Sayfalar

10 Eylül 2009 Perşembe

Terim'in Yerine Rijkaard - Neden Olmasın?

Absürd bir futbol mucizesi yaşamazsak 2010 Dünya Kupası bizim için artık bir hayal. Her ne kadar Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük Teknik Direktör olsa da Fatih Terim artık istenmeyen adam konumuna gelmiş durumda. Ne kadar sevsek, başarılarında göklere çıkarsak da, başarısızlığında eleştirilmeye hiç açık değil Fatih Hoca. Doğruları paylaşabiliyor ama yanlışları üstüne alamıyor, hep başka sebepler ya da kişiler var. Daha bir sürü şey anlatırız ama gerçek şu ki Milli Takım Teknik Direktörlüğü ve Fatih Terim artık birbirine uymuyor.

Bu noktada naçizane ve bireysel olarak benim de, gayet subjektif bir önerim var. Şu şartlar altında "karizması olmadığı" iddia edilen Şenol Güneş'in, Terim gibi neredeyse basının her kanadıyla birbirine girmiş olan Mustafa Denizli'nin, tecrübe eksikliği nedeniyle, abartarak da söylüyorum, Ertuğrul Sağlam, Abdullah Avcı gibi isimlerin alternatif olma ihtimali gözükmediğine göre Milli Takımın başına yabancı bir isim getirilmesi ihtimali yüksek. O zaman bu yabancı isim Türkiye'ye küllüm yabancı bir adam olacağına ülkeyi tanıyan, milli sporcuların önemli kısmıyla birlikte çalışmış, uluslararası tecrübesi çok fazla bir isim olsa hiç birimiz itiraz edebilir miyiz? Peki bu isim neden Rijkaard olmasın? Neeskens ile birlikte bu yükü taşıyamayacak bir adam mı Rijkaard? Hem Galatasaray'ı hem Milli Takımı çalıştırşa kimin itirazı olur, ya da şöyle sorayım, objektif bakan kim itiraz eder buna?

Rijkaard ülke topraklarına kazandırılmış çok önemli bir değer. Galatasaray'ın değil de Fener'in Beşiktaş'ın başında olması bir şeyi değiştirmezdi benim için. Geçmişi ve bugünü ile Türk Futbolu'na çok şey vaad eden bir futbol insanı Frank Rijkaard. Arkasında hiç bir skandalı ve utancı olmayan, futbolla yaşayan bir adam, üstelik Galatasay'ı uzun vadeli bir proje olarak gören, seneler sürecek bir çalışmanın temellerini atmış bir isim. Hazır bu kadar Türkiye'ye yerleşmiş ve buraları bu kadar benimsemişken ben onu Milli Takım'da fazlasıyla görmek isterim. Ne kaybederiz ki? 1 büyük turnuva görüp 2 tanesini kaçırır mıyız? Zaten öyle yapmıyor muyuz?

Bence risk almaya değer. 10 Kasım'da o ilk satırlarda bahsettiğim mucize gerçekleşmez, 15 Kasım'da Terim de yapması gerekeni yapar ve istifa ederse 15 Kasım'da Rijkaard'la anlaşırdım ben. Bu benim dünyam, acaba gerçek dünya bu kadar dürüst ve gerçekçi olabilecek mi merak ediyorum.

11 yorum:

volkanbk3 dedi ki...

ya cenky rijkaard'ı yeni bulmuşuz -Galatasaray olarak- hemen elimizden alma =)

Cenky dedi ki...

Almıyorum kardeşim, hem Galatasaray hem Milli Takım için aynı anda düşünüyorum.

volkanbk3 dedi ki...

Federasyon da Polat da kabul etmez bunu o yüzden alma =)

Adsız dedi ki...

cenkcim bu sabah yolda gelirken ve aksam macı izlerken ilk düsündüğüm şeydi.kalp kalbe karsıymış.daha ziyade neeskens lazım milli takıma..duran topu bu kadar kötü kullanan başka bir milli takım yok..umarım bu dileğimiz gerçekleşir.(ALKIN)

Cenky dedi ki...

Amiin be sevgili kardeşim. Felsefemiz resmen "Kill the dead balls" oldu resmen.

Adsız dedi ki...

Yaw hocam fenerliler bu sefer cidden federasyon binasını topa tutarlar :D. Zaten Fatih Hoca'ya Galatasaray patentli olduğu için dayanamıyorlardı Rijkaard'a da laf ederler.

Adsız dedi ki...

beter olsunlar diyerek işin içinden çıkarım hocam:) (ALKIN)

Adsız dedi ki...

YADA KOCH'U KONDİSYONER YAPALIM GONULLERİ OLSUNDA...AKLINDA MANTIGINDA YOLU BİR..BU ULKEYİ TANIYAN,KENARDA HİDDİNK GİBİ KARİZMASI OLAN Bİ HOCA OLMALI.TEK VE YEK ADRES HIDDINKI KOYAMAYACAGIMIZA GORE RİJKAARD'DIR.SCOLARİ DİYENLER CIKABİLİR AMA FACİADAN OTEYE GECMEZ KANIMCA.(ALKIN)

Adsız dedi ki...

COK PARCA PARCA OLDU ÖZÜR DİLERİM AMA CENKİN KİLL THE DEAD BALLS2UN UZERİNE NBAKOLİKTEN CAGRIYA DEDİĞİM SU VECİZ SOZÜ SOYLEMEDEN GECEMEYECEĞİM, ÖLÜ TOPU BİLE ÖLDÜREN AVRUPADAKİ TEK TAKIMIZ..COK YAZIK.(ALKIN)
P.S.:BU ARADA HEPİNİZİ HERGUN TAKİP EDİORUM AMA YORUM YAZMAK BİŞEY KARALAMAK COK ZOR BNM İCİN SU SIRALAR İŞ YOGUNLUGUNDAN.HEPİNİZE SELAMLAR..

adozzi21 dedi ki...

terim rijkaard'la yatsın dicem olmıcak şimdi :D

Adsız dedi ki...

aman adozzi aman :). Terim, Gökhan'a da benzemez kulağına giderse oyar bizi.