Sayfalar

8 Kasım 2012 Perşembe

Minnesota TimberWolves 90-75 Orlando Magic

İnanılmaz kötü başlanıp inanılmaz kötü bitirilen bir maç. Harkless'in ilk kez forma giymesi ve Moore'un tecrübe kazanması açısından katkı sağlayan bir maçtı sadece. 3 iyi performanstan sonra çok da yakışmadı. Söylecek pek söz yok.

7 Kasım 2012 Çarşamba

Chicago Bulls 99-93 Orlando Magic

Bu maç diğer 2 maçın aksine bençten katkı alamadığımız bir maç oldu. Son periyoda kadar başabaş giden, Afflalo, Moore, Vucevic ve Davis'in bir takım parçaları olarak takımı yıldızlaştırdıkları bir müsabakaydı. Ancak Jones'un kısa forvet pozisyonu için yetersiz ve tecrübesiz oluşu, Redick'in Butler tarafından tam anlamıyla kilitlenmesi maçı Bulls'a getiren faktörlerden oldu. Hidayet sakatlanmamış olsa bu takımın hiç bir şart altında Nelson olmadan iyi bir takım ve kazanan hüviyetini yakalamış bir yapı olabileceğini gördük. McRoberts ve Ayon katkı veremeyince Redick'le Smith şut sokamayınca bu haliyle Magic sonuna kadar mücadele etse de kolay kolay maç kazanamaz. Nelson ve Hidayet iyileştiğinde 8 oyunculu bir rotasyon oturtabilirse Vaughn play-off gerçekçi bir hedef halini alır.

Howard olmadan da Magic'i izlemek haz almak, heyecanlanmanın mümkün olduğunu gösteren bu yeni takıma sonsuz teşekkürler.

6 Kasım 2012 Salı

Orlando Magic 115 - 94 Phoenix Suns


Hidayet'in sakatlığı sonrası kısa forvet pozisyonunda arayışa giren Magic için zor bir maç olması bekleniyordu. Ne de olsa Dragic'li, Gortat'lı, Scola'lı bir rakip vardı karşıda. Ancak beklenen olmadı ve rahat kazandı Magic. Vaughn Redick'i ilk 5'e almaktansa bençten getirip taze güç olarak daha verimli kullanmayı denedi. Nelson'ın da baldır sakatlığı ile forma giyemediği maçta sazı Moore'un eline verip genç ve atletik kadrosuyla hep daha dinamik olmaya çalıştı. Vucevic'in hareketli oyunu, Davis'in savaşçılığı ön plana çıktı. Bir anda bu genç ekibin lideri olan Redick hiç ama hiç sırıtmadı. Afflalo sanki senelerdir Amway'de oynuyormuş gibi rahattı. Sonuç bu oyunun hakkı oldu. Tek soru işareti çaylak Jones oldu kafalarda. Görünen o ki Harkless fıtık sorununu atlatır atlatmaz Jones'u ilk 5'ten kesecek. Bu arada McRoberts'ı atlamamak gerek, tam bir görev adamı.

Vaughn ve Hennigan fena başlamadılar. Şanssızlık ve sakatlıklara rağmen play-off'a göz kırpıyorlar. Bu takım 1-1,5 ay boyunca %50'nin üzerinde kalmayı başarabilirse sezonu takas yapmadan ve play-off potasında kapatır.