Sayfalar

2 Temmuz 2009 Perşembe

Yeni Aslan Keita!

Galatasaray’ın flaş bir açıklama ile transferini açıkladığı Fildişi Sahilli futbolcu Abdul Kader Keïta orta sahada kanatlarda, özellikle sağ açıkta (forvet) forma giyebiliyor. Fildişi Milli Takımı’nın önemli bir elementi olan Keita Afrika Sports’ta başladığı kariyerine sırasıyla Tunus ekibi Etoile du Sahel, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Al Ain ve Katar’dan Al Sadd takımında forma giymişti.

2005 yılında Fransa’ya Lille ekibine gelen Keita’nın burada gösterdiği büyük çıkış futbol dünyasında sansasyon yaratmıştı ve Keita 2007 yazında 16 milyon avro bonservis bedeliyle Lyon’a transfer olmuştu. Lyon’da bu süreç içinde 52 maça çıkarken 5 gol kaydetti. Lille’den sonra Lyon’da bekleneni verememişti. Fildişi Sahilli futbolcunun adı daha önce Manchester United, Inter, AC Milan ve Liverpool gibi Avrupa’nın dev ekipleriyle geçmişti. Keita’nın futbol açısından en büyük özelliği ise sürati, çizgide rahat adam geçmesi ve ofansif yönünün kuvvetli oluşu, özellikle şutları…

KÜNYE
Tam ad: Abdul Kader Keïta
Doğum tarihi: 6 Ağustos, 1981
Doğum yeri: Abidjan, Fildişi Sahili
Boy: 1.84
Mevkii: Orta saha, Forvet
Kariyeri;
1999-2000 Africa Sports 23 (4)
2000-2001 Etoile du Sahel 22 (7)
2001-2002 Al Ain 19 (6)
2002-2005 Al Sadd 71 (23)
2005-2007 Lille 63 (14)
2007-2009 Lyon 52 (5)
2009-…. Galatasaray

kaynak: sporx

Elbette kendi yorumlarımı da yazacağım bu transferle ilgili! Öyle copy-paste bloggerlığı yapmam. Geçici bir çözümdür bu. Şimdilik biraz bekleteceğim sizleri. Sadece ters köşeye yatacağımızı biliyorduk. (Bknz. alt başlık Transfersiz de yeterli. Verimli transfer yapmak gerek alt başlığının hemen üstü.)

Aha bu da videosu ve nefis golleri...

sevgiler volkanbk3



Ekleme Cenky: Ben de tam şunları yazmıştım, volkanbk3 daha hızlı çıktı, neyse ben de katkı vermiş olayım. Hiç kimsenin adını bir kez bile zikretmediği Lyon'un orta saha-forvet kırması oyuncusu Abdul Kader Keita bu sabah Galatasaraylı oldu. Fildişi Sahilleri vatandaşı, 30 kezden fazla Drogba ile aynı formayı terletmiş olan Keita özellikle Rijkaard'ın sistemine çok uygun bir isim gibi gözüküyor. Hem sağ hem sol açıkta oynayan 28 yaşındaki oyuncu daha önce 2 sene Lille 2 sene de Lyon'da forma giymiş. Özellikle geçen sezon süresinin azaldığını hatırlıyoruz. Sakatlığı var, Lyon o yüzden bıraktı da deniyor ama vaziyetin aslını Hollanda kampında göreceğiz. Uzun zamandır Galatasaray'a topla bu kadar hızlı ve o kadar hızlı koşarken enfes çalım yapabilen bir adam gelmemişti. Ne diyelim Haldun Üstünel yine sağ gösterip gıdıkladı medyayı, helal olsun, sevgiler Haldun ağabey.

2 yorum:

volkanbk3 dedi ki...

dostum videoyu uçurmasaydın keşke =)
hedo yorumu beklerim sevgiler =) blazers'a geçmiş

Cenky dedi ki...

Arada götürmüşüz :D

O iş kesin değil hala, Toronto iyi para ve sağlam bir rol teklif ediyor.