Sayfalar

29 Haziran 2012 Cuma

NBA Draft 2012 Sonuçları

Açıkçası Furkan Aldemir'in seçilmesini ama 30-40 arası gitmesini bekliyordum, 53. sıradan LA Clippers tarafından seçildi. İzzet Türkyılmaz için umut ışığı var diye düşünüyordum, şaşırtıcı şekilde Furkan'dan önce 50. sıradan Nuggets tarafından seçildi. İlkan Karaman ise tam anlamıyla ülkemiz ve sanırım kendisi adına sürpriz oldu ve 57. sırada Nets tarafından seçildi. Her üçü için de çok olumlu yorumlar var. Dediğim gibi Furkan zaten bir çok takımın takibindeydi ama NBA scoting sisteminin ne kadar gelişmiş olduğunu İzzet ile İlkan'ın seçilmesi sanırım ispatlıyor. Üçü içinde en büyük gelişmeye ihtiyaç duyulan noktanın kas yapıları ve kuvvet eksikliği olduğu yorumları yapılmakta. Umarım bu sene olmasa da eninde sonunda üçü de NBA'de oynama şansını yakalarlar.

Öte yandan Magic ise draft gecesi hiç bir takasa girişmeyip 19 ve 49. sıralardan normal seçim haklarını kullanmayı tercih etti. 19. sırada 2,04 boyundaki Uzun forvet Andrew Nicholson'ı seçti Magic. St.Bonaventure mezunu Nicholson, okul tarihinin en skorer, en blokçu, en isabetli şut kullanan oyuncular sıralamasında 2. sırada bulunuyor. Nicholson hücumda her alanda katkı alınabilecek, orta mesafe şutuna sahip, iyi bir blokçu. Zaman zaman üçlük kullanırken de görebilriz onu.

49. sıradan seçilen isim ise 2,07 boyundaki biraz topluca pivot Klyle O'Quinn oldu. Norfolk mezunu pivot Howard'ın eğlenceli karakterine sahip, takım arkadaşları tarafından çok sevilen, rakip koçların bile fazlasıyla takdir ettiği bir isim. Bir 10-12 kilo verirse daha atletik bir yapıya bürüneceği kesin olmakla beraber boyu bir 5-6 santim daha uzun olsa bu sıralara kalmayacağı düşünülen bir isim O'Quinn.

Her iki draft seçimi de Hennigan'ın pota altına derinlik katma düşüncesinde olduğunu gösteriyor. Bu da demek oluyor ki Howard ile gelecek hafta yapacağı görüşmeden sonra Hennigan takas konusunu hayata geçirebilir.

Draft'te ilk 3 sıradan Davis, Kidd-Gilchrist ve Beal'ın seçilmesi sürpriz olmadı. Üçü de son derece potansiyelli ve yıldız kumaşına sahip isimler. Özellikle Davis'in Hornets'ta ilk 5'e hemen yerleşeceğini, Beal'ın da Wizards'ta Arenas'ın parlak dönemlerine benzer bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. Bu draft tekrar bize şunu göstermiş oldu ki NBA'e artık Amerika'dan uzun ve potansiyelli pivot yetişmiyor. Ne en üst sıradan giden pivot Leonard ne de sonrasında seçilen Melo ve Ezeli tek başlarına bir takımın yıldızı olacak isimler değiller. Bu nedenle önümüzdeki senelerde daha bir çok uzun kollu genç Avrupalı pivot NBA'e draft edilecektir.

26 Haziran 2012 Salı

Dwight Howard Takası Draft Gecesi Gelebilir

Howard'ın geçen sezon Orlando'ya çıkardığı sorunlar ve sonunda kaybedilen sezon bir çok kişinin kellesine mal oldu. Yeni GM Hennigan ise kararlı ve sert adımlarla giriş yaptı. Önce Yardımcı GM Twardzik ve 6 tane oyuncu ajanını (scout) kovdu hemen ardından Pistons'ın Yardımcı GM'i Perry'i Pistons'takinden daha geniş yetkilerle göreve getirdi. Gözüken o ki Koç mevzusundan daha ziyade Hennigan'ın hedefi draft gecesi bir şeyler yapabilmek. Ligde 12 senelik tecrübe sahibi Perry ile sanırım Howard'ı üst sıralardan draft hakları ve bir kaç kalbur üstü oyuncu karşılığında elden çıkarmaya hazırlanıyor Hennigan. Şu an için zaten Houston Howard'a talip durumda. Lowry ve Martin'i ellerinden çıkarıp yukarlardan draft hakkı alıp Howard takasında kullanmak istiyorlar. Önümüzdeki bir kaç gün heyecanlı, bol adrenalin ve dedikodulu geçecek anlaşılan.

Bu arada Washington Lewis'i Okafor ve Ariza karşılığında Hornets'a göndererek önemli bir hamle yapmış oldu. Hornets Washington'ın 46. sıra draft hakkını da aldı bu takasta. Okafor ve Ariza'nın 2şer senelik kontratları mevcutken, Lewis kontrtının son senesinde bu sezon itibariyle NBA'in en çok kazanan 2. ismi durumunda. Hornets'ın Lewis'in kontratını satın alması ya da almasa bile sezon sonu boşalan bütçeyi büyük bir isme imza attırmak için kullanması bekleniyor.

25 Haziran 2012 Pazartesi

Tekmeye Kafa Koymak

İngilizler bu adamı işte bu yüzden çok seviyorlar...

24 Haziran 2012 Pazar

Benim için Artık GS Basket Yok!

Bu adam GS Basket'in antrenörü olduğu sürece ne televizyonda ne de salonda asla GS maçı izlemeyeceğim. Ünal Aysal'ın Bülent Tulun'la birlikte yaptığı 2. büyük hatadır. Karakter apayrı bir şeydir. Hem Oktay Mahmuti'ye hem de Erman Kunter'e ciddi şekilde ayıp edilmiştir. Umarım her ikisi de yeni takımlarında çok başarılı olurlar."Yazık" edilebilecek tek kelimedir...