Sayfalar

26 Temmuz 2012 Perşembe

Dwight Howard Şaklabanlıkları

Takası yılan hikayesine dönen Dwight Howard tüysüz Rob'a yeni şartlarını sunmuş. Buna göre:

1) Kısa süre içerisinde takas edileceksem beni sadece Lakers'a takas edin.

2) Eğer kısa süre içerisinde takasım gerçekleşmiyorsa Ocak ayını bekleyin ve Lopez takas edilebilir olduğu zaman beni Brooklyn Nets'e takas edin.

3) Eğer beni hiç bir yere takas edemezseniz yeni sözleşme önermeye tenezzül bile etmeyin çünkü ben bu durumda sezon sonunda Dallas'la sözleşme imzalayacağım.

Bu ne şımarıklık ne terbiyesizliktir anlayamadım ben. Ve 2. anlayamadığım konu da hala bir koçla anlaşmamış olan Magic'in hala sezona Dwight Howard ile başlamayı nasıl olur da düşünebiliyor olduğu. Bu takas senaryosu Rob Hennigan için daha işin hemen başında kocaman bir eksi oldu. Eğer kısa sürede bu takas gerçekleşmezse Magic için bir kayıp sezon daha başlamış olacak.

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Tuncay Kulüpsüz Kaldı, Wolfsburg Sözleşmesini Feshetti

Tuncay yaptığı yanlış tercihlerle kariyerini adeta ayaklar altına aldı ve en sonunda dibin de dibini görmüş oldu. Wolfsburg kulübü bugün resmi sitesinden yapmış olduğu açıklamayla Tuncay'ın sözleşmesini fesh ettiğini duyurdu. Bonservisine yaklaşık 2 sene önce 6.5 milyon € ödenen bir futbolcuydu Tuncay. Çok yazık oldu hem kendisine hem Wolfsburg'un parasına. Bu raddeden sonra henüz 30 yaşında olan Tuncay'ı ayağa kaldıracak ve hem Türk Futbolu'na hem de Milli Takım'a tekrar kazandıracak tek isim Fatih Terim'dir. Eğer Fatih Hoca sol taraf için Tuncay'ı düşünür ve hemşehrim Tuncay da hiç bir şey düşünmeden onun emrine girerse bu iş olur. Yoksa bu raddeden sonra Tuncay bir daha belini doğrultamaz ve Serhat Akın, Yusuf Şimsek emsali 1., 2. liglerde oynar. Yukarıda Wolfsburg'un açıklaması, aşağıda Tuncay'ın kariyer remi maç istatistikleri var (kaynak transfermarkt.com.tr)

Kirilenko NBA'e Dönüyor!

Kevin Love son çıkışından sonra doğru hamleler yaptıklarına emin olna Minnesota yönetimi sürpriz bir hamle peşinde şu sıralarda. Love'ın yanına takımı sürükleyebilecek bir 4 numara arayışında olan Wolves bu açığı kapatmak için gözünü Andrei Kirilenko'ya dikmiş vaziyette. Bilindiği üzere Nets Kirilenko'tu takıma katmak istemiş ama 1.2 milyonluk veteran minimum önerebilmişti sadece yıldız 4 numaraya. Wolves takıma Rus kombo gard Shved'i de katarak Kirilenko'ya burada yalnız kalmazsın mesajı da vermiş oldu.

Wolves'un senaryosu şöyle sevgili dostlar:

3 takımlı takas Wolves - Phoenix Suns - NO Hornets arasında gerçekleşir,

Hornets: Sign and trade ile Suns'tan 3 yıl ve 15 milyonluk kontrat imzalayan Robin Lopez, Hakim Warrick

Suns: Emekli olan Brad Miller'ın kontratı, Wesley Johnson, İlk 14 sıra korumalı 2. tur draft hakkı

Timberwolves: Hornets'tan 2 adet 2. tur draft hakkı, nakit para

Bu hamleler sonunda Wolves'un bütçesinde Andrei Kirilenko'ya yıllık tam 8 milyon $ önerebilecek bir boşluk oluyor. Bilindiği üzere Kirilenko CSKA'dan yıllık yaklaşık 4 milyon kazanıyor ve her yaz bila bedel NBA'e gitmek şartıyla kontratını fesh etme hakkı mevcut. Bakalım heves ve heyecanla yazılmış bu senaryonun sonu ne olacak?

Bu arada NBA takımları kadrolarına takviyeye devam ediyorlar. Kirilenko'nun peşinde olan Wolves Memphis Grizzlies'ten forvet Dante Cunningham'ı kadrosuna katarken takasta skorer gard Wayne Ellington'ı Memphis'e verdi.

Hornets draft seçimleri olan Anthony Davis ve Austin Rivers ile çaylak kontratlarını imzaladı. Davs 3 yıl 16 milyonluk, Rivers ise 3 yıl ve yaklaşık 6 milyonluk garanti kontratlara imza attılar.

NY Knicks takıma 3. oyun kurucu olarak Arjantinli Pablo Prigioni'yi kattı. Derin İspanya ligi deneyimi ve 35 yaşın tecrübesi ile Prigioni Knicks'e katkı verir diyorum.

Washington Wizards Indiana Pacers'tan ayrılan A.J. Price ile anlaştı. Price'ın John Wall'un yedeği olması muhtemel.

Nets ise Kirilenko'nun kendilerini seçmeyeceği kesinleşince Philadelpia'dan bu sezon 54. sıra draft seçimi Gürcü Tornika Shengelia'yı nakit para karşılığında takıma kattı.


24 Temmuz 2012 Salı

Chicago Ömer'i Sildi, O Artık Bir Rocket!

Bugün itibariyle Chicago'dan gelen 3 haber Ömer Aşık'ın Bulls kariyerini sonlandırır nitelikte oldu. Önce daha önce anlaştıkları Hinrich ile işi resmiyete döktüler. Hinrich Bulls'a midlevel'dan katıldı yani yıllık 5 milyona imza attı. Marco Bellinelli serbest oyuncuydu ve o da Bulls'la 2 seneliğine anlaştı. Biannual exception üzerinden yapılan kontratın yıllığı 1.9 milyon. En son ise Chicago doğumlu tecrübeli veteran pivot Nazr Mohammed Bulls ile veteran minimum kontratta anlaşınca Bulls'un Ömer Aşık'ın ilk 2 yılı 5'er milyonluk kontratını karşılayacak cap boşluğu kalmamış oldu.

Bu noktadan sonra Ömer'in kontratının karşılanması tam anlamıyla bir mucize olacaktır. Keza Bulls Ömer'i takımda tutarsa Ömer'e verdiği her cent kadar lüks vergisi ödemek zorunda kalacak. Artık Ömer bir Rocket diyebiliriz rahatlıkla. Hayırlı olsun, Ömer'e. İlk 5 oynama ihtimali çok yüksek bu sezon. Büyük ihtimalle Çarşamba olmadı Peşembe günü tanıtımı yapılır Ömer'in.

22 Temmuz 2012 Pazar

Kötü Kan

Minnesota Timberwolves'un yıldızı Kevin Love yeni sezon öncesi verdiği demeçte "Soyunma odasındaki KÖTÜ KAN artık yok. Bu takıma katkı vermek isteyen adamlarla basketbol oynayacağız" diyerek bu sene takımdan ayrılan isimlerin Minnesota için bir anlamda kazanç olduğunu ifade etmiş oldu.

Love'ın kötü kan diye tabir ettiği isimler büyük ihtimalle Micheal Beasley (2008 2. sıra seçimi), Anthony Randolph (2008 14. sıra seçimi), Martell Webster (2005 6. sıra seçimi), Darko Milicic (2003 2. sıra seçimi) olabilir. Keza her 4 isim de kariyerlerini 1. tur yüksek sıralardan seçilerek başlamış ancak hiç bir dönem beklenen patlamayı yapamadıkları gibi bir de hal ve hareketleri ile şikayet edilen isimler olmuşlardı.

Bu sezon Roy ve Rubio ile iyi bir üçlü oluşturup playy-off'larda boy göstermek isteyen 2008 5. sıra seçimi olan Love bir anlamda kariyerinin başında aynı kefeye koyulduğu meslektaşlarından ne kadar farklı bir oyuncu olduğunu da ispatlamak amacında olacaktır. Gerçekten geriye dönüp bakıldığında tarihi 2003 draftında 2. sırada seçilen Milicic'in arkasında Wade, Carmelo, Bosh, Kaman gibi isimlerin olduğu ve çok aşağılarda seçilen Kendrinck Perkins ile Zaza Pachulia'nın kariyerleri boyunca Milicic'ten hep 2 gömlek üstün olduğu düşünüldüğünde nasıl bu hale geldiği daha iyi anlaşılabilir. Aynı şekilde 2008'de Beasley'in Love'ın önünde seçilmiş olması ve Webster'la Love'ın arka arkaya seçilmişlikleri bu oyuncular üzerinde ciddi bir psikolojik baskı yaratmıştır diye düşünüyorum. Keza Love takımının lokomotifi, lideri ve kaptanıyken oradan oraya sürüklenen bu isimler için kafayı toplamak çok zor olmuştur. Bu isimlerin yeni takımlarında ne katkı vereceklerini de açıkçası çok merak ediyorum.

Sonuçta Minnesota'da bu sezon ya tamam ya devam sezonuna çıkılacak. Eğer bu sezon da play-off yapılamazsa gelecek sezon Love o takımda olmayacaktır.