Sayfalar

4 Eylül 2009 Cuma

Tuncay Vennegoor of Hesselink

Tuncay ne yaptı? Stoke City kulubüne transfer oldu. Stoke City 1863 yıllık tarihinde en büyük başarıyı EPL'de 2 kez 4. olarak yaşamış ve geçen sezonu 12. olarak bitirmiş. Tuncay kim? Türk Milli takımı oyuncusu, Fenerbahçe'nin eski yıldızı, 3 maçta 1 gol ortalama ile oynayan orta saha forvet kırması önemli bir oyuncu, 28 yaşında.

Peki Hull City'e bakalım bir de. 1904 yılında kurulan kulüp ilk kez geçen sezon EPL'ye yükselmiş tarihinde ve 17. olarak son haftada ligde kalmayı başarmış ki bu aynı zamanda tarihlerinin en büyük başarısı olarak da kayıtlara geçmiş. Bu başarı 1930'daki FA Cup yarı finalinden sonra tam 79 yıl sonra gelen bir başarı. Jan Vennegoor of Hesselink kim? Hollanda Milli takımı oyuncusu, PSV ve Celtic'in eski yıldızı, yaklaşık 2 maçta 1 gol ortalama ile oynayan bir forvet oyuncusu, 31 yaşında.

Tuncay'a söylenmedik laf bırakılmadı, maçı TV'den yayınlansa bile seyretmem artık diyenler oldu, bazıları kendini bitirdi dedi. Jan Vennegoor of Hesselink ise imza attıktan sonra şöyle konuşuyordu "Bana ihtiyaç duyan bir takıma imza attım, Premier League'de önemli takım ve futbolculara karşı oynayacak olmam çok önemli. Tekrar Milli takıma yükselebilirim."

Şimdi çıkıp mesela Cruyff "Jan yanlış yaptı, attan inip eşeğe bindi, Hull City maçı çıksın TV'yi kapatarım" mı diyecek. Bert Van Marwijk Hesselink Hull City'e imza attı diye onu defterden mi silecek yoksa EPL'de direk oynayan, muhtemelen sezon boyu golü koklayacak bir forveti olduğu için sevinecek mi.

O zaman Tuncay Vennegoor of Hesselink mi?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam bunun en kısa açıklaması: Mentalite farkı. Ben, UEFA Avrupa Liginde oynayacakken niye gelmedi fırsat tepti derim, 1 sezonda 3-5 tane muhteşem takımla oynamasını yeterli görürüm, maçlarını milyon tane insanın seyredecek olmasını yeterli görürüm; sen, adam epl'de oynasın da varsın sonuncu takımda olsun dersin. Birincisi senin tuncay'ın maçını artık seyretmem diyenlerin mentalitesi, ikincisi ise epl de adam Man UTD, Liverpool, Chelsea vs. ile oynayacak ve maçı bilmem kaç milyar insan tarafından seyredilecek mentalitesidir.

muribbi dedi ki...

tüm bunlar tuncayın kötü bir takıma gittiği gerçeğini değiştirmezki. stoke bu sene olmadı diğer sene lige veda edecektir.