Sayfalar

30 Haziran 2009 Salı

Hidayet'in Yolu #2

"Otis Smith'in yaptığı yeni kontrat teklifini kabul etmediğine göre, Hidayet'e gelen teklif 30-35 milyon civarında 4 ya da 3+1 takım opsiyonlu bir teklifti. Tahminen en fazla 7 - 8 - 9 -10 diye giden ve son senesi garanti olmayan bir teklifle geldi Smith. Bu Hidayet'i rahatsız etmiştir. Onun arzusu en az 4 yıllık ve 38-40 milyon civarında garanti bir kontrat diye tahmin ediyorum aylardır konuşulanlardan. Ortada bir Corey Maggette gerçeği var keza. 5 sene ve 50 milyonluk bir kontratı Maggette alıyorsa Hidayet'in onu referans almasında bir sorun göremiyorum. Yani mantık olarak Hidayet'in istediği kontrat en az 4 yıl ve 8-9-10-11 milyon şeklinde ya da sabit 9-10 arası bir mebla ile yine 4 yıllık ya da e az 9-9-9-9-9 şeklinde devam eden 5 yıllık bir kontrat olmalı. Şahsi kanaatim kesinlikle absürd veya uçuk bir kontrat değil Hidayet'in talep ettiği. Bu tarz bir teklifle gelmiş olsa Smith, asla geri çevrilmezdi."

Bu satırları geçen cuma günü yazmışız. Bugün John Denton Florida Today'de açıkladı Hidayet'e gelen teklifi: 4 sene ve 35 milyon değerinde bir kontrat önermiş Smith Hidayet'e. Aynen tahmin ettiğimiz gibi, tatminkar olmayan bir teklif, büyük ihtimalle son senesi de garanti değildir. Üzerine kabul görmeyince, daha fazlasını veremeyiz diyip Carter'ı ve kontratını alıp, kadronun geri kalanını 2.sınıf adamlarla doldurma kararı ne kadar doğru onu off-season hamleleri sonunda irdeleriz.

Yarın sabah TSİ 07:01 itibariyle gündeme bomba gibi düşecek serbest oyuncu imzaları ve sign and trade hamleleri. İki sene önce Lewis'in 12:01'de Orlando ile imzalaması gibi, bu sene de Hidayet gidebilir yasağın kalktığı ilk dakikalarda Umarım dizimizi dövmeyiz Orlando taraftarlı olarak.

Bir de Andre Miller'la Portland'ın ilgilendiği haberi var ki hayrete düştüm. Portland Miller ya da Hidayet'e yönelerek gelecek için yönünü çizecek. Keza onlara topu paylaşan, arkadaşlarını oynatan bir adam gerek, topu evine kadar götürmeye çalışıp potadan başka bir şey düşünmeyen bir adam değil. Hidayet Portland'a imza atmayabilir, belki başka takıma da gidebilir ama Miller'ı orada görmek, o gençlere, o güzide takıma yazık olacağını düşünmek çok acı.

Hidayet'in Yolu

4 yorum:

tolga dedi ki...

otisin uyanıklığı bunla da bitmiyor aslında.bu 1 haftalık süreçte acele etmeyeceklerini söylemiş.başkan da duruma göre 10 lira aşabiliriz demişti ya...sanırım otis de hidayetin piyasasını izleyecek.şöyle düşünüyor olabilir:hidoya çok yüksek bi teklif gelmezse,benim teklife 1-2 katar kabul ettiririz düşüncesinde.ama dediğin gibi hocam,saat 12.01 de hido kalemi eline alırsa imzalamak için başka bi takımla,o zaman görürüz biz acele ediyor mu,etmiyor mu.zaten otis de biliyordur bu planın yürümeyeceğini.bir gm ve herşeyi hesap ediyordur.artık hidoyu unutup gortat meselesine odaklanması lazım ki:gortat'ı tutmak,hido kadar olmasa da zor olacak.bugün yao haberini alınca sevgili houstonluların gortat ile ilgili planlara girdiğini duyduk.vallahi,carter'ı alayım derken inşallah bir çuval incir mundar olmaz.zaten kısmen çuvalın bir kısmını çöpe atmış durumdayız.bu arada otisin hamlesine ilk eleştirnin de bayan yazarımız adelson'dan gelişi gazetede koltuk sevdalıların olduğuna göstergedir.sezon içi şakıdayanlar nerede diyoruz?neyse,sentinel ile ilgili sıkıntılarımı şahsi meselelerimi buraya karıştırmayayım.diazı rezil edecek bir iki lafım vardı belgeli ama,zamanını bekliyorum,neyse.portland'ın miller ile ilgilenmesine gelince...gerçekten portland gazeteleri de işe ciddi ciddi eğilmişler.hatta alttaki okuyucu yorumlarından anladığım kadarıyla,hido gelmesin diyen daha çoktu.millerın gelmesine eleştiri çok az gördüm.gerçi bir yandan haklılar da.takıma üst düzey bi gard gerekiyor,ve piyasada da anlı şanlı bir adam yok.işte miller olmasın diyenler nash olsun diyorlar o kadar.benim aklımda hep session vardı.acaba milwaukee imzalamaz mı diyordum.onu alacak takım büyük iş yapardı gerçekten.draft stealından sonra bence serbest oyuncu stealı olurdu muhtemelen.hatta nelsonu alstonu neyse postalayalım da takım oyunumuza zirve yaptırabilecek bu adamı katalım diyordum ki,bucks jenningsi almasına rağmen sessiona teklif götürdü(ve ilyasovaya da),ve bunun uğruna charlie ville yollarını ayırdı.sadece ikisinden biriyle imzalayacaklardı ve sessionu tercih ettiler.adam çok göze batmıyor ama işten anlayan bir yönetici de bu hamleyi yapardı,tebrikleri bucks ,diyelim bari.neyse uzatmayayım,muhteşem zevkle izleyeceğimiz bir kaos bizi bekliyor.

tolga dedi ki...

bu arada hido ile ilgili espn'in nba anasayfasından da görebileceğimiz 'mj of the turkey' başlıklı koltuk kabartan ve alışık olmadığımız uzunlukta bir yazı var;ve enteresan olanı bizim medyadan da adamları görüyorsunuz yazıda;vay anasını,ismail şenol'un hiç aklından geçer miydi acaba,bir gün espn'de adının geçeceğini...okuyalım,okutalım bi'zahmet:http://myespn.go.com/blogs/truehoop/0-41-166/The-Michael-Jordan-of-Turkey--in-Free-Agency.html

tolga dedi ki...

hido ile ilgili ilk haberler geldi.oregonlive'den bir haber:
http://blog.oregonlive.com/behindblazersbeat/2009/06/blazers_pursue_hedo_turkoglu_a.html

Adsız dedi ki...

Detroit'in ilk tercihinin Hidayet, o olmazsa ben gordon olduğu söyleniyor. Aslında Hidayet'i ben hep Detroit'e yaıştırdım. Pas paylaşımının yapılabileceği Hidayet'in de uyum sağlayabileceği bir kadro yapısı var. Pistons Hidayet'in yanına bir uzun eklese tam oturur bence bu takım. Ayrıca Prince'li bir takasta iyi gidebilir. Mehmet Okur ile carlos boozer opsiyonunu kullanmayıp takımda kalmışlar. İkisi açısından özellikle Mehmet açısından ilginç. Hadi boozer mevcut kontratından çok daha fazlasını istiyordu anladık da memo zaten şu anki kontratının uzun vadelisini istiyordu. Bu yaz bi 5 yıl 40-50 milyon arası bişey alsa fena olmazdı ki bu para fazla değil.(Hido corey magette'yi referans alıyorsa memo da andris biedrins'i referans alsın)