Sayfalar

9 Eylül 2009 Çarşamba

İntikam Zamanı

21 Kasım 2007 İngilizlerin hatırlamaktan nefret ettiği bir tarih. 90 bine yakın taraftar önünde yenilmeseler gidebilecekleri Euro 2008 finallerine kendi sahalarında o gece Hırvatistan'a kaybettikleri için gidememişlerdi. Bilic'in öğrencileri Kranjcar ve Olic'le daha 15. dakikada 2-0 öne geçmişti. İngiltere can havliyle saldırmış ve Lampard'ın penaltısından sonra Crouch'la bulduğu golle skoru eşitlemiş kapıyı aralamıştı. Herkesin dağılmasını beklediği Hırvatlar inadına saldırmaya devam etmiş, Petric'in 25 metereden attığı şutla maçı 3-2 kazanıp Euro 2008'e yollanan ülke olmuştu.

O gecenin faturası bir çok isme kesildi. Richards, Campbell ve Scott Carson bir daha Milli forma yüzü göremediler. Hatta Campbell o derece gözden düştü ki şu anda İngiltere 4. Ligi'nde Notts County'de. Lescott yeni yeni takıma dönmeye çalışıyor. Bridge, Philips gibi isimler de Milli Forma devamlılıklarını kaybetmiş durumdalar. Teknik Direktör McLaren ise bu maç sonrası kovulduktan sonra şu anda Hollanda'da Twente'yi çalıştırıyor.

Bugün Avrupa Elemeleri 6. grupta İngiltere lider ve Hırvatistan'la bu gece kendi sahasında oynayacağı maçı kazanırsa Dünya Kupası biletini garantileyecek. Hırvatlar ise 9. maçlarına çıkıyorlar ve bir maçı eksik Ukrayna 3 puan gerilerinde. Kısacası Ukrayna Hırvatların mağlubiyet haberini bekliyor iştahla. İngilizlerin tek hedefi de 21.11.07'nin intikamını almak. Bu gece feci bir maç olacak. 22'de başlayacak maçı NTVSpor naklen verecek. Tarihin tekerrürden ibaret olup olmadığını merak edenlerle aynı anda ekran karşısında olacağız. Transfer tekliflerinden, paradan, endüstriyelleşmeden arınmış bir 90 dakika bekliyor olacak bizi. Eski hesaplar, yeni hesaplara karışacak, bizler çok mutlu olacağız.

Hiç yorum yok: