Sayfalar

25 Temmuz 2009 Cumartesi

Rasho Nesterovic Yeniden Toronto Raptors'ta

1,5 sene önce Indiana Pacers'a takasta verilen Rasho Nesterovic eski takımı Raptors ile 1 sezon için 1.9 milyon karşılığında tekrar anlaştı. Bu hamle 5 numara rotasyonuna büyük katkı oldu Raptors adına ve biraz daha kuvvetlendiler. Blok tehdidi ile iyi bir yedek olacaktır Rasho Nesterovic. Hidayet'in takımı için ileri doğru atılan bir adım daha hem de capi sarsmadan.

Portland Andre Miller ile İmzaladı

Portland Trail Blazers bu sezon ilk kez elinden kaçamayacak birini getirdi. Andre Miller beklenenden daha az bir paraya evet dedi Blazers'a. Genç kadroya veteran bir lider arıyorlardı, tecrübesini aktarıp onları ileriye götürebilecek birini. Kısacası topu paylaşacak, ilk seçeneği şut atmak değil takımı oynatmak olan birini. Hidayet, Kidd ve Nash bu profile tam anlamıyla oturan isimlerdi ama hepsi elden kaçtı. Elde kalan Miller ile Knicks ilgileniyordu ama o play-off yapabileceği bir takım istiyordu. Blazers piyasada adeta imza attıracak başka isim kalmayınca Miller'la mecburen imzaladı. Kontratın 3. yılı garanti olmayan 3 yıl ve 22 milyonluk bir kontrat olduğu söyleniyor. Fakat Miller Pritchard'ın aradığı o takıma kademe atlatacak adam değil. Önce Roy'la sonra diğerleriyle topu nasıl paylaşacak? Uzun senelerdir unuttuğu pota altına top indirmeyi tekrar hatırlayabilecek mi? Kişisel egolarından sıyrılabilecek mi?

Şahsi kanaatim Portland'a büyük geçmiş olsun, geçen sezonki başarının üstüne çıkamazlar.

24 Temmuz 2009 Cuma

UEFA Avrupa Ligi 3. Öneleme Turu

FK Sarajevo (Bosna) - Helsingborgs (İsveç) 2
Fredrikstad FK (Norveç) - KKS Lech Poznan (Polonya) 2
HNK Rijeka (Hırvatistan) - FC Metalist Kharkiv (Ukrayna) 2
KAA Gent (Belçika) - AS Roma (İtalya) 2
SC Vaslui (Romanya) - AC Omonia (Kıbrıs Rum Kesimi) 2
FK Slavija Sarajevo (Bosna) - MFK Košice (Slovakya) 1
IFK Göteborg (İsveç) - Hapoel Tel-Aviv FC (İsrail) 1
PSV Eindhoven (Hollanda) - PFC Cherno More Varna (Bulgaristan) 1
FC Metalurh Donetsk (Ukrayna) - NK IB Ljubljana (Slovenya) 1
Vålerenga Fotball (Norveç) - PAOK FC (Yunanistan) 2
APOP/Kinyras Peyias FC (Kıbrıs Rum Kesimi) - SK Rapid Wien (Avusturya) 2
FC Honka Espoo (Finlandiya) - FK Karabağ (Azerbaycan) 2
FC Vaduz (Liechtenstein) - FC Slovan Liberec (Çek Cumhuriyeti) 2
Saint Patrick's Athletic FC (İrlanda) - PFC Krylya Sovetov Samara (Rusya) 2
Randers FC (Danimarka) - Hamburger SV (Almanya) 2
Tromsö IL (Norveç) - NK Slaven Koprivnica (Hırvatistan) 1
Brøndby IF (Danimarka) - Legia Varşova (Polonya) 1
FK Vojvodina (Sırbistan) - FK Austria Wien (Avusturya) 2
CSKA Sofia (Bulgaristan) - Derry City FC (İrlanda) 1
FC Steaua Bükreş (Romanya) - Motherwell FC (İskoçya) 1
MSK Zilina (Slovakya) - Hajduk Split (Hırvatistan) 2
SC Braga (Portekiz) - IF Elfsborg (İsveç) 1
Aberdeen FC (İskoçya) - SK Sigma Olomouc (Çek Cumhuriyeti) 1
FK Rabotnicki (Makedonya) - Odense BK (Danimarka) 2
FK Sevojno (Sırbistan) - LOSC Lille (Fransa) 2
FK Petrovac (Karadağ) - SK Sturm Graz (Avusturya) 2
Fenerbahçe(Türkiye) - Honved FC (Macaristan) 1
Bnei Yehuda (İsrail) - FC Paços de Ferreira (Portekiz) 2
Club Brugge (Belçika) - FC Lahti (Finlandiya) 1
Athletic Club Bilbao (İspanya) - Young Boys (İsviçre) 1
KR Reykjavík (İzlanda) - FC Basel (İsviçre) 2
Galatasaray (Türkiye) - Maccabi Netanya (İsrail) 1
FC Dinamo Tiflis (Gürcistan) - FK Crvena Zvezda (Sırbistan) 2
KSP Polonia Varşova (Polonya) - NAC Breda (Hollanda) 2
FK Vetra (Litvanya) - Fulham (İngiltere) 2

Kırmızıya boyadığım eşleşmelerin en zevkli ve zorlu maçlara sahne olacağını düşünüyorum. Maçların yanına 1-2 diye de kim kazanır yorumlarımı yapmış bulunuyorum. Bakalım kaçını tutturabileceğim?

Haldun Üstünel

Futbolsuz gecenin en güzel karesidir şu. Takım, ötesinde sistem takımı olmaya çalışan Galatasaray'ın en önemli birleştirici parçasına duyulan saygının çırılçıplak ifadesidir.

Bu büyük futbol adamı her zamanki gibi bugünlerde hedef şaşırtmakla meşguldür (Deco) ve sevgili ozhano'nun az önce aldığı habere göre hiç kimsenin beklemediği, adı bugüne kadar Galatasaray'la bir kez bile telaffuz edilmemiş İngiltere'den bir futbolcunun kulubü ile anlaşmış futbolcunun cevabını beklemektedir. Tıpkı Rijkaard, Keita transferlerinde olduğu gibi bir tokat olacaktır medyaya bu transfer gerçekleşirse, hatta milletin dibi düşecektir. Olmazsa yedeği de hazırdadır.

Şimdi ben bugün bu son haberi aldıktan sonra Haldun Üstünel'e nasıl sonuna kadar güvenmeyeyim arkadaş! Üstünel bu kulüpte başkanlık yapacak adamdır.

23 Temmuz 2009 Perşembe

Voleybol'un Cılkını Çıkarmak



Film hilesi falan yok, bildiğin voleybol oynuyorlar hem de ne oynamak! İzlerken ben yoruldum.

Burası Neresi?

Neresi ki burası?

Yavaş Gel!

"Taraftarımız Quaresma'yı çok istiyor. Bizler de onu transfer etmek istiyoruz ama gerçekleşmezse ondan daha iyisini alırız. Bu öyle bir transfer olacak ki tüm dünya Beşiktaş’ın bu bomba transferini konuşacak. Başkanımız, Real Madrid’in Ronaldo transferini bile gölgede bırakacak bir ismi kadromuza katacak"

Beşiktaş Yöneticisi Şeref Yalçın

Run Beckham Run!

Beckham kendisini sahtekarlıkla suçlayan LA Galaxy taraftarından kaçıyor. Çok başarılı bir Simpsons uyarlaması. Resim Guardian galerilerinden.

Jabbar'ın Bebeği Sky Hook

Benzer hareketleri NBA'in tapusu henüz beyazların elindeyken yapan bir kaç kişi olduğunu NBA TV nostaljilerinden hatırlıyoruz. Ama ne olursa olsun bu harekete ismini koyan bir anlamda bu hareketin hem isim babası hem de bir anlamda en babası olan Kareem Abdul Jabbar kadar iyi ve zevk verici seviyede yapanını hatırlamıyorum. Basketbol sahasını bir sahneye, o sahnede rol alan kendini de başrol oyuncusu balete çeviren bu hareketiyle Jabbar efsane olmuştur hepimiz için. Jabbar'ın oynadığı dönemde TRT'den maçlarını seyredebilmiş olan ben, kendimi ziyadesiyle şanslı sayarım. Salonda 10 metre ötesinde olamasam da sihirli kutudan bile basketbola aşık olmamı sağlayan resitallerin başında geldi hep Sky Hook.

Lew Alcindor'ken İslam'ı seçim Jabbar olan, rahmetli dedemin deyimiyle "fasulye sırığından sırık" adamın tek kişilik ve eskimeyen gösterisiydi Sky Hook. Bugünlerde yapılan Hook ya da Türkçe karşılığıyla çengel atışlardan değildi onunki. Çok fazla yere de ihtiyacı yoktu Sky Hook çıkarmak için. Pivot ayağı hangisisiyse onun üzerinde rakibin uzanamayacağı şekilde yükselirdi Jabbar, öteki bacağını çoğunlukla yana ya da geriye doğru açarken, bir anlamda havada yürümeye çıkardı. O kadar yükseğe çıkarırdı ki elini rakip önden blok yapabilecek pozisyonu dahi bulamazdı. Belki top elden çıktıktan sonra bir ihtimal dokunabilirdi topa ama çoktan tuzağa düşmüş olurdu. Çünkü Sky Hook'ta top pota seviyesinin üzerinde, hiç yükselme yapmadan, direk pota istikametiyle inişe geçerek çıkardı elden.

Ne Walton'lar ne Laimbeer'ler ne Malone'lar denedi o Sky Hook'u bloklamayı ama olmadı. Jabbar'ı da Sky Hook'unu da, dedemle seyredip "vay nasını" dediğimiz günleri de unutamıyorum. Özledik seni be Jabbar!

Jabbar'ı özleyenler şu linkteki videodan özlem giderebilir.

22 Temmuz 2009 Çarşamba

Nezihi

Kimler geldi kimler geçti sen hala oradasın be Nezihi. Emsallerin 15 takım değiştirdi, tam 7 senedir kimse gönderemedi seni, sırrın ne, anlatsana.

Portland Andre Miller ile İlgileniyor

Millsap ve Hidayet'i kaçıran Portland son çare olarak Miller'a sarılmış. Sözü uzatmaya hiç gerek yok, Miller Portland'la imzalarsa ne olur? Çoook yazık olur çok! Aman Pritchard kendini yakma!

21 Temmuz 2009 Salı

Boozer Takası Olur mu?

Deseret News'ten John Coon'un haberine göre Boozer'ın Chicago'ya gidebileceği bir takas söz konusu. Takasın 3 takımlı olacağı ve 3. takımın Houston olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylemiş Coon. Buna göre Shane Battier ve Carl Landry Houston Rockets'tan Utah'a, Boozer Chicago'ya, Jerome James, Tyrus Thomas Bulls'tan ve Kyrylo Fesenko do Jazz'dan Rockets'a takas edilebilir. Böylece Bulls gelecek sene için bütçeyi azaltmış ve serbest oyuncu piyasasında rol almaya hazır hale gelmiş olur. Rockets Mingsiz pota altına özellikle Thomas'la alternatif bulmuş olurken Utah da Millsap'in önünü açıp Battier ve Landry gibi tam da Sloan'un sevdiği tipteki görev adamlarını alır.

Gökten 3 elma düşer biri Sloan'un, biri Adelman'ın, biri de Del Negro'nun başına. Biz her zamanki gibi yine çenemizi yorar, uykumuzdan oluruz basketbol aşkına. Bu hikaye de böylece sürüüüüp gider.

"Shame on You!" Rovers 0 - 1 Real Madrid

Maçı kurtaran gol Benzema'dan 87. dakika'da. Topu her ayağına aldığında ıslıklanan 93 milyonluk adam 45 dakika dayanabildi protestolara ve 2. yarıya çıkmadı. Fizik olarak çok bitkin ve hiç hazır görünmeyen Ronaldo için yeni formasıyla ilk maçı tam bir hayal kırıklığı. Hatta İngiliz gazeteleri bugünden dalga geçmeye başladılar kendisiyle. Sadece Real'i Manchester'a değil, İspanya'yı da Ada'ya tercih etti bir anlamda Ronaldo. Dolayısıyla artık Ada'da onun başarısızlıklarıyla mutlu olacak yığınla fanatik var.

Orlando Matt Barnes ile Anlaştı!

Matt Barnes geçen sezon Phoenix formasıyla sahne alan öncesinde Golden State'te parlayan, hem kısa hem uzun forvet oynayabilen çok yönlü bir oyuncu. Boş üçlüklerde bir çok kez cezayı keserken yakalayabileceğiniz ya da savunmada bir sürü uzun arasından ribaundu çekerken görebileceğiniz bir isim. Bu sezon sonunda Phoenix ile kontratı bitince serbest kalmış ve takım aramaya başlamıştı. Lüks vergisi nedeniyle önemli oyunculara teklif dahi sunamayan Magic 1980 doğumlu Barnes'ı biraz da şampiyonluk ve yüzük vaadi ile ucuza kapattı. Barnes 2. senesi oyuncu opsiyonlu kontratla Magic'ten toplamda 3.2 milyon $ alacak. Bu imza sonrasında forvet ve uzun rotasyonu tamamlayan Magic'in bu noktadan sonratakıma yapacağı tek önemli ekleme oyun kurucu pozisyonunda olur. Keza Nelson ve Johnson koca bir sezonu, Johnson bir yaş daha yaşlanmışken kaldıramazlar. Hatta şu sıralar yine eski bir Golden State oyuncusu olan C.J.Watson'ın adı ciddi şekilde geçmekte o pozisyona. Gelsin gelmesine de sadece 1,85 boyunda olması ve hatta gelmesi ile rotasyonda Johnson'ın önüne geçme ihtimali bile beni ürkütüyor. Nelson'ın kısa boyu ve eksik gücünden çok çekmişken yine sadece 1,85 boyundaki bir oyun kurucuyla dominant oyun kuruculara karşı ne yaparız çok merak ediyorum.

Öte yandan diğer takımlar da kadrolarını şekillendirmeye devam ediyorlar.

Nash Phoenix ile sözleşmesini 2 sene ve 22 milyona uzattı, yine takımın ağır ağabeyi olacak.

Jarret Jack Indiana Toronto'nun teklifini karşılamayınca Hidayet'in takım arkadaşı oldu, Toronto arka alanda rahatladı.

Jack'i Toronto'ya bırakan Indiana da her an Earl Watson ile imzalayabilirmiş ki hastayımdır Watson'a.

Jazz Paul Millsap'in Portland'la imzaladığı ağır kontratı kredi alarak da olsa karşıladı. İmza bedeli olarak 10 milyon verdiler Millsap'e. Millsap'in kontratı o imza bedeli hariç neredeyse Gortat'ın ki ile aynı. Demek ki Millsap yeterince iyi bir adam değil!

Minnesota Telfair, Madsen, Smith'i Clippers'a vererek kısa forvet Quentin Richardson'ı kadroya kattı. Bu vesileyle Q Rich 1 ayda 3. kez takas olarak rekora doğru koşmaya başladı. Bu takasla ilgili sabonis'in blogu Konyalı Portlandlılar'da güzel de bir yazı mevcut, okuyun derim.

Jamario Moon Cavaliers ile imzaladı. Kontratın detayları henüz belli değil. Moon sınırlı serbest ve Miami'nin bu teklifi karşılamayacağı konuşuluyor bir çok yerde.

Marquis Daniels Celtics ile imzalamış. Dallas'ta kariyerinin başında birden parlayıp sonrasında o performansı bir daha yakalayamamış bir adam Daniels. Saçlarına hastayım. Artık Wallace'la şampiyonluk yolunda yedek kuvvet olarak sahne alacak.

Yao Ming'in sakatlığının çok ciddi olduğu ve önümüzdeki sezon oynamayacağı neredeyse kesinleşti. Bu ligin Asya'daki popülerliğine, Rockets'ın forma ve hatıralık eşya satışlarına ciddi sekte vuracaktır. Sırf şu sakatlık gelecek seneki salary cap'in daha da düşük olacağının göstergesi olmuştur bence.

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Beckham'a Gider!

Galaxy taraftarı David Beckham'a fena gider yapmış, hatta hakaret etmiş apaçık. Evine dön sahtekar deyip bütün maç yuhalamış İngiliz yıldızı. Beckham da dayanamamış maç sonunda kendini protesto eden gruba dalmaya kalkışmış, zor durdurmuşlar. Ha o elemanların arasına girse ne olurdu orası tam bir muamma da az çok tahmin edebiliyoruz. E millet adanmış futbolcu istiyor tabi ki de. David hazretleri de hayatının en büyük giderini yemiş oldu, afiyet olsun.

Fotoğraflar Hürriyet'ten. Onlar nereden almış dersen, orasını bilemem.

Cennet Yolcuları

Söylenecek pek söz yok gidenin ardından. Nedeni söylecek bir şey bulamamak değil asla, sözcüklerin ardı ardına ağızda dizilmesi ve hiçbirinin çıkmaya cesaret edememesi. Çünkü bir anlamda resmileştirmektir o gidişleri, sözcüklerin ağızlardan dökülmesi. Nasıl olur da bu kadar beyefendi, karınca ezmez, dünya tatlısı, böylesi sevilen ve hürmet edilen insanlar bu kadar erken giderler ya da alınırlar, orasını anlayamıyoruz asıl biz. Ve inanmak istemiyoruz, sonunda kabul etmek zorunda kalsak bile. Cennet Yolcuları diyorum ben her ikisine de, demek ki onlara orada burada olduğundan daha fazla ihtiyaç varmış. Huzurunuz eksik olmasın.