Sayfalar

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Amacınız Ne?

Tüysüz Rob önderliğinde devam eden Magic yeniden yapılanması kapsamında ilginç işler oluyor. Ish Smith ile 16. oyuncu olarak kontrat imzalandığında zaten yedek bir pg ihtiyacı var doğru hareket ama kim kesilecek ya da takas mı gelecek acaba diye değerlendirmiştik. Ancak bunun üzerine hafta sonu Rusya'dan Vorontsevich ile ilgilnildiği ortaya çıktı. Rus oyuncu Dallas'tan da teklif geldiğini ama Rusya'da kalacağını açıklayarak elinin tersiyle teklifleri bir kenara itti. Bu olumsuzluk üzerine ise geçen sezon Celtics forması giyen, Lee takasında Rockets'a geçen, geçen sezonu 2,9 sayı 0,9 asist 0,9 ribaunt ortalamaları ve maç başına 8,5 dakika ile tamlayan E'tauwn Moore ismi gündeme geldi. Moore bir sg yani 2 numara. 3 numara için boyu kısa fakat zor durumlarda orada da süre alabilir. Üstelik takım 2-3 numara kaynarken Moore'a 2 senelik kontrat verileceği konuşulmakta. Hadi Moore geldi diyelim, kimi keseceksin takımdan, Moore takımdakilerden iyi mi, Moore'a vereceğin para kadar bir de kontrat satın alma parası mı vereceksin? Moore ile ilginç bir istatistik de vereyim madem. Moore kariyerinin en iyi maçını Orlando Magic'e karşı oynamış ve 4'te 4 üçlük ile 16 sayı atmış. Şimdi biz Fenerbahçe'nin kendine gol atan adamları transfer ettiği bi oyuncu mu transfer edeceğiz yani?

Sonuç; ben bu işten bir şey anlamadım arkadaş. Amacınız ne Rob, Jacque?

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Fenerbahçe'nin Kürekte Seçim Oyunları

Hafta sonu Sapanca Kırkpınar Parkurunda Gençler Türkiye Şampiyonası yarışları vardı. Galatasaray'ın şampiyonlukla bitirdiği yarışmalarda son derece önemli ayrıntılar bir kez daha güneş yüzü gördü. Kürek Federasyonu Başkanlığı seçimleri çok yakın bir tarihte gerçekleşecek ve kulis faaliyetleri başkan adaylarının belli olmasıyla birlikte son derece hızlanmış durumda. Yarışlar esnasında da en çok konuşulan konu başkan adayları ve Fenerbahçe Lobisiydi. Özellikle Fenerbahçe adına eski antrenör ve şube kaptanı Ozan Bayülken'in adının bir çok kişi tarafından dillendirildiğine şahit olduk. Mevcut başkan İlhami İşseven de Fenerbahçe menşeyli bir isim olmasına karşın Bayülken ile yeni bir açılım hedeflendiği aşikar.

Bayülken olur ya da olmaz Fenerbahçe bu seçimler için ciddi şekilde örgütlenmiş durumda. Bu sezon şu aşağıda adını vereceğim 5 takım Fenerbahçe'nin asıl ekiplerine girememiş sporcularıyla, Fenerbahçe'nin tekneleri, kürekleri ve antrenörleriyle yarışmakta. Kürek Federasyonu sitesine baktığınızda bunların adreslerinin bile aynı olduğu gözükmekte. Kim mi bu takımlar?

Kurbağalıdere Kürek İhtisas
Moda Kürek İhtisas
Kızıltoprak Kürek İhtisas
Kalamış Kürek İhtisas
Kadıköy Kürek İhtisas

Bu takımlara Fenerbahçe'yi de dahil edersek 9'ar delegeden Fenerbahçenin seçimde tam 54 kemik oyu var demektir. Federasyon sitesinde gözüken 30 takımın 10 tane kadarı aktif olmadığına göre Fenerbahçe'nin adayını destekleyen 5 kulüp daha istedikleri adayı seçtirmek için yeterli olacaktır.

Kürekte kulüp sayısının artmasına kimsenin itirazı yok, aksine kendi adıma çok mutlu ediyor bu haber beni ama uygulamada ve seçim sonrasında çok büyük sıkıntılar doğurduğu ve doğuracağı kesin. Fenerbahçe'de kadroya giremeyen gençleri diğer 5 kulüp adına yarıştırken bunların kaybettikçe yaşadığı psikolojik çöküş, her yarışta sonuncu gelmenin getirdiği eziklik, sporcuların kendi aralarında tartışmaları, üzerine Fenerbahçe'de kürek çeken sporcuların antrenmanda rekabetten uzaklaşması ve derecelerin düşmesi, antrenörlerin ilgilerinin bölünmesi ve performanslarının azalması Fenerbahçe için çok büyük bir handikap. Galatasaray Gençler Türkiye Şampiyonu olurken Şişecam Çayırova'nın da Fenerbahçe'yi ciddi bir biçimde zorladığını söylememiz gerek.

Eğer seçim Fenerbahçe'nin istediği gibi sonuçlanır ve arkasından bu kulüpler kapanır ya da müsabık statüsünden çıkarlarsa birilerinin bu seçim oyunlarını kim oynuyorsa, Türk Sporu ve Sporcuları adına ondan hesap sorması gerek.