Sayfalar

23 Eylül 2009 Çarşamba

Oscar Serrano

Dün gece Santander diğer takımlar gibi Barcelona'dan fark yerken 1 adam gözümüze fazlasıyla çarptı: Oscar Serrano. Serrano Katalunya doğumlu, FC Vilobi'den yetişmiş bir orta saha oyuncusu. FC Vilobi Katalunya'daki Girona şehrine bağlı ufak bir şehir-kasaba, nüfusu sadece 3000 civarında. Vilobi'den daha önce çıkmış ünlü oyunculardan biri de Barcelona yedek kalecisi Albert Jorquera olarak gösterilebilir ek bilgi olarak.

Serrano Vilobi sonrası 3 senesini alt lig takımları olan Guixols ve Figueres'te geçirdikten sonra Espanyol'un dikkatini çekmiş ve bu takıma transfer olmuş. Espanyol'un şampiyonlar Ligi'ne kalmayı 1 puan farkla kaçırıp UEFA kupasına katılmaya hak kazandığı o sezon takımın devamlı forma bulan adamlarından biri olan Serrano, hedef büyüten ve transferler yapan Espanyol kadrosunda formasını kaptırabileceğini düşünerek Santander'e geçmiş. Bu sezon Santander'de 5. yılını yaşıyor ve geride kalan 4 sezonda hep 30 maç üzerinde ortalamayla oynamış Katalan orta saha oyuncusu. Santander'in 2 sezon önce UEFA'ya gitmesini sağlayan kadronun direklerinden biriymiş.

Dün gece Barcelona sağ kanadını adeta perişan eden bir performans sergiledi. Pique bir çok kez kademeye girmemiş olsa Barcelona dün akşam bir kaç gol birden görürdü kalesinde. Attığı gol muazzamdı, boş koşuları ve ortaları da gayet başarılı Serrano'nun. Çoğu kez takımın sol beki gibi çıktı Alves'in karşısına. Kısacası dün gece dökülen Santander'in en iyisiydi. Barcelona maçı vitrin maçı belki ama La Liga'da 5 sezondur 2 farklı takımda 30-35 maç ortalamayla oynayıp, oynadığı takımlara hep katkı verebilmiş bir adam olduğunu da unutmamak gerekir. Santander'in 2-3 senedir evlerimize gelen her maçında önemli performanslarını izledik Serrano'nun, bunun da bir tesadüf olduğunu düşünmek hata olur. Piyasası 3,5 - 4 milyon € civarında Katalanın, çok da iyi bir ekonomik durumda olmayan Santander daha az bir paraya da evet diyebilir 28 yaşındaki sol açık için. Hep isimli ve sansasyonel transfer arayan büyüklerimize duyurulur, gerçi sizleri kesmez ya Serrano, pardon geri aldım abilerim.

Hiç yorum yok: