Sayfalar

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Brand Dallas'ta ve Diğer Gelişmeler

Amnesty clause ile salıverilen oyuncular için 3 günlük bir bekleme süresi var. Bu süre içerisinde bütçesi salary capin altında olan takımlar, o oyuncunun amnesty edilmeden önce kaç senelik kontratı var ise o kadar uzunluktaki tekliflerini, hiç bir takımın diğerinden haberi olmadan NBA'in yetkili kuruluna iletiyorlar. 3 gün sonunda salıverilmiş oyuncu en yüksek teklif veren takıma imza atmak zorunda kalıyor. Teklif yarışını kazan takımın verdiği para o oyuncuyu amnesty eden takımın vereceği paradan düşülüyor. Böylece herkes kazanmış oluyor.

İşte Elton Brand'de de böyle oldu ve 76ers'ın amnsty ettiği uzun forvete yıllık 2.1 milyonluk en yüksek teklifi yapan Dallas oyuncuyu bir yıllığına renklerine bağladı. Bu bağlamda 76ers'ın Brand'e gelecek sezon için vereceği para 16.1 milyona inmiş oldu. Dallas önceki gün Indiana'ya pivot Ian Mahinmi'yi gönderip Darren Collison ve Dahntay Jones'u almıştı. Jones'un kontratı 1 yıl ve 2.9 milyonluk, Collison ise hala çaylak kontratı ile oynuyor ve 2.3 milyon kazanacak gelecek sezon. Büyük ihtimalle Collison gelecek sezonun Dallas ilk 5 oyun kurucusu olacak.

Brand, Jones ve Kaman'ı birer yıllık kontratlarla takıma getiren Cuban'ın gelecek sezon yine cap'in altında kalıp FA piyasaında vurgun yapma olasılığı yükselmiş oldu.

76ers, Brand'den kurtulduktan sonra akıllara zarar bir iş yaptı ve Kwame "hayalkırıklığı" Brown ile 2 sene ve 6 milyonluk bir kontrat imzaladı. Allah akıl fikir versin diyoruz.

Rockets resmi olarak Scola'yı serbest bıraktı ve ilk talibin Spurs olduğu dedikoduları ayyuka çıktı. Spurs'ün Scola'yı 2007'de takımdan gönderdiğini hatırlatalım.

Lakers'tan ayrılan oyun kurucu Ramon Sessions Augistin'i serbest bırakan Bobcats ile anlaştı. Ben onu hep Magic için Nelson'ın yerine düşünmüştüm ama demek ki Tüysüz Rob o fikirde değilmiş.Kontrat 2 yıl ve 10 milyonluk. Yazık oldu. Brendan Haywood'un da en kısa zamanda Bobcats ile anlaşması bekleniyor.

Bobcats'in serbest bıraktığı Augustin ise Pacers ile imzaladı. Kontratın detayları henüz belli değil. Bu Pacers da ser veriyor sır vermiyor.

Minnesota Batum'u takıma katabilmek içinuğraşılarını sürdürüyor. En son olarak Martell Webster'ı salıverdiler ve yaşlı kurt pivot Brad Miller'ı gelecek sezonlardan 2 ikinci tur draft hakkı karşılığında Hornets'a gönderdiler. Hornets iyiden iyiye yeniden yapılanıyor. Miller'ın garanti olmayan 1 yıllık kontratı kalmıştı. Bu takas sonucu Wolves Batum'a yapacağı kontrat teklifini 50 milyona kadar çıkarabilecek.

Bulls Korver'ı her an Atlanta'ya takas edebilir.

Howard takasında iseen kuvvetli aday konumunda şu an Houston Rockets var. Houston yöneticileri hatta Hakeem Olajuwon ile temasa geçip "Howard'ı takas ederse gel onu yeni kontrat imzalamaya ikna et" demişler. Demek ki olay son derece ciddi. Hadi Howard bi git de takım kursun Tüysüz Rob. HAla bir koçumuz olmadığını söylemiş miydim?

13 Temmuz 2012 Cuma

Blake Griffin Sakatlandı, Olimpiyatlarda Yok!

Amerika Milli Takımının önemli ismi uzun forvet Blake Griffin antremanda sol dizindeki menisküsünü yırtınca kadrodan çıkartıldı. Hemen ameliyat edilecek oyuncu parkelerden 10 haftaya kadar uzak kalabilir. Pota altında daha önce Dwight Howard, LaMarcus Aldridge, Chris Bosh gibi isimleri sakatlığa kurban veren Amerika böylece iyice çaresiz kalmış oldu. Çok iyi bir arka alan kadrosuna sahip Amerika Milli Takımında tek uzun oyuncu konumunda kalan isim ise Tyson Chandler.

Bu çaresizlikle Koç K bu seneki draftlerin 1 numarası Anthony Davis'i kadroya çağırmak zorunda kaldı. İlk Dream Team'le kıyas edilen kadro güç kaybederken belki de Koç K bu saatten sonra Chandler'ı Olimpiyatlara kadar cam bir fanusun içide saklar :)

12 Temmuz 2012 Perşembe

Howard'a Nets Yolu Tıkandı ve Bir Sürü Transfer...

Daha önce de defalarca kez söyledim ama beni dinlemedi King. Bu iş olmaz, boşuna kasmayın dedim, dediğim çıktı. Dwight Howard'a Nets yolu en azından bu senelik kapandı. Bunun üzerine Nets Antawn Jamison'ı takıma katabilmek için çalışmalara başlarken bir yandan da Brook Lopez ile 4 yıl ve 61 milyonluk bir kontrat üzerinde anlaştı. Bir oyuncu takımıyla takas amaçlı olmayan bir kontrat yenilediğinde artık o isim NBA kurallarına göre 15 Ocak'a kadar takımında kalmak zorundadır, dolayısıyla eğer Howard bu yaz hiç bir yere takas olamazsa 15 Ocak'tan sonra yeni takas senaryoları üzerine konuşulabilir. Çünkü Nets hali hazırda MarShon Brooks'u 1 ilk tur draft hakkı karşılığı takas etmeye çalışıyor. Rockets'in de Scola'yı amnesty clause'a başvurup serbest bırakma ve Howard'a yer açma arzusu şu sıralar kulislerde en çok konuşulan konu. Öte yandan tekliflerden tatmin olmayan tüysüz Rob Hennigan'ın Howard'a bu sezona bizimle başla Ocak-Şubat gibi bakarız diye seslendiği de duyulmuş. Hadi hayırlısı.

Piyasadan kimseyi kapatamayan, elindeki değeri de (Kidd) kaybeden Dallas Brendan Haywood'u da amnesty ile salıp Kaman ile 1 yıl ve 8 milyonluk bir kontrat yaptı. Kaman Nowitzki'nin Alman Milli Takımından da arkadaşı.

Portland Batum pahalı gelince J.J.Hickson ile 1 yıllığına anlaştı ki en fazla mid-level'dan bahsediliyor.

NY Knicks Lin'i takımda tutup ilk 5'te başlayacağını ve Kidd'in yedek soyunacağını açıkladı.

Minnesota da bugün yarın Milicic'i amnesty clause ile salıverip Batum'u Portland'dan sign-and-trade ile alıp arkasından Korver'ı Chicago'dan yine draft haklarıyla kadrosuna katmaya çalışıyormuş.

Bulls Ömer Aşık'ın kontratını her an karşılayabilirmiş ama bunu yaparlarsa Taj Gibson ile ne yapacaklarını bilemiyorlarmış. Zor karar.

Steve Nash LA Lakers tarafından tanıtıldı. Renkli geçen tanıtımdan Steve Nash'in Messi hayranlığı nedeniyle giyeceği 10 numaralı formanın içinde koltuk altı kılları iğrenç bir şekilde gözürkenki fotoğrafı kaldı bize yadigar.


11 Temmuz 2012 Çarşamba

Howard Takası ve Diğer Gelişmeler

Cleveland'ın "ezik miyim lan ben!" edasıyla takastan çekilmesi sonucu Dwight Howard'ın Nets hayaliyle suya düşmüş durumda. Cavs dışında başka hiç bir takımın 3. ya da 4. olmayı kabul etmemesi de işini bir hayli zorlaştırıyor Nets'in. Bu dakikadan sonra olursa, ki bence çok zayıf ihtimal, bu takas yalnızca Nets ve Magic arasında olur. Şu an için Rockets ve Lakers mevzuya tekrar dahil olduğu konuşuluyor. Rob Hennigan'ı en çok tatmin eden teklifin ise Rockets'tan geldiği dedikodusu dolaşıyor. Takası bitiremeyen Nets ise şu sıralar Lopez ile kontrat yenileme çalışmalarına girmiş durumda.

Bu arada 36 yaşındaki Tim Duncan basketbol hayatını bir nefer olarak noktalama konusunda dediğini yaptı ve Spurs ile tümü garanti, son yılı oyuncu opsiyonlu ve takasa izin vermeyen bir kontrat imzaladı. Kontrat 3 yıllık. Ne kadara anlaşıldığı açıklanmasa da Garnett'in Celtics ile imzaladığından yani 35 milyondan aşağı değildir diyorum.

Spurs sezonu kendilerinde tamamlayan Boris Diaw ile de 2 yıl, 2. yılı oyuncu opsiyonlu, 9.2milyonluk bir kontrat yaparak pota altında çok yönlü bir oyuncuyu kadroda tutmuş oldu. Spurs daha önce Danny Green ile de 3 yıl ve 12 milyonluk bir kontrat yapmıştı.

Hornets tarafından 14 milyona yakın bir paraya kontratı satınalınan Rashard Lewis paraya dğil de daha ziyade yüzüğe aş erdiği için 1.35 milyonluk veteran minimum imzalayarak Miami'ye katıldı. Lewis'in kontratında 2.sene oyuncu opsiyonu mevcut. Yüzük sevdası adama neler yaptırıyor.

Minnesota CSKA Moskova'nın el bombası kıvamındaki oyun kurucusu Shved'i kadroya kattı. En az 2 yıllıkbir kontrat imzalandığı sanılıyor.

Knicks, J.R. Smith ve Novak ile yeniden anlaşırken, Houston'dan takasla Camby'i 3 yl ve 13 milyonluk sign-and-trade ile kadrosuna kattı.

Bulls Kirk Hinrich ile tekrar buluştu. Hinrich serbest oyuncuydu.

Golden State Dorrel Wright'ı Sixers'a Avrupa'da kariyerine devam eden Edin Bavcic'in hakları karşılığı takas etti.

Sixers'tan ayrılan Lou Williams Atlanta ile anlaştı. Kontratın detayları henüz belli değil.

Ve salary cap açıklandı. Sınırda bir değişiklik yok, yine 58 milyon $.

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Dwight Howard Takası Belli Oluyor...

Brooklyn Nets Orlando'dan Howard'ın yanında bir büyük kontratı daha almayı kabul edip 3. ve 4. takımları da takas senaryosuna dahil etmeye çalışınca iş çözülmeye başladı. Beklenin aksine Hidayet'i değil de J-Rich'i takas paketine koydu tüysüz Rob. Aşağıda muhtemel takasta takımların alacakları neler olabilir yazdık, ancak Lopez'in ayağındaki, Howard'ın sırtındaki sakatlık durumları ve Humpries'in takas olmadan önce 4 yıllık kontrat imzalamak istemesi şu an için takasın gidişatını belirleyecek ana etkenler gibi gözüküyor. Bynum'un sign-and trade formülüne yaklaşmaması, Lakers'ı yarıştan çekerek Nets'i şu andaki en ciddi talip yapmış oldu. İşte muhtemel senaryo:

Brooklyn:
Dwight Howard, Jason Richardson, Earl Clark

Orlando:
Brook Lopez, Damion James, Shelden Williams, Luke Walton, 3 ya da 4 ilk tur draft hakkı

Cleveland Cavaliers:
Quentin Richardson, Sundiata Gaines, Kris Humpries, 1 ilk tur draft hakkı, Nets'ten 3 milyon $

4.Takım (Bu takımı bulmaya çalışıyorlar):
MarShon Brooks

5-6 saat sonra gelen edit:
 4. takım bulunmayınca ve Cavs daha fazla şey isteyince Marcus Camby'i az evvel Knicks'e takas eden Houston Orlando'ya ayrıntıları açıklanmayan bir teklifle geldi ve ortalık karıştı. Nets takası sallantıda, Rockets pusuda.

Bugün Dwight Howard Takasını Duyabiliriz! Hidayet de Takas Olabilir!

Şu saatlerde Amerika'daki en güncel konu, tıpkı defalarca kez dediğim gibi Howard'ı Brooklyn'e tek başına getiremeyecek olan Nets'in devreye Cleveland Cavaliers'ı da sokarak 3 takım ve 10 üzerinde oyuncunun dahil olacağı ve tahminimce Hidayet Türkoğlu'nun da takım değiştireceği bir takası planlamış ve Orlando Magic'e teklif etmiş olduğu. Hal böyle olunca bize düşen sadece beklemek.

Tarihe not düşmüş olalım :)

8 Temmuz 2012 Pazar

Ryan Anderson Magic'ten Ayrılıyor, Jameer Nelson Kalıyor!!!

Haberler çok kötü sevgili basketbolsever, Magic taraftarı, Salata takipçileri! Geçen sezonun NBA'de en çok gelişme kaydeden oyuncusu, takımımızın yeni yıldız adayı Ryan Anderson New Orleans Hornets ile anlaştı. Salary cap sıkıntısı yaşayan Magic'in kendine veremeyeceği parayı Hornets ona teklif edince bir anda olaya uyanan yeni GM tüysüz Rob (Hennigan) bari bedavaya vermeyelim diyerek Hornets yönetimi ile karşılıklı görüşüp anlaşarak bir takas çözümü buldu. Buna göre Anderson Magic ile çok seneli ve çok sıfırlı bir kontrat imzalayarak (4 yıl ve 36 milyon lduğunu öğrendik) Hornets'a gönderilecek, karşılığında yıllık 1,5 milyon kazanan uzun forvet-pivot Gustavo Ayon yanında draft hakları, nakit para ve belki de trade exception ile Magic'e gelecek. Belki serbest oyuncu Chris Kaman da bu takas senaryosuna son anda dahil olabilir ve sign-and-trade çift taraflı gerçekleşebilir.

Bu kötü haber yetmezmiş gibi bir de oyuncu opsiyonunu kullanıp serbest kalan Jameer Nelson ile tekrar anlaşılması asabımı çok bozdu. Eğer bir takasta kullanılmayacaksa Nelson'lı bir Magic, kaybeden bir Magic olmaya devam edecektir.

Öte yandan Nets hala Howard'ı alabilmek için uğraşıyor. Şu sıralar Brook Lopez'le tekrar anlaşmaya çalışıyorlar. Lopez açıkça Orlando'ya gelmek istemediğini söylemiş olmasına rağmen. Ayon sakatlık sorunları yaşamış bir isim, Lopez de eğer Nets takası gerçekleşir ve Orlando'ya gelirse 2. bir sakat 5 numaramız olacak. Gidenler ve gelenler bibirini tamamlamazsa tüysüz Hennigan'ın da ömrü kısa olur. Gözüken o ki artık dış şutu her mevkiden deneyen bir takım olmayacak Magic. Her ne kadar Redick de takımda tutulacak olsa da şu anda takım dış şutu olmayan 4-5 numara kaynamakta ve bu sayı artacak gibi.

Ha bir de tekrar hatırlatayım, Orlando Magic'in hala bir koçu yok!

Bu arada milli duygularla Ersan'ın Bucks'tan 5 yıl ve 45 milyonluk bir teklif aldığını belirtmeden geçmeyelim.

Team USA Olimpiyat Kadrosu (ABD Basketbol)