Sayfalar

26 Haziran 2009 Cuma

Hidayet Orlando'dan Ayrılıyor

Aşağıdaki haber Orlando Sentinel'de Carter takası sonrası geçilmiş. Hemen haberin başında Otis Smith Hidayet'e takas öncesi uygun ya da başka bir deyişle fena olmayan bir teklif yaptıklarını ancak Hidayet'in bunu kabul etmediğini söylüyor ve Carter takasından sonra Hidayet'le kontrat yapmanın artık çok uzak bir ihtimal olduğunu hatta bunu "Artık çok zor" diye nitelendirebileceğini ekliyor.

Haberin devamında Kulüp başkanı Vander Weide Orlando Magic'in bu sezon bütçesini 75 milyonu aşmayacak şekilde ayarlayacaklarını, gelecek sezonlarda da bütçe aşımının 10 milyonu geçmemesi için bir planlama yapacaklarını söylüyor.

Orlando'nun bugünkü büçesine bakarsak kadroda kontratlı sadece 8 oyuncu olduğunu (Howard,Nelson, Carter, Lewis, Redick, Anderson, Johnson, Pietrus) ve bütçenin 68,2 milyona ulaştığını görmekteyiz. Bu da demek oluyor ki Magic başka takas yapmazsa kadronun geri kalanını minimum kontratlarla dolduracaklar ve Hidayet'e bu kadroda yer yok.

Zaten Hidayet'in menajeri Lon Babby de Smith'in yaptığı teklifi Hidayet'e bağları koparmak amaçlı bir teklif olarak nitelendirerek oyuncusunun bir umut tekrar Magic'le görüşeceğini ve sonrasında serbest oyuncu piyasasında duruma bakacağını açıklamış.

Netice itibariyle %99 ihtimalle Orlando Magic ve Hidayet'in yolları ayrılıyor. İçimiz buruk, kafamızda bir sürü soru işareti. Haberin orjinalden alıntısı aşağıda.

"Magic General Manager Otis Smith told the Sentinel that he made Turkoglu a "decent" initial offer before receiving Turkoglu's official letter this week notifying the team he had opted out of his contract.

Smith didn't go into details, but said that Thursday's acquisition of Carter — an eight-time all-star — will make re-signing Turkoglu something of a long-shot.

"It would be hard," Smith said.

Team President Bob Vander Weide said the club's payroll would be likely about $75 million, meaning the team will be taxed anywhere from $5 million to $7 million, and it could rise to as much as $10 million in the next few years. Vander Weide said the franchise's new arena, expected to open in 2010, will generate enough extra revenue to allow them to venture into the tax.

The Magic could have signed and traded Turkoglu to receive some compensation, but his opting out now makes that process difficult.

Lon Babby, Turkoglu's agent, confirmed that the Magic made an initial proposal to Turkoglu, adding that Smith characterized it as a "jumping off point."

Babby said Turkoglu will evaluate the free-agent market and continue talking with the Magic."

Hiç yorum yok: