık olarak forma giyiyor. Pazar gecesi Juventus karşısındaki performansını ve o esrarengiz gülümsemesini gördükten sonra bu postu atmama ve bu seriyi başlatmama neden olan adam. Sanki 15 senedir hiç değişmedi Beckham, yıllar ona uğramadan geçti. David Beckham yeşil çimlere hem çok yakışan hem de o çimleri senelerdir ezse de o çimlerde hiç ezilmeyen bir karakter. Beckham futbolun yaşlanmayan yüzü...

11 Ocak 2010 Pazartesi

Manchester'ın Belini Doğrultan Adam


Manchester United'ın 2009 yılı kesin hesapları açıklandı. Vergiler öncesi United'ın toplam karı 48.2 milyon £. Bu karın tek sebebi ise Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'e 80 milyona satışı. Eğer bu transfer gerçekleşmemiş olsa, United'ın 2009 yılı zararı yaklaşık 32 milyon £ olacaktı. Alex Ferguson bundan 7 sene önce daha Ronaldo 18 yaşındayken, 15.5 milyon £ verip onu Old Trafford'a getirdiğinde birçokları kurt hocayı garipsemişti. Bu zayıf ve narin çocuk United'a ne verebilirdi ki? Bu parayı hak ediyor muydu? Ferguson çok çalıştı onun üzerinde ve hem kanat hem orta saha hem de forvet oynayabilen bir futbol makinesine çevirdi o zayıf oğlanı. Belki adı büyüdükçe mütevaziliği, efendiliği büyümedi ama fiyatı katlandı da katlandı. Bugün dünyanın en pahalı futbolcusu ve tek başına, neredeyse 300 kez formasını terlettiği, adını, şanını kazandığı yere, doğduğu ocağa borcunu fazlasıyla ödemiş bir futbol mucizesi Cristiano Ronaldo. Karakterine daha önce ne kadar laf etsem de golleriyle, fiyatıyla, takımlarını getirdiği seviye ile o daha 24 yaşında bir efsane. Ronaldo Manchester'ın belini tek başına doğrultan adam, giderken bile...

Mali'den Sevgilerle


Çok güzel bir açılış töreni, son yılların en zevkli ve sürprizli maçlarından biri. Özeti bile insanı yorarken yorulmayan Malililer 78'den sonra 4 gol yapıp 4-0'dan 4-4'e getiriyorlar maçı. Tam arşivlik bir maç.

10 Ocak 2010 Pazar

Fenerbahçe Aşkı Bedavaya Verdiriyor


Camby - Butler Takası


T-Mac'e niyetleniyordu aslında Wizards ama Arenas'ın cezasından sonra aynı anda hem Arenassız hem de Butlersız kalmak ağır geldi. Butler'ı hem verim alınabilecek bir adamla hem de sezon sonu bitecek bir kontratla takas etme fikri daha ağır bastı. Clippers Kaman'ın form tutması üzerine Butler gibi bir G-F ile ilgilenince Camby bir anda Wizards'ın aradığı takas malzemesi oldu. Sezon sonu bütçe azaltmak isteyen Wizards bu aralar bir şeyler yapacak, birilerini çarpacak ama bakalım kurban mı olacak, kurban eden mi? Ben olsam Camby - Butler takasını yapardım, hazır Butler konsatrasyonunu kaybetmişken Camby bir heyecan getirirdi pota altına, Jamison'ı 3'e kaydırır, uzun beşle can yakardım. Olmadı Arenas'ı salardım rakibin soyunma odasına, çıkarır gösterirdi aleti, işi bitirirdi.