Sayfalar

25 Haziran 2009 Perşembe

Shaq Cleveland'da Gibi!

Eğer bir terslik olmazsa bu sezonun takas bombası patlamak üzere. Phoenix Suns kontratının son senesine gelmiş olan, NBA'in yaşayan efsanelerinden Shaquille O'Neal'ı Cleveland'a göndermeye hazırlanıyor. Bu sezon kontratının son senesini yaşayacak olan Shaq tam 20 milyon $ kazanacak. Shaq'a karşı Cleveland'ın Ben Wallace, Sasha Pavlovic ve bu seneki draftteki 46. sıradan seçme hakkını Suns'a göndereceği söyleniyor. Aslında Cavs bu hareketi yapmasa da gelecek sezon için yaklaşık 19 milyonluk bütçe rahatlaması sağlayacak ve Lebron'u takımda tutabilmek için hamle esnekliğine sahip olacaktı ama bu takas Lebron'a organizasyonun "Şampiyonluğu istiyoruz" mesajı oldu adeta. Şampiyonluk kazanan bir Lebron'un Cavs'ten ayrılmayacağı düşüncesiyle yapılan bir hareket bu sanki.

Bu takas Suns'a Pavlovic'i salıvererek bütçede 3,5 milyonluk bir hafifleme sağlayabilir. Keza Pavlovic'in 5 milyonluk kontratının sadece 1,5 milyonu garanti. Salıverme durumunda Pavlovic'in tekrar Cavs'e dönme olasılığından bile bahsedebiliriz. Böylece Phoenix'te Stoudemire'ın takas söylentileri sanırım son bulur. Shaq'ın gitmesiyle tek pota altı skor opsiyonu olarak kalan Stoudemire üzerine kurulu bir takım görebiliriz gelecek sene Phoenix'te.

Cavs kaç yaşında olursa olsun boyalı alanda her daim bir kalınlık yaratacak ve rakibe korku salıp sayı üretebilecek bir adamı alıp, hücumda takımı 4 kişi oynatan bir uzunu göndererek gelecek sene için tüm Doğu takımlarına önemli bir mesaj verdi. Suns ise Stoudemire'ın etrafında yeniden yapılanma ve bütçe daraltma çabalarına bir yenisini ekleyerek gelecek sezon için de şampiyonlukla pek ilgilenmeyeceklerini belli etmiş oldu. Tabii ki tüm söylemlerimiz takasın resmiyet kazanması durumunda geçerlilik kazanacak.

Edit: Takas gerçekleşti ve Shaq Cavs'e geçmiş oldu.

Bu arada diğer takımlardan da hamleler arka arkaya geliyor. Atlanta Hawks kontratı biten Mike Bibby'nin yüksek ücret istemesi üzerine Warriors'tan Jamal Crawford'u Acie Law ve Speedy Claxton karşılığında almış. Bu hamle büyük ihtimalle Atlanta'da Bibby'li günlerin sona erdiğinin bir göstergesi.

Öte yandan bu geceki draft öncesi Portland Dallas'ın ilk tur 22. seçim hakkını 24, 56. sıraları ve gelecek sezonki en kötü 2. tur seçim hakkını vererek almış. Demek ki peşinde oldukları adamı kaçırmak istemiyorlar.

Hiç yorum yok: