Sayfalar

20 Şubat 2009 Cuma

İşte Şimdi Tamam! Orlando'dan Muazzam Takas!

Takip eden herkesten özür diliyorum, nbakolik ve nfltr'ye de yazılarımı gönderemedim keza feci hastayım salı gününden beri. Ama bu takası en azından şu satırlara taşımasam olmazdı. Orlando Magic Houston Rockets ve Memphis Grizzlies arasındaki üçlü takasta Magic Rafer Alston'ı, Rockets Kyle Lowry ve Brian Cook'u, Memphis ise Magic'in gelecek senelerinden bir ilk tur draft hakkını aldı,sanırım burada trade exception ya da nakit para falan da söz konusu ya şu an benim için bir önemi yok. Takasın ana temasını bu 3 oyuncu oluştururken bize de Otis Smith'i kutlamaktan başka seçenek kalmadı. Takımda huzursuzluk yaratan Bogans'ın yerine Lue'yu hiç süre almayan Cook yerine Alston'u Orlando'ya getirmesi çok önemli işler. Şu son 2 haftada Magic için iyice kararan hava dün akşamki 32 sayılık feci Hornets mağlubiyeti ile tavan yapmıştı. Alston MAgic'e şu şartlar altında ilaç gibi gelecektir. Bir iyileşeyim hemen yazacağım :D Hoşgeldin Skip to my Lou!

Bu arada Chicago da Hughes'u takas etmiş Knicks'e ve Roberson, Tim Thomas ve Jerome James rezaletini almış. Thomas giden Nocioni'nin yerini tutması için muhtemelen düşünülen isim olacak Bulls'ta ve Hughes da Crawford'un rolünü alabilir New York'ta yetmemiş Knicks son dakikalarda Chandler takasının ortada kalanı Wilcox'ı Rose yerine alıvermiş Thunder'dan. Bomba takaslar olmasa da hareketli bir takas sonu.

İlave: Son dakika takası Boston toronto arasında olmuş. O'Bryant'ın yerine Willie Solomon Celtics'e gitmiş, belki de bir yüzük kazanır Solomon hiç beklemediği bir anda cennete düştü!Edit: dedik ama ordan da Sacramento'ya postalanmış.

19 Şubat 2009 Perşembe

Bulls Kings Takası

Takas izninin son gününde takımlar kadrolarına son şekli vermek ve sezon sonu bütçe avantajı yakalayabilmek adına takaslara girişmiş vaziyetteler. Stoudemire ve Vince Carter'ın adı ortada dolaşırken, Stoudemire takası adaylarından Bulls Kings'ten Brad Miller ve John Salmons'ı kadrosuna katarak son bir play-off sıçraması yapmaya çalıştı. Kings ise verdiği oyuncular karşılığında Andres Nocioni ve Drew Gooden'ı aldı. Salmons'ın bu sezon hariç 2 sezonluk ve toplamda 10,5 milyonluk Miller'ın ise gelecek sene için 12,5 milyonluk kontratlarından kurtulan Kings böylece sezon sonu Gooden'ın biten kontratı ile lüks vergisinden de kurtulmuş oldu. Kings'in sahibi Maloof kardeşler son 2 sezonda 25 milyon zarar ettiklerini ve lüks vergisini daha fazla taşıyamayacaklarını söylemişlerdi daha önce. Bulls ise bu takası kuşkusuz istediği verimi alamadıkları Nocioni yerine Salmons'ı ve devamlı sakatlanan Gooden yerine tecrübeli bir 5 numara olan Miller'ı alıp play-off'a kalmayolunda yaptı. Daha önce Bulls pota altı Noah ve Gray'e emanetti. Bu takasla Rose-Gordon-Salmons-Deng-Miller gibi kısa ama şutör, atletik ve tehlikeli beşe sahip olan Bulls bir şekilde 14 takımın play-off potasında bulunduğu Doğu konferansında normal sezondan sonrasına da kalmaya çalışacak.

Bu takasla kaybeden yine olmadı kanımca. Kings lotarya yolunda ilerleyip, lüks vergisinden kurtuldu, Bulls ise umut doldurdu sepetine. Bu arada takas süresinin bitmesine hala 14 saat var, kendi adıma büyük bir bomba bekliyorum.

18 Şubat 2009 Çarşamba

Alper Tezcan ve Madalyası

Bu sabah itibariyle son teklif 200.000 TL'yi geçmiş durumda. aşığı olduğu takımın idaresindekilerden yediği kazığın haddi hesabı olmayan, UEFA şampiyonluğu senesinde Bologna maçında hem ayağı hem kalbi hem de kariyeri kırılan (burada yazan güzel ibaresini son halini gördükten sonra kaldırmaya karar verdim) insanın son çaresiydi bu. Umarım teklif verenler gerçekten o parayı öderler de ailesine ve kendisine yeni bir hayat kurabilir Alper.

Merak edenler için olayın iç yüzü

Superman Returns


45 sayı 19 ribaunt 8 blok. Dwight Howard dün gece tek başına kurtardı takımını. Savaştı, yırtındı, parçaladı ve maçı getirdi. Maçı uzatmaya götüren belki Redick'in üçlüğüydü ama, o noktaya kadar Magic'i getiren kesinlikle Howard'dı. Lue'nun ilk kez ciddi anlamda sorumluluk aldığı, Süpermen ve Redick dışında herkesin döküldüğü bir oyun oldu. İyi ki Süpermen çölden çabuk geri döndü, yoksa gerçekten önemli bir takım haline gelmiş olan Bobcats bizi fazlasıyla üzecekti. Bu maç ve Magic üzerine kapsamlı değerlendirme en geç yarın Nbakolik.com ve burada olacak, o yüzden fazla ayrıntıya girmek istemiyorum, o yazıda görüşürüz.

16 Şubat 2009 Pazartesi

Sen Kimsin ki !?!

Nicklas Bendtner - Arsenal Forveti

"Emanuel'in (Adebayor) sakatlanmasına gerçekten çok üzüldüm, ona ligde ihtiyacımız var. Ancak kimin sakat kimin sağlıklı olduğu benim için önemli değil. Bütün maçlara ilk 11'de başlamalıyım, her maçın her dakikasını oynamalıyım, hep takımda olmalıyım."

"Arshavin'i hiç izlemedim. Euro 2008'i de izlemedim. Onun nasıl bir oyuncu olduğu hakkında hiç bir fikrim yok."

All-Star 2009: İyi - Kötü - Çirkin

İyi(ler)

Kötü

Çirkin

Blindfolded Free Throw

All-Star 2009'un neşesi Shaq bu sefer Chauncey Billups ile elele vermiş gözü kapalı serbest atış sokma rekorunu kırmaya çalışıyorlar. Gerçekten iki yıldızdan eğlendiren ve güldüren bir çaba.

Özlediklerimiz #1