Sayfalar

28 Haziran 2008 Cumartesi

Huntelaar Ada Yolunda

Klaas Jan Huntelaar Ajax'ın yıldızı ve Hollanda ligi gol kralı. Takımının yeni sözleşme teklifini reddetti. Arsenal ve Manchester başta olmak üzere bir çok Ada takımı peşinde. Ajax'ta dengeleri bozacak nitelikte bir para istediğini söylemiş Hocası Blind. E tabi Ajax bir holding değil, orası bir futbolcu fabrikası. Klaas gider daha klası gelir, o gider altyapıdan başka bir volkan patlar. İşte bu Ajax'ın yıllar boyu neden hep Avrupa futbolunda var olabildiğinin açıklamasıdır. Su akarken bidonu doldurmak gerek, Ajax öyle bir düzen kurmuş ki su gibi futbolcu akıyor Arena'ya. Yakında okuruz sanırım transferini, falanca milyon Euro'ya filanca takımda, çok Klaas transfer!

Ballack'ın Durumu Belirsiz

Sağ baldırındaki sakatlığı nedeniyle 2 gündür antremanlara katılamayan Almanya Kaptanı Ballack'ın yarın gece İspanya karşısında sahaya çıkamama ihtimali yüksek. Oynamazsa Almanya'nın işi çok zor. Ballack'ın liderliğine ve gücüne inanılmaz ihtiyaçları var. Villa'nın olmadığı İspanya 6 orta sahayla mücadele ederken Almanya'nın bir de Ballack'sız kalması İspanya'nın uzun süreli özlemini bitirir. Bir futbolsever olarak O'nu mutlaka görmek isterim finalde hem futbolu hem de agresif tavırları için, kuşku yok ki oynarsa heyecan getirecek adamdır maça tıpkı Fabregas gibi. Umarım iyileşir, hatta umarım zevkimizi kaçıracak hiç bir sakatlık yaşanmaz artık, müthiş bir final izleriz.

Blick Gazetesinin Özrü

İsviçre maçımızdan önce Blick gazetesi yukarıdaki aşağılık karikatürle Terim üzerinden bizle dalga geçmişti. Adamlar ne kadar adice bir hareket yapmış olurlarsa olsun yine de medeniler. Buna da aferin.

"Sevgili Fatih Terim,

İtiraf etmeliyim ki; Lahm’ın golü geldiğinde kalbim, sen ve takımınla beraberdi. Son dakikaydı. Normalde eşitliğin sağlanmasına imkan yoktu. Ama sahada Türk takımı vardı. Bu defa olmadı, dördüncü kez olmadı. Ve şunu da itiraf etmeliyim ki; turnuvanın başında bir gün size karşı hoşgörü duyacağımı asla düşünmemiştim. Hatta nefret ediyorduk.

Her şey 2005’te İstanbul’da oynadığımız o unutulmaz maçla başladı. Olayları tetikleyen sendin. Yatıştırmak yerine körükledin hatta. Güney sahillerinin güzelliğine rağmen Türkiye’ye olan sempatim gitti, o günden sonra.

Ve turnuva...Kuralar çekildi. İsviçre ve Türkiye aynı gruptaydı. Harikaydı. Kimse sizi ciddiye almıyordu. İlk maçtan sonra da, hatta bizi yendiğiniz maçtan sonra bile. Sizi küçümsüyorduk. Ve sen Fatih Terim, bizi turnuvanın dışına attın. En sonunda anladık. Hâlâ patlamaya hazır bir volkan edası var sende. Eşim bile kararını vermişti: Bu adamda bir şeyler var. Sempatik, karizmatik ve çekici...

Nihayet destansı Almanya-Türkiye maçına gelmiştik. Son saniyelerdeki göz yaşlarına tanık olduk. Hiç şikayet ettiğini görmedik. Oysa 9 oyuncun eksikti. 2,5 sağlam adamın oturuyordu kulübende. Sen ve oyuncuların savaştınız. 2005’teki gibi değildi bu kez. Tutkuyla ve sanki olağanüstü bir savaşçının ruhuyla...

Ve şimdi. 2010’a kadar kontratın olmasına rağmen ayrılmayı düşünüyorsun. Ama sen ve takımının yaptığı şey eşsizdi. Sen, bunu bizim kalbimize kazıdın. 2,5 yıl aradan sonra. Sen olmasan da harika bir takım bıraktın.

En büyük saygılarımla.

Alain Kunz"

27 Haziran 2008 Cuma

Elmander Bolton'a İmza Attı

Enteresan bir adam Elmander, kafa toplarına hakimdir ama boyuna göre çok da hızlıdır. Oynadığı takımlarda ihtiyaçtan sol ve sağ açık da oynadı zaman zaman. Euro 2008'de de o'nu kanatta denedi Lagerback. Bence çift forvetli sistemlerin besleyicisi olacak bir isim. H.Şükür'e benzetirim, gol vuruşu eksik ama gücü, yıpratıcılığı çok yerindedir. Çoğunlukla kısır liglerin hücum potansiyeli eksik takımlarında oynadığı için artmamıştır gol sayısı. Bolton'da da 10 golü zor geçer ama devamlı oynama namzetidir. İskandinav özelliği sanırım 30'lu yaşlara gelirken gösterebiliyorlar kendilerini, Elmander de onlardan, her sene yeni bir şeyler öğreniyor. Ama 12,5 milyon Euro ederi midir diye sorana da git bir kaç fakire hayat kur o parayla ya da yatırım yap Afrika'ya 50 tane topçu çıkarırsın kendine 5 senede, hatta Elmander gibi topçu çok Ada'da derim de, futbol olmuş endüstri, benim dediğimi kim dinleye...

Viyana'ya Villa Yasağı

Nazar falan var herhalde bu işin işinde. Futbolun meyvesinin yetiştiricilerinin şansı pek yaver gitmedi bu turnuvada. Sakatlık ya da sistem sakatlığı bitirdi futbol çiftçilerini bu yaz. Toni, Gomes, Frei, Nihat en son Villa. Ne güzel başlamıştı David Villa. Ne şenlendirmişti bizleri ekran başında. Yazık oldu Villa'ya, finalde oynayamayacak, yazık oldu bize bencilleştikçe bencilleşen Torres'e kaldık yine. Şükür ki Aragones İspanya hocası, şükür ki Torres dünkü Torres olursa, 60'da rahatlarız.

Kalbi(miz) Kırık

Lilian Thuram, kalp hastası olduğu tespit edilmiş.
PSG transferi suya düştü.
1 ay içinde futbola veda edip etmeyeceğine karar verecek.
En saygı duyduğum savunma oyuncularından biri daha kırdı kalbimi.
Sağlığına dikkat et futbolun beyefendisi, bize canlı lazımsın.
Sahada olmasan da hala dünyada olduğunu bilmek bile yeter.

Draft Gecesi Piyasası

Memphis -- Minnesota
O.J.Mayo (3) + Antoine Walker + Greg Buckner + Marko Jaric = Kevin Love (5) + Mike Miller + Brian Cardinal + Jason Collins

Toronto -- Indiana
J.O'Neal + Nathan Jawai (41) = T.J. Ford + Rasho Nesterovic + Roy Hibbert (17)

New Jersey -- Milwaukee
Bobby Simmons + Yi Jianlian = Richard Jefferson

Indiana -- Portland
Jarret Jack + Josh McRoberts + Brandon Rush (13) = Ike Diogu + Jerryd Bayless (11)

Minnesota -- Miami
2 adet 2009 2. tur seçim hakkı + para = Mario Chalmers (34)

Cleveland -- Miami
Darnell Jackson (52) + 2 adet 2009 2. tur seçim hakkı

Cleveland -- Seattle
Sasha Kaun (56) = Para

Chicago -- Denver --Portland
Ömer Aşık (36) = Sonny Weems (39) = Denver'ın 2009 2. tur seçim hakkı, New York'un 2009 2. tur seçim hakkı, Chicago'nun 2010 2. tur seçim hakkı

Clippers -- Portland
Mike Taylor (55) = 2009 2. tur seçim hakkı

Washington -- Boston
Para = Bill Taylor (47)

Şimdilik bu kadar :D

NBA Draft 2008 İlk Tur Seçimleri ve Bizimkiler

1 Derrick Rose
2 Michael Beasley
3 O.J. Mayo
4 Russell Westbrook
5 Kevin Love
6 Danilo Gallinari
7 Eric Gordon
8 Joe Alexander
9 D.J. Augustin
10 Brook Lopez
11 Jerryd Bayless
12 Jason Thompson
13 Brandon Rush
14 Anthony Randolph
15 Robin Lopez
16 Marreese Speights
17 Roy Hibbert
18 Javale McGee
19 J.J. Hickson
20 Alexis Ajinca
21 Ryan Anderson
22 Courtney Lee
23 Kosta Koufos
24 Serge Ibaka
25Nicolas Batum
26George Hill
27Darrell Arthur
28Donte Greene
29D.J.White
30
J.R. Giddens
ve

36Ömer Aşık
60
Semih Erden

Ciao Roberto!

Git teknik direktörlükten daha iyi yaptığın bir şeyler yap!

26 Haziran 2008 Perşembe

Nets Jefferson'ı Bucks'a Takas Ediyor

Draft 2008'e saatler kala bir bomba patlamak üzere. New Jersey Nets Jason Kidd'den sonra bir diğer yıldızı Richard Jefferson'ı Milwaukee Bucks'a forvetler Bobby Simmons ve Yi Jianlian karşılığında takas etmeye hazırlanıyor. Bucks'ın bu takastan müthiş karlı çıktığı kesin, hatta bu takas Redd'in takas edilmesinin önünü açacaktır. Milwaukee'de önemli bir çehre değişikliği kapıda, New Jersey ise pota altını kuvvetlendirmeye ve takımı gençleştirmeye çalışırken en istikrarlı adamını kaybetti. Bu sezon play-off'a yaklaşamayacaklarını hatta lotarya takımı olabileceklerini düşünüyorum, eğer bir kaç sonraki draft'te önemli takaslar yapıp önemli isimler seçmezlerse.

Tecrübe Farkı Denilen Zıkkım

İspanya hak ettiği finali buldu çok uzun seneler sonra, Almanya ise alışık olduğu. Tecrübe farkı denilen zıkkımın farkı işte bu. Türkiye galipken, Rusya mağlupken oynamayı bilmediği için daha fazla kalamadı turnuvada. Her iki takımın da gençliğine vermek gerekir, kaç defa bir arada oynadığına bakmak lazımdır seçilmişlerin ve devamlı bulunmuşlar mıdır ki böylesine üst düzey atmosferde zaten. Bu zıkkım buralarda dayak yiye yiye edinilecek bir özelliktir, edinilmiştir. Mayaları ekşimezse bu iki hamurdan çok güzel börek olur, ekmek olur, pasta olur.

Hayırlı Sakatlık

İtalya maçında az çok çarpmıştı gözümüze, bugün de Villa sakatlanana dek hep hissettik aynı arızayı. Torres Villa'nın öne çıkmasından pek hoşnut değil, hatta kıskançlık ayyuka çıkmak üzere. Villa Nihat gibi serbest vuruş sırasında sakatlanınca kenara gelmek zorunda kaldı, yerine Cesc Fabregas dahil oldu oyuna ve çehresi değişti İspanya'nın bir anda. Torres ve Villa arasında ezilen toplardansa Silva, Iniesta ve Xavi'nin sık sık 18 civarında belirerek top istediğini, hücuma katıldığını gördük. Cesc adeta bir orkestra şefi gibi yönetti takımını. Attırdığı goller ziyafet niteliğindeydi. Sözün özü Villa'nın sakatlığı, Torres'in bencilliğini iyice gün yüzüne çıkarttı ve Torres dışındaki 10 kişiyi tam bir takım yaptı. Fener'in yeni ismi olduğuna inanılan Güiza takımı 11'e tamamlayınca zaten maç koptu. Bu sakatlık İspanyollar'ın çok işine yaradı, biri hariç.

Bu arada hep deniyor ya savunmadan oyun kurulması çok önemli, baskı altında hata yapmamalı defans oyuncuları. Alın işte İspanya defansını. Bugün Alman Lahm dışında bu kadar iyi top yapan bekleri hiç bir takımda bulamazsınız. Bırakın Ramos ve Albelda'yı Marchena, hatta Puyol bile hep boş alandaki boş adamı arıyorlar. Bir tek uzun top atmadılar, dan-dun vurmadılar. Modern futbol dedikleri bu olsa gerek.

Cesc Fabregas şans oldu dedik ya, madenci Wenger'in elinde bir cevher daha var. İspanya gelecek senelerde ondan çok faydalanacak. Fransisco Merida'yı heyecanla bekliyorum.

Direkten Dönenler Gol Oldu

Indiana Pacers Toronto Raptors arasında suya düştüğü söylenen takas resmileşmiş en sonunda. Dün birkaç kelam etmiştim bu takasla ilgili. Takasın son hali şöyle:

T.J.Ford + Rasho Nesterovic + Maceo Baston + 17. sıra = J.O'Neal + 41. sıra

Yalnız takas 9 Temmuz itibariyle geçerli olabilecek, çünkü Ford'un kontratının "base year compensation" durumundan çıkası gerekiyor, alınan verilen bütçelerin denkleşebilmesi için. Merak edenler için byc'nin açıklaması şurada veya şurada. Bu hamle Raptors'ın Calderon'la kontrat yenileyeceğinin ve direksiyonu O'na emanet ederek O'Neal'i Bosh'lu pota altıyla şampiyonluğa oynamak istediğinin ispatı.

Bu arada bu geceki oyuncu seçimleri öncesi Denver Nuggets 20. sıra haklarını para karşılığı Charlotte Bobcats'e satmış. Büyük ihtimalle bütçe hafifletme hamlesi, demiştim ya belki de Anthony'i de yollarlar.

Yok Ronaldo Monaldo!

Resimdeki adam Real Madrid Başakanı Ramon Calderon. Şunlar da aylardır dönen Ronaldo transferi ile ilgili son sözleri:

"Ronaldo ile ilgili bir transfer falan söz konusu değil çünkü Manchester United satmak istemiyor. Real Madrid de hiç bir şart altında, herhangi bir oyuncu için 100 milyon € vermeyecektir."

Thuram Eve Döndü

Fransızlar'ın ünlü oyuncusu 37 yaşındaki Lilian Thuram L'Equipe'in haberine göre tekrar ülkesine döndü. PSG'e 2 yıllık (1'i opsiyonlu) imza attı. Büyük ihtimalle son kontratı bu Thuram'ın. Profesyonel kariyerine Monaco'da başlayıp İtalya'da Parma ve Juventus'ta efsaneleşmişti. Son Barcelona seferi ise pek parlak geçmemişti. Avrupa Şampiyonası ile birlikte Milli Takım'a da veda eden Thuram'ın görevi Paris'te takıma tecrübesiyle liderlik yapmak olacak.

Tarih Sizi Yazdı, Asla Unutulmayacaksınız!

Vura vura ellerimiz kanadı, bağıra bağıra sesimiz kısıldı, ağladık 90 dakika ve gurur duyduk yine Türk olmaktan, bu asil kanı taşımaktan. Helal olsun Hoca, helal olsun çocuklar. Şimdi gidin ve yapın tatilinizi, iyi dinlenin, bu ülke için daha çok şey var yapacağınız, vallahi bırakmayız!

25 Haziran 2008 Çarşamba

Luis Aragones Fener'de! Peki Amaç Ne?

2 senelik ön protokol imzalandığını duyurdu Fenerbahçe kamuoyuna. Hayırlı olsun da acaba asıl amaç ne? Yorum yapan çok olacaktır bence en önemli soru şu:

Aragones Fener'i şampiyon yapmaya mı geldi yoksa takımda kıyım yapmaya mı?

Aziz Yıldırım'ın da Aragones'in de bir bildiği vardır elbet, yoksa bir adam neden torun sevme yaşında gurbete düşsün ki!

Yerinde Duramayan 11!

Sabahtan beri bir çok yayın organı bir çok farklı 11'ler ileri sürdü milli takımımız için. Kimisinde Gökdeniz, kimisinde Ayhan var, bazılarında Semih yedek Mevlüt tek forvet. Hatta bazı kadrolarda Mevlüt sol açıkta. Mehmet Topal stoperde diyen de var, Hakan Balta da.

En doğrusunu Terim bilir ama en mantıklı 11'i Terim'in tarzıyla harmanlayınca sanki şu 11 çıkacakmış gibi sahaya:

Rüştü - Sabri, Gökhan, Hakan Balta, Uğur Boral - Kazım kare, Hamit, Topal, Aurelio, Ayhan - Semih

Ayhan'ın Galatasaray'da sol kanat kariyeri var, hatta O'nu oraya ilk koyan Terim'di zamanında. Gökdeniz'in solda çok verimli olmadığını, Tümer'in de hazır olmadığını düşününce Ayhan tek alternatif gibi. Bakalım yerli yerinde duramayan 11 maça kadar daha kaç kez değişecek.

Edit: 11i bildik de yerleri tutmadı :D

Draft Öncesi Hamleler

* Memphis Grizzlies Marc Gasol'u gelecek sene NBA'e gelmesi için ikna etmiş.
* New Orleans 27. sıra oyuncu seçim haklarını Portland'a para karşılığında takas etmiş.
* Shawn Marion opsiyonunu kullanarak kontratını uzatınca Pat Riley ne yapacağını şaşırmış, Miami Heat yarın gece takas yapması en muhtemel takım halini aldı.
* Terry Porter Phoenix'e Nesterovic'i getirmeyi istiyormuş.
* Pistons Anthony'den sonra bu sefer Baron Davis'e talip olmuş yarın gece, düşük ihtimal ama, bir bomba patlayabilir.
* New Jersey Nets ve Portland oyuncu seçim haklarının takası konusunda görüşüyorlarmış, Jarrett Jack veya Steve Blake'in bulunduğu paketlerle bir takas söz konusuymuş.

Direkten Dönen Yıldızlar

Toronto Raptors ve Indiana Pacers arasında bir takas son anda direkten dönmüş. Raptors T.J.Ford ve Rasho Nesterovic'i bu seneki oyuncu seçimleri 17. sıra haklarıyla birlikte Pacers'a gönderirken Pacers'tan Jermaine O'Neal'i kadrosuna katacakmış az daha.

Takasın olmayacağına dair haberler dolaşırken piyasada J.O'Neal görüşmeler hala sürüyor diye kafa bulandırdı. O'Neal sağlam kalabilirse Raptors için güzel hamle. Pacers da Ford'la oyun kurucu sıkıntısını giderir de olursa bu takas başka takaslara da girerler pota altı için, keza çok zayıflarlar o bölgede takas sonrası.

Edit: Yahoo görüşmelerin sonlandığını Larry Bird'ün ağzından duyurdu. Bird Granger ve Dunleavy hariç takımın gerisi takasa açık demiş ayrıca.