Sayfalar

9 Ekim 2009 Cuma

Yazık Oldu Bu Dizilere #2

Hakkı verilmeyen, konusuna, seyircilerine, oyuncularına saygı gösterilmeden yayından kaldırılan bir başka dizi de Journeyman'dir.

Dan Vasser adında bir araştırmacı gazeteci eşi Katie ve oğluyla birlikte mutlu bir hayat sürer şekilde çıkar karşımıza. Ama zaman ilerledikçe anlarız ki aslında ilişkileri pamuk ipliğine bağlı kalmış bir ailedir bu. Dan senelerce alkol ve kumarın pençesinden kurtulamamış, hem sağlığını hem parasını kaybetmiş evliliği direkten dönmüştür. Kendini toparlayıp normale döndükten sonra gazetedeki işine sarılmış olan Dan Vasser hayatını tam rayına oturttuğunu sanırken bir gün bir taksiye biner ve hayatı yine altüst olur. 2007'de bindiği taksiden 1960'larda inen Dan inanılmaz bir baş ağrısı ve ne yapacağını bilemez halde bir çözüm yolu aramaya çalışır. Belli bir süre 1960'larda kalıp bir kaç kişi ile farkında olmadan etkileşime girerek bazı insanların kaderlerini etkiler. 2007'ye döndükten sonra bu ansızın gelen seyahatler tekrarlamaya başlar. İlerleyen seferlerde eski sevgilisi Livia ile karşılaşır ve aslında kendisinin seçilmiş bir kişi, Livia'nın ise aslında tamamen farklı biri olduğunu öğrenir. Bu seyahatlerin amacı geçmişteki insanlara yardım etmek, tarihin akışını tamamiyle değiştirmeyecek ama ufak arızaları ortadan kaldırıp dünyaya, insanlığa faydası olacak nüansları ortaya çıkarmaktır. Bu seyahatlerin kendi hayatında yol açtığı karmaşa, Dan'in eşi ve eski sevgilisiyle ilişkileri, gazetenin yaşadığı ekonomik krizde yakaladığı önemli haberler ile işine tutunmaya çalışması ve bu zaman yolculuklarına neyin sebep olduğunu bulma çabası Journeyman dizisini benim gibiler için çok önemli bir yere getirmişti.

Journeyman NBC tarafından acımasızca 13. bölüm sonunda yayından kaldırıldı. Tıpkı Jericho dizisinde olduğu gibi toplanan binlerce imza ile NBC'den bir sezon en azından dizinin sonunun getirilmesi istense de NBC oralı olmadı ve diziyi sonlandırdı. Daha sonra Science Fiction kanalının Journeyman için görüşmelerde bulunduğu ve diziyi devam ettirmek istendiği söylense de oyuncular çoktan başka projeler başlamışlardı bile. Bize de hevesleri kursağında, Quantum Leap'ten sonra ilk defa doğru düzgün bilim kurgu - drama izleme ateşiyle yanan TV izleyecileri olarak elleri boş oturmak kalmıştı.

Journeyman'de Dan Vasser rolünü Kevin McKidd, Katie Vasser rolünü Gretchen Egolf, Livia rolünü Moon Bloodgood, Jack Vasser rolünü ise Reed Diamond oynamaktaydı. Kevin McKidd'i CNBC-E'de de yayınlanan Rome dizisindeki Lucius Vorenus rolünden izleyenler mutlaka hatırlayacaktır. McKidd daha sonra Grey's Anatomy'e transfer olup orada Dr. Owen Hunt rolünü üstlendi. Bir çok sinema filminde de rol aldı Mc Kidd. Bunlardan bazıları The Last Legion, Made of Honor, Hannibal Rising, Dog Soldiers. Bloodgood'u en son Terminator Salvation'dan hatırlayabiliriz, orada Blair Williams rolündeydi, onun dışında son 5-6 yılda bir çok dizide rol alan tanıdık bir yüz, tıpkı Egolf ve Diamond gibi.

Böylesi güzel bir kadro, böylesi güzel bir senaryo, karakterlerin son derece iyi işlendiği, kurgunun son derece başarılı olduğu böylesi kalifiye bir diziye yazık ettiler. Bir uhte olarak kaldı içimizde Journeyman. Bir ara TNT yayınladı diziyi orada belki yakalayan olmuştur, izlememiş ve zamanında Quantum Leap'in hastası olanlar için şiddetle tavsiye ediyorum. Bir bakalım nasıl bir şeymiş diyenlere hemen aşağıda tanıtım videosu.

2 yorum:

erbo dedi ki...

konu ve içerik olan tam benlik olan bu diziyi daha önce duymamış denk gelmemiştim. moralim bozuldu. gerçekten muhteşem bir senaryoymuş yazık olmuş.

ama 13 bölümde olsa bulup izliycem.

erbo dedi ki...

hatta tanıtım videosunu izledikten sonra, çizik tarafı da sızlatırmış be cenky geçmiş esas kız- bir de gazeteci falan ağar olurmuş...