Sayfalar

9 Eylül 2009 Çarşamba

'Lokum gibi'den kader maçına!

TURKIYE-ESTONYA MILLI MACI

Akşamki maç kader maçı diyorlar. Doğrudur. Ama kader maçı derken aslında normal bir maç olması gereken Bosna maçını bu hale getiren Fatih Terim'i eleştiren yok. Tek başlı yönetim sergilediğini söyleyerek bu tutumu eleştirenler şimdi 'O işini bilir' tadında başlıklar atılyor. Evet şu durumda bir adamı koltuğundan etmeye kadar varabilecek eleştirilerin yapılması Türk futbolunun gelişimine taş koymak olacaktır. Fakat birini 'yüceltirken' yaptığı hataları paspas altı etmek bu durumu kısır döngü haline getiriyor ve biz her dönem hep 'lokum gibi' kura çekip, grubun son karşılaşmalarında kader maçları oynuyoruz.

Bosna karşısındaki maçı kazanırsak gruptan çıkmayı garantiliyormuşuz gibi bir hava yaratıldı bir de. Yani bu akşam kazanırsak, Bosna bize yenildiği için Belçika ve Ermenistan da bize yenilmiş sayılıyor. Aynı şekilde İspanya da Bosna'yı yenmiş farz ediliyor. Ve biz bu şekilde Güney Afrika yolunda yine bir eleme karşılaşmasından da galip gelmiş sayılıyoruz ki hiç bir şey kesin değilken tüm senaryonun bu şekilde yazılıp kabul görmesi, pembe tablo çizilmesi benim canımı sıkıyor. Çünkü hiç bir şey geçmişte bu kadar pembe değildi. Bu gece ve ilerisinde de olmama ihtimali çok yüksek.

İşte bu 'farkındasızlık'lardan dolayı biz bu gruptan çıkamazsak şaşırmayacağım. Üzülerek de olsa biz ders çıkarmadıkça daha çok eleme grubundan çıkamayız. Fakat biz bu gruptan çıkarsak da şaşırmam. Çünkü Dünya üçüncüsü takımın son temsilcileri Emre ve Nihat'ın bulunduğu, 2003 Konfederasyon Kupası'nın yıldızı Tuncay'ın olduğu, daha 14 ay önce Avrupa üçüncüsü olmuş bir takımın zaten ertesi Dünya Kupası'nda da oynaması bir zorunlulukdur. Yoksa o başarının ne kadar 'başarı' olduğu tartışılır. -Milli takım o turnuvada kötüydü, hep son dakikacıydı zaten'cilere de gün doğar- Böyle başarılı yakın bir geçmişe sahip takım olarak Dünya Kupası'nda olamazsak da yakalanılan bu muhteşem jenerasyona yazık oldu diye dövünmeye devam ederiz.

Şu hırslı, inançlı, istekli, kararlı bakışlara sahip 11 kişiyle sahada olursak akşamki maçı kazanamamız için bir sebep yok. Haydi rastgele...

Hiç yorum yok: