Sayfalar

24 Haziran 2009 Çarşamba

Spurs'ten Hamle

Richard Jefferson NBA'in en iyi kısa forvetlerinden biri. Atletik, hızlı, inatçı ve çok da bencil olmayan yapısıyla takımına katkı veren cinsten bir oyuncu. Senlerce James, Anthony gibi adamların kapladığı manşetlerde kendine fazla yer bulamamış, kendi takımında da Kidd ve Carter'ın gölgesinde kalmıştı. Geçen sezon sonunda Bucks'la imzalayarak adeta "Özgür olmak, fark edilmek istiyorum!" demişti. Çok fazla sakatlanmayan, dirençli haliyle yine 82 maçlık bir sezonun tamamını çıkarabildi. Redd'in olmadığı dönemlerde takımı tek başına sırtlamaya çalıştı. Ancak taraflı tarafsız herkesin dikkatini çektiği üzere Bucks ve RJ birbirine tam uymamıştı. Bu kadar iyi bir oyuncu olmasına karşın Bucks ne taraftarıyla ne oyuncu yapısıyla tam anlamıyla RJ'i içine sindirememiş, benimseyememişti.

Tarih sayfası 23 Haziran'a döndüğünde huzurevine dönen Spurs "yeni sezonda ben de varım" anlamına gelen ilk hamlesini onunla yaptı. Jefferson Kurt Thomas, Bruce Bowen ve Fabricio Oberto karşılığında Spurs'e takas edildi. Spurs için çok önemli bir hamle. Parker, sağlıklı Ginobili, RJ ve Duncan aynı anda sahadayken çok tehlikeli ve daha enerjik bir takım haline gelebilirler. Verdikleri adamlar sırasıyla 36, 38 ve 34 yaşlarında. RJ ise henüz 29. Hem atletizmi hem de uzun seneler bu takımda oynayabilecek olması Spurs için çok büyük artılar.

Bucks'ın düşüncesi ekonomik kriz ortamında sanırım küçülmek ve olabildiğince lüks vergisinden uzak durmak. Gelecek sezonki zengin fa piyasasının da mutlaka bir rolü vardır. Bowen'ın kontratı satın alınır ve salınırsa tekrar Spurs'e döner. Spurs'ten de Mason'a güvenip sürpriz bir Ginobili hamlesi gelirse şaşırmam.

Not: Haberi veren ejikulat'a teşekkür, saygı sevgi.

1 yorum:

ejikulat dedi ki...

öncelikle ben teşekkür ederim sayın cenky...
ben obertonun spurs'e geri döneceğini düşünüyorum...
major'a da katılıyorum çünkü gerçekten kimse milwaukee de oynamak istemiyor...
RJ takastan önceki sezon nets'in en verimli oyuncusuydu hatırlarsanız.
takım oyuncusu ve iyi bir savunmacı olan bu atletik arkadaş monoton spurs hücumuna bi hareket getirecektir kesinlikle.
tam spurs'e gereken adamdı ve aldılar...
hem de yok pahasına...
net olarak yılın kazığını yedi milwaukee diyeceğim ama adamların zaten başarı kovalamak gibi bir niyetleri yok ki...