Sayfalar

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Hidayet'ten Son Dakika Haberi

Portland Genel Menajeri Kevin Pritchard gece 12:01'de Hidayet'in menajeri Lon Babby'i aramış, Hidayet'in durumunu sormuş ve kontrat görüşmelerine başlayalım demiş. Bu, Portland'ın bu zamana kadar defalarca kez söylendiği gibi Hidayet konusunda ciddi olduğunun en büyük göstergesi. Detroit'in de Hidayet'le ilgilendiği hatta Sacramento'dan da bir telefon geldiği söylenmekte. Lon Babby Portland'la kontrat görüşmelerine başladıklarını ancak bir kaç resmi teklif daha aldıklarını ama isimlerini vermeyeceğini de açıklamış.

Taraftar yorunlarından gördüğümüz kadarıyla Portland ikiye bölünmüş durumda Hidayet konusunda. Bir kısım play-off stresini sırtlanıp, takımı rahatlatabilecek ve pas vermeyi bilen bir oyuncu olduğu için Hidayet'i sevinçle karşılarken bir kısımsa Hidayet'in özellikle geçen sezonki düşük şut yüzdesine takmış durumda. Ayrıca Hidayet'i istemeyen taraf onun Roy ve Aldridge'in şutlarından çalacağını düşünmekte. Buna karşı fikir yine başka bir taraftardan gelmiş: Bu takımda Outlaw diye Basketbol zekası yerlerde sürünen bir adam var ve siz onun arkadaşlarından çaldığı şutları söylemiyor da Hidayet'in atacağı şutları tartışıyorsunuz!

Ne olur, Hidayet Portland'a gider mi gitmez mi bilinmez ama daha adının zikredildiği ilk dakikada hakkında tartışmalar başladığı düşünülünce, Portland'a gitmesi durumunda taraftarla hemen bütünleşemeyeceği gerçeği gözlerimizin önünde. Ah Otis ah!

Oregonlive'daki haberden alıntı da hemen aşağıda. Haberi verdiği için müdavimimiz sevgili Tolga'ya sonsuz teşekkür.

The Trail Blazers' summer agenda was revealed late Tuesday night at the minute the free agent market opened. That's when general manager Kevin Pritchard and assistant general manager Tom Penn called agent Lon Babby to begin the courtship of small forward Hedo Turkoglu.

"Kevin Pritchard and Tom Penn called me at the earliest possible moment and expressed enthusiasm for engaging in discussions about Hedo becoming a Trail Blazer," Babby said late Tuesday night. "We have begun that process."

Pritchard said he first contacted guard Brandon Roy and forward LaMarcus Aldridge, who both are seeking contract extensions with the Blazers, before inquiring about Turkoglu.

4 yorum:

tolga dedi ki...

portlandlı taraftarların birçoğunun anlaşılan travis outlawdan da düşük basketbol zekasına sahip olduğu belli.şimdi,aldridge'in şut sayısının azalacağını söyleyen bir adamın portland basketbolü üzerine kelam etmesini açıkça kabullenemiyorum;ya da ben çok agresifim.acaba outlawla ya da miller ile mi bu adam doğru şutları atabilir.orlando'da o pozisyonda oynayan lewis acaba seattledayken maç başına kaç tane önü açık şut kullanabiliyordu?ya da bu arkadaşlar hiç magic maçı izlememişler:lewisi yedekleyen battie aldığı kısa sürede orta mesafeden kaç tane boş şut göndermiştir,hidonun yarattığı pozisyonlar sonucu?orlando taraftarlarında da vardı böyle tipler;hidonun her attığı şuta bir kılıf geçiren adamlar.bakın hidoyla 3 sene geçirmiş kings taraftarları,hala hidonun değerini biliyorlar.bugünkü bee gazetesinde mevcut serbest oyunculardan en iyisi hangisidir diye anket yapmışlar.bee gazetesinin editör seçiminde artestin arkasından ikinci gelmesine rağmen,türk taraftar oylamasında %62 ile önde.ardındaki artest %22'de.ardındaki isimlere bakın hele:Odom,İverson,kidd...vallahi oralarda bir yerlerde bi işler dönüyor ama;biraz daha kurcalamak lazım şu amerikan yerel basınlarını.çıkaracağız foyalarını,az kaldı.

Adsız dedi ki...

Hido'nun Aldridge'ye katkısı olur da Brandon roy topu genelde elinde ister. Şut pozisyonlarını kendisi oluşturmak ister. Nate McMillan hido'yu nasıl kullanmak ister bilmem ama roy'un takıma all-star oyun kurucu istemediğini demeçlerinden biliyorum. Hido da Orlando'da oyunu kurma görevini üstlendiğinden Roy'la bir çekişme olur mu bilmem. Ancak roy'un şutlarından kesinlikle çalmaz, bunu bu sene Orlando'yu ve Hidayet'i izleyen herkes anlayabilir. Benim endişem top hakimiyeti konusunda sorun olması.

ejikulat dedi ki...

beklediğim oluyor galiba... all-star haftasonuna kadar portland ve taraftara kaynaşır...

Adsız dedi ki...

Hayırlı olur inş. ne diyelim. İnş. gelecek sezon muhteşem bir performans sergiler de yeni takımında, Orlando yöneticileri Hedomuzu görüp biz ne kaçırmışız diyerek kafalarını duvarlara vururlar. (Çok mu arabesk oldu ne:D)