Sayfalar

22 Temmuz 2011 Cuma

Bu Nasıl Şampiyona?

Cidden bu seferki Copa America bir acayip oldu. Finale çıkan takımlara bir bakalım. Paraguay ve Uruguay. Paraguay normal süreler dahilinde tek bir galibiyet alamadan 5 maçta 5 beraberlikle gelmiş finale. Çeyrek ve Yarı finaller penaltılarla geçilmiş. Öbür taraftaki Uruguay ise 5 maçın 2'sini kazanabilmiş sadece. Çeyrek Finali onlar da penaltılarla geçmiş. Toplamda bu iki takımın oynadığı 10 maçın 8'i berabere bitmiş. Üstelik bu 10 maçın 8'i alt biterken Uruguay'ın bütün maçları alt bitmiş. Bahisçiler için sanki bulunmaz bir nimet gibi bu maç :) Bu maçın da uzamasını hatta penaltılara gitmesini bekliyorum ben. Hele ki Paraguay penaltılarla kazanırsa kupayı sanırım Dünya tarihinde ilk kez böylesi bir organizasyonda maç kazanmadan kupa kazanmış takım olacaklar...

Taraftar Dediğin Bu İşlerle Uğraşır

Taraftar dediğin bu işlerle uğraşmalı, o kulübe ait hissetmediği adamı bile işleyişin içinde tutmalı, kaos yaratacağına işleri yoluna koymak için uğraşmalı. Neuer'le aralarındaki çekişmenin kulübe zarar vereceğini hisseden Bayern taraftarının yaptığı ve kulübün de bunu kabulü örnek olmalı bence kendini taraftar zannedip gönül verdiği renkleri kirletenlere...

"Böyle anlaşma ne görüldü, ne duyuldu... Almanya'nın 1 numaralı kulübü  Bayern Münih, geçtiğimiz haziran ayında 18 milyon Euro’ya Schalke 04'ten transfer ettiği kaleci Manuel  Neuer ile taraftarların arasını düzeltmek için çok ilginç bir anlaşma yaptı. Kulüp yöneticileri,  Neuer ve bu oyuncunun transferine karşı çıkan ‘İnferni  Bayern 01’ taraftar grubu geçtiğimiz hafta bir toplantı yaparak, gerginliği nasıl gidereceklerini konuştular.
Taraftarlar, 5 maddeden oluşan bir ‘davranış kuralları’ protokolünü kabul etmesi halinde Manuel  Neuer aleyhine tezahüratta bulunmayacaklarını ve pankart açmayacaklarını taahhüt ettiler.  Bayern Münih yetkilileri ve Alman kaleci de birbirinden ilginç maddelerin bulunduğu bu anlaşmayı kabul etti.

Yapılan anlaşmaya göre  Neuer,  Bayern Münih’in maçlarında şunları kesinlikle yapmayacak:

1- Takımın iç saha maçlarında, ‘İnferni  Bayern 01’ taraftar grubuna ayrılan güney tribününe kesinlikle yaklaşmayacak.
2- Maçlarda  Bayern formasının üzerine bulunan kulüp armasını kesinlikle öpmeyecek.
3- Formasını çıkarıp, güney tribününe atmayacak.
4-  Bayern taraftarları ile birlikte tezahürat yapmayacak.
Söz konusu taraftarlar son olarak  Bayern’in hazırlık kampında, “ Neuer, istediğin kadar gol kurtarabilirsin ama biz seni kalemizde hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz” yazılı pankart açmıştı.

Kahn’ı taklit ettiği için sevmiyorlar
Bayern Münih taraftarlarının Manuel  Neuer’e tepki duymasının sebebi yıllar öncesine dayanıyor. O dönem Schalke 04’te forma giyen  Neuer,  Bayern’i yendikleri bir maçtan sonra, rakip kaleci Oliver Kahn'ın sıkça yaptığı bir sevinç gösterisini taklit edince, taraftarların en çok nefret ettiği oyuncu haline geldi."

Kaynak: Milliyet

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Zimbabwe Futbol Ligi

Malum sebeplerden dolayı, bundan sonra Zimbabwe Futbol Ligi'ni takip etme kararı aldık ozhano'yla. o nedenle ilk etapta kısa bir giriş yapalım sonrasında ayrıntılara gireriz.

Zimbabwe Futbol Federasyonu 1950 senesinde kurulmuş. 1965 yılında ise Federasyon FIFA'ya da üye olarak uluslararası anlamda tanınmış. Milli takımlar düzeyinde dünya sıralamasında geçen ay 39 basamak birden atlayarak 87. sıraya yerleşmişler. Şu anki mevcut federasyon başkanı Cuthbert Dube. Önceki başkanın adı, ki kendisi kadın olup adı Henrietta Rushwaya'dır, şike olaylarına ve maç ayarlama dedikodularına karışıp aleyhinde davalar açılınca Dube "Temiz Federasyon Temiz Futbol" sloganıyla yeni Federasyon Başkanı seçilmiş. Son aylardaki başarılı çalışmalarıyla Zimbabwe uluslararası platformda Dube sayesinde tekrar kazanmış. Avrupa ve Amerika'da oynayan bir çok futbolcusu olan Zimbabwe'nin bizim adımıza en yakından tanıdığımız ve ünlü ismi Galatasaraylı eski futbolcu Norman Mapeza.

Ligde şu anda 16 hafta sonunda FC Platinum lider. 2. sırada ise Motor Action var. Bu iki takım diğerlerinden biraz kopmuş vaziyette. Zimbabwe liginde 16 takım var ve her sene 4 takım küme düşüyor. Dolayısıyla son derece rekabetçi bir ortam söz konusu. Ligin sonuncusu ve 7. arasında sadece 9 puanlık fark olduğunu söylersek bunu iyice ortaya sermiş oluruz sanırım. Zimbabwe'nin eski adıyla Rodezya (Rhodesia) olduğu dönemlerde başlayan Futbol Liginde bu güne kadar en fazla şampiyonluğu kazanan takımı Dynamos. Tam 18 şampiyonluğu var bu ekibin. daha sonraki en başarılı ekip ise Bulawayo Highlanders, onlar ise 7 kez şampiyonluk sevinci yaşamış. Şu anki lider Platinum'un hiç şampiyonluğu yok, Motor Action ise geçen senenin şampiyonu. Dynamo ve Highlanders ise 3 ve 4. sırada.

TFF'ye Artık Taraftır Gözüyle Bakabiliriz!

Aydınlar, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinden yapılan açıklamalara yönelik, ''Ben sert eleştiri görmedim. Kendi beklentilerini yansıtıyor. Açıklamaları bu çerçevede değerlendiriyoruz." dedi

Şu yukarıdaki açıklama dün yazmış olduğum yazının doğruluğunu ispat eder niteliktedir. 2 ayrı kulüp zehir zemberek, suçlayıcı ve tehditkar açıklamalarda bulunmuşken TFF Başkanının sert eleştiri görmemiş olması artık TFF'nin tam anlamıyla bir taraf olduğunu göstermektedir. TFF, başını İlhan Cavcav'ın çektiği Kulüpler Birliğinin, Galatasaray dışında kalan takımlarının tarafındadır. Ünal Aysal'a ateş püsküren İlhan Cavcav da dünden sonra Trabzonspor Fenerbahçe'yi şikeyle alenen suçlarken sessiz kalarak tarafının Galatasaray karşısında olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Apaçık görülen şudur ki Türk Futbolu "para"nın esiri olmuş, hatırlı ağabeylerin direktifleri doğrultusunda yoluna devam etmektedir. Türk Futbolunda evlat ayırımı vardır, Türk Futboluna bakacak idari anlamda objektif bir pencere kalmamıştır. Yarın öbür gün, ümidim odur ki, adı geçen tüm takımlar ve kişiler aklanırsa geriye Kulüpler Birliği ve TFF'nin taraflı tutumu çerçevesinde kurumlara yapmış olduğu davranışların silinmez lekeleri kalacaktır. Benim için Türk Futbolu dün akşam itibariyle bitmiştir. Soruşturma sona erip kararlar alınana kadar bir daha Türk Futbolu ile ilgili 1 kelime yazmayacağım.

19 Temmuz 2011 Salı

Cevap Versenize Hemen Buna da! Koysanıza Postayı Yiyosa!

Fenerbahçe'nin dışarıda kalan yönetim kurulu üyeleri bir basın açıklaması yayınladılar ki yenilir yutulur cinsten değil. Okudukça bir tuhaf oluyorum. Alenen tehdit, alenen "ayağınızı denk alın" mesajı resmen. Şu dakika itibariyle TFF'den acil kınama içerikli bir basın açıklaması bekliyorum. Keza Ünal Aysal'ın açıklaması bunun yanında solda sıfır kalıyor. Yok efendim ekonomi çökermiş, sosyal ve ekonomik konuları göz ardı etmeden karar alınmalıymış, TFF yönetmeliklerine göre ligi ertelerse hukuksuzluk yapar suçlu olurmuş, fena olurmuş memleketin hali...

Gerçekten tarafsız olduğunu ve birilerinin kuklası olmadığını ispat edecekse bu TFF ve M.Ali Aydınlar toplantının ardından önce Fenerbahçe'yi sonra da Fenerbahçeyi açıkça şikeyle suçlayan Trabzonspor Divanını kınayan bir açıklama yapar. Eğer bu sefer de cevap verilmezse böylesine bir tehdide işte o zaman Türk Futbolu tükenmiş demektir.