Sayfalar

26 Haziran 2009 Cuma

Vince Carter Orlando Magic'te

Vince Carter yanında Ryan Anderson'la birlikte Rafer Alston, Tony Battie ve Courtney Lee karşılığında Orlando Magic'e takas oldu. Bu takas ilk etapta Hidayet'e alternatif yaratma gibi gözükse de bazı kaynaklar bunu Hidayet'i daha az paraya ikna etmek olarak yorumluyorlar. Büyük ihtimalle takasta nakit para ve belki de draft hakları da söz konusu. Tam ayrıntıları aldıkça buradan veririz. Magic şampiyonluk uğruna 2-3 sezonunu parasal olarak bağlarken Nets gelecek sezonlar bütçesini dengeledi ve Lee gibi çok büyük gelecek vaad eden bir adama sahip oldu. Kontratının tamamı garanti olmayan Alston'ın salıverilmesi de gündemde, Devin Harris varken mutlu olamaz orada Alston zaten, bakalım Jersey'de neler olacak?

Magic Cavs'in Shaq adımına önemli bir cevap vermiş oldu. Sağlıklı bir Carter Magic'i bir kademe yukarı taşıyacaktır.

Detaylar: Vince Carter + Ryan Anderson = Tony Battie + Rafer Alston + Courtney Lee + 3.2 milyonluk trade exception (Keyon Dooling takasında yine Nets'den alınmıştı)

3 yorum:

calvin dedi ki...

hidayet kesin ayrılıyor mu o zaman. bunu mu çıkarmalıyız? öyleyse carter hidayetin işlevini yapabilecek mi? orlando oyun sistemini mi değiştiricek?

çok kafa karıştırıcı bence.

Cenky dedi ki...

Özellikle ESPN'den Bill Ingram Carter'ın gelişinin Hidayet'i yüzük sevdasıyla daha düşük bir kontrata ikna edebileceğini yazmış. Ayrıca Carter'lı beşte daha verimli bir pasör olarak öne çıkabilecek Hidayet için Orlando'nun lüks vergisine katlanabileceği ihtimali de mevcut diyor bir çok isim. Orlando Sentinel ise Hidayet'in tutulma ihtimali çok çok azaldı demiş. Bakacağız bu gece 1 hamle daha gelirse Hidayet içi olacaktır. Gelmezse 1 hafta içinde kokusu çıkacaktır.

ejikulat dedi ki...

işler baya bi karıştı yaa...
1 hafta sonra hidayet portland'a imza atarsa hiç şaşırmam...
magic yine harika bir takas yaptı bence...
otis abiye saygılar...