Sayfalar

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Ray Allen Miami'de!

Sonunda Allen Celtics'ten ayrıldı. O artık King James'in generallerinden biri. Söylenenlere göre 2 yıl ve 6 milyon civarında bir kontrat karşılığı Miami'ye geçiş yapan Allen'ın Rondo ile takım içinde ciddi problemleri vardı ve o da 2. bir yüzük ihtimalinin yanında huzuru seçti. Miami gelecek sezon için yeniden en kuvvetli aday durumunda şampiyonlukta. Nets veya Lakers'tan bir Howard takası gelmezse yine ortalık fena ısınacak.

Bu arada uzun forvet arayanlar için Sixers'ın yaklaşık 18 milyonluk kontratı olan Brand'i amnesty clause'u kullanarak serbest bıraktığını hatırlatalım.

6 Temmuz 2012 Cuma

Jason Kidd New York'ta!

Nash'i ve Lin'i kaçıran Knicks yıllanmış başka bir şarabı ikna etti ve Jason Kidd'i 2 senelik kontrata ikna etti. Kidd'in ne kadar alacağı tam belli olmamakla beraber sanırım mid-level civarında olacak.

Bu arada Jamal Crawford Clippers'a evet diyip 4 sene ve 25 milyonluk bir kontratta anlaştı.

Basketbola geri dönen Brandon Roy Portland'ın sınırlı serbest oyuncusu Batum ile birlikte Minnesota'ya evet dedi.

Aradığı oyun kurucuyu bir türlü bulamayan Raptors ise Forbes ve gelecek senelerden bir draft hakkı ile Rockets'tan Lowry'i kadrosuna kattı.

Gelişmeler oldukça paylaşırız...

5 Temmuz 2012 Perşembe

Ersan İlyasova Brooklyn Nets'e mi Gidiyor?

Uzun süredir Howard'ın peşinde olan Nets bir B planı yapmak zorundaydı ve bunu hazırlamış görünüyor. Nets eğer Howard'ı alamazsa Brook Lopez ile tekrar anlaşıp Bucks ile kontratı biten Ersan İlyasova'yı takıma getirmek istiyor. Ersan'a Bucks'ın önerdiği 5 yıl ve 40 milyonluk kontrat teklifine henüz Ersan'dan bir kabul cevabı gelmedi. Hafta içinde Cleveland Cavs'i de ziyaret eden Ersan Nets Howard'ı alamazsa, ki öyle gözüküyor, en kötü şartlarda bir sign-and-trade ile Brooklyn yolunu tutabilir. Ersan'ın Nets'e gitmesi durumunda tahminen Williams-Johnson-Wallace-İlyasova-Lopez şeklinde bir 5 görebiliriz Nets cephesinde. Tabi Teletovic'i de unutmamak gerek.

Diğer taraftan takımların oyuncu avları devam ediyor:

Dragic Suns ile 4 yıl ve 34 milyonluk bir kontratta anlaştı.

Jeremy Lin Houston'dan gelen 4 yıl ve 30 milyonluk kontratı imzalayıp imzalamayacağını düşünmekte. NY Lin'in kabul etmesi durumunda bu kontratı karşılayabilme hakkına sahip.

Eric Gordon Suns ile 4 yıl ve 58 milyonluk bir kontrat imzaladı. Gordon Hornets'ta oynamak istemiyorum dese de Hornets'ın teklifi karşılayacağı konuşuluyor.

Micheal Beasley 3 yıl ve 18 milyonluk kontratta anlaştı. T-Wolves Beasley'i serbest bırakmıştı.

Spencer Hawes Sixers ile 2 yıl ve 13 milyona anlaştı.

Jason Terry Celtics ile 3 yıl ve 16 nilyon civarına anlaşmak üzere.

Earl Clark oyuncu opsiyonunu kullanıp Orlando Magic'te kaldı.

Steve Nash Los Angeles Lakers'ta!

Sonunda bir yüzük ihtimali var artık Steve Nash'in. Kanadalı ünlü ve hatta efsane oyun kurucu Steve Nash artık Kobe Bryant'ın takım arkadaşı. Bu takasta Seteve Nash Phoenix Suns ile önce 3 yıl ve 27 milyonluk tamamı garanti bir kontrat imzaladı ve hemen ardından çeşitli draft hakları, Lakers'ın trade exceptionı (takaslarda kullanılabilecek ek bütçe) ve 3 milyon $ nakit para karşılığında Lakers'a takas edildi. Nash Toronto'dan aldığı 36 milyonluk teklifi şampiyonluk ümidiyle reddetmiş oldu böylece. New York ve Dallas da Nash ile ciddi olarak ilgileniyor ancak 15-20 milyon arası teklifler yapabiliyorlardı.

Bu takasta Phoenix Suns Nash'i verirken şunları almış oldu:

3 milyon $
Lakers 2013 ilk tur draft hakkı
Lakers 2014 ikinci tur draft hakkı
Lakers 2015 ilk tur draft hakkı
Lakers 2016 ikinci tur draft hakkı
Yaklaşık 3 milyon $ trade exception

Dün Deron Williams'ın Nets'te 98 milyon ve 5 yıl karşılığında kaldığını yazmadık, keza önceden belliydi ve bundan bahsetmiştik. Şimdi her şeye karşın Howard'ı almayı tekrar deniyorlar ama ben ihtimal görmüyorum kendi adıma, olursa sürpriz olur. Nash takası ile Lakers gelecek sene için tekrar potada diyebiliriz. Nets ve Lakers'ın tekrar kuvvetlenmiş olması her iki yaka için de, basketbol kalitesi için de iyi haber.

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Trabzonspor 2012-2013 Forma Numaraları

Aşağıda resmi sitede açıklanan tam liste (formalara yazılacak şekilleri de dahil) mevcut ve Burak Yılmaz'ın adı yok. Bu durumda sanırım Burak gitti diyebiliriz. Trabzon'a hayırlı uğurlu olsun.

Onur Kıvrak: 1 onur
Marek Cech: 5 cech
Souleman Bamba: 6 bamba
Robert Vittek: 7 vittek
Barış Özbek: 8 barış
Emre Güral: 9 emre
Adrian Mierzejewski: 10 adrian
Yasin Öztekin: 11 yasin
Paulo Henrique: 12 henrique
Soner Aydoğdu: 14 soner
Didier Zokora: 15 zokora
Aykut Akgün: 18 aykut
Gustavo Colman: 20 colman
Halil Altıntop: 21 altıntop
Mustafa Yumlu: 22 mustafa
Giray Kaçar: 23 giray
Alanzinho: 25 alanzinho
Marek Sapara: 27 sapara
Ondrej Celustka: 28 celustka
Tolga Zengin: 29 tolga
Serkan Balcı: 30 serkan
Ferhat Öztorun: 63 ferhat
Volkan Şen: 80 volkan şen
Zeki Ayvaz: 89 zeki
Zeki Yavru: 91 zeki
Olcan Adın: 92 olcan adın

3 Temmuz 2012 Salı

Howard'a Nets Yolu Tıkandı! Joe Johnson Nets'e Takas Oldu

Evet sonunda Dwight Howard efendi avucunu yalayacak konuma geldi sevgili okurlar. Çünkü Brooklyn Nets Anthony Morrow, Jordan Farmar, Deshawn Stevenson, Jordan Williams, Johan Petro, 2013 yılı ilk turu ilk 14 sıra korumalı bir paket karşılığında atlanta Hawks'tan Joe Johnson'ı kadrosuna kattı. Deshawn Stevenson serbest oyuncu olduğu için Nets'le tekrar bir kontrat imzalayıp pakete o şekilde dahil oldu, bu Stevenson için bir nevi piyango sayılabilir.

Dolayısıyla 90 milyonluk Johnson'ı getiren, Gearld Wallace ile 40 milyonluk bir kontrat imzalayan, Brook Lopez'le muhtemelen 50 milyonluk bir kontrat tazeleyecek olan ötesinde Johson'ın gelmesiyle büyük ihtimalle Deron Williams'ın takımda kalacağına dair söz alan ve en az 80-90 milyonluk bir kontrat yapacak olan Nets otomatik olarak Howard senaryolarından çıkmış oluyor. Bakalım Howard şimdi ne nağmeler yakacak, D-Will de onu satmışken...

Atlanta sadece Johson'ı değil, aynı zamanda Marvin Williams'ı da gönderdi. Utah Jazz ile yapılan takasta Devin Harris'e karşılık M-Will Utah yolunu tuttu. Devin Harris'in kontratı 8.5 milyon ve 1 senelik. M-Will ise 2 sene ve yaklaşık 16 milyonluk bir kontrata sahipti. Yani gelecek sezon için artık Atlanta da Howard'ın potansiyel olarak imza atabileceği bir bütçeye sahip oldu. Howard Atlanta doğumlu ve liseye kadar da orada eğitim hayatını sürdürmüş bir isim. Bu kozu kullanmak isteyen Atlanta'nın adı önümüzdeki günlerde sık sık takas haberlerinde geçecektir. Keza Atlanta Al Horford gibi Magic'in almak isteyeceği genç bir uzuna da sahip. Horford ile ilgili tek kafa karıştıran konu son dönemde geçirdiği sakatlıklar. Yine de Howard'ı bedavaya kaybetmekten çok çok iyidir onun gelmesi.

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Howard Takası, Ömer Aşık Transferi, Garnett ve Diğerleri

Dwigth Howard efendi "Listemde tek bir takım var, eğer o takıma gidemeyeceksem son sezonumu Orlando'da oynayıp serbest oyuncu olduğumda yolumu kendim çizeceğim, takas edilmek istiyorum." demiş. Cuma günü Howard'la bu konuları görüşen yeni GM Hennigan da sadece son 3 kelimeyi anlamış olacak ki hemen Lakers ve Rockets ile görüşmelere başlamış. Gözüken o ki Hennigan'ın gözü kara ve pek kimseye pabuç bırakmayacak. Dolayısıyla Howard'ın istediği tek takım dışında başka yerlere de takas olma olasılığı çok yüksek. Keza NBA'de oyuncular bir nevi "mal" ve her birinin ticareti yapılabiliyor. O nedenle "ben de insanım" diyen Howard Orlando'dan gitmeyi zaten hak etti.

Milli pivotumuz Ömer Aşık bir kaç gündür Houston ile görüşüyordu. Houston Ömer'e 3 senelik ve 25 milyonluk bir kontrat önerisinde bulundu. Chicago'nun Ömer sınırlı serbest oyuncu olduğu ve sezon sonu kendisine "eşdeğer teklif" yani "qualifying offer" yapmış olması nedeniyle bu kontratı karşılayıp onu takımda tutma imkanı var. Draftte Bulls tercihini kadrodaki bolluğa rağmen oyun kurucudan yana kullanmıştı.

Kevin Garnett Celtics ile 3 sene ve 34 milyonluk bir kontrat uzatmaya imza atarak belki de kariyerini Boston'da sonlandıracağının sinyalini vermiş oldu. Garnett'in kontratının son senesi tıpkı Pierce'ın gibi garanti değil. dolayısıyla kurt Danny Ainge 2 sezon sonra yeniden yapılanmanın temellerini atmak isterse bir kalemde hem KG hem de PP'den kurtulabilecek.

Celtics ayrıca sanırım Ray Allen'ın ayrılma ihtimaline karşılık Dallas'tan Jason Terry ile görüşmelere başlamış.

Serbest oyuncu Deron Williams ise bugün Nets ve Dallas'la kontrat görüşmeleri yapacak. Nereyle anlaşırsa anlaşsın hemen akabinde imza atacağı takımın Howard takası için teklif hazırlayacağı sanırım bir ütopya değil.

Nets'in bir diğer serbest oyuncusu Gerald Wallace ise Nets'le yeniden anlaşarak takımda kaldı. Bu D-Will'i takımda tutmak için bir avntaj yaratmak anlamına gelebilir. Kontrat 4 sene ve 40 milyon değerinde.

38 yaşındaki Steve Nash ise sanırım dün sabah Toronto'dan gelen 3 sene ve 36 milyon değerindeki kontrat teklifiyle sarsılmıştır. Adam zaten Kanadalı ve Kanada Basketbolunun idari anlamda yönetimindeki en yukarıdaki adamlardan biri. Ben onun yerinde olsam balıklama atlardım bu teklife.

Joe Johnson da Nets'in radarındaymış. D-Will olsa da olmasa da Brooklyn'e taşınabilir 31 yaşındaki All-Star gard. Ayrıca Luis Scola ve O.J. Mayo'nun da adı Nets ile anılıyor.

Öte yandan Roy Hibbert Pacers'la 4 sene ve 58 milyonluk kontrat üzerinde anlaşarak takımda kaldı. Bu Hibbert'ın alabileceği maksimum kontrattı.

Nuggets ise Andre Miller'ı bırakmadı ve 3 sene-9 milyonluk bir kontrat ile 36'lık ismi takımda tuttu.

Sixers geçen sene takıma önemli katkı veren çaylak Lavoy Allen ile 2 sene ve 6 milyona tekrar anlaştı.

Hornets Wizards'tan takasla aldığı Rashard Lewis'in kontartındaki son seneyi satınalma opsiyonunu kullandı ve 13,7 milyona Lewis'i takımdan gönderdi. İster misin Lewis Magic'e dönsün?

11 Temmuz imzaların atılmaya başlanacağı gün, o güne kadar bir çok dedikodu ve haber gelecek kulaklara. Umarım biri Howard'ın, yerine Magic'e bir şeyler kazandırarak gittiği haberi olur.