Sayfalar

25 Eylül 2009 Cuma

İnadına Topuz!

BURSASPOR - FENERBAHCE MACI

Haftaiçi en çok dikkatimi çeken konu ne Galatasaray'ın muhteşem galibiyeti, ne Fenerbahçe'nin yenilgisiydi. Rooney'e tükürülmesi, Ferguson'un tribün endişesi de anlamsız kaldı, perşembe gecesi Kadıköy'de yaşananların yanında.

Fenerbahçe'nin en önemli avrupa sınavında, büyük 'uğraşlarla' takıma katılan Mehmet Topuz, Sarı-Lacivertli formayla ilk golüne imza attı. Güzel Türkçemin esnek yapısı sayesinde soyadı espri konusu haline gelen Mehmet için golünü attıktan sonra yapılan stad anonsunun ilginç olmasının yanında, psikolojik bir analize de ihtiyacı var.

Topuz'un gol sonu anonsu şöyle yapıldı anlatılana göre; anons'u yapan: "Fenerbahçeli", taraftarlar da: "Mehmet Topuz" diye bağırmış. Söz konusu 'çekinilen' espri ise şuydu: Mehmet Topuz gol atınca 55bin Fenerbahçe'li -her zaman 55bin oradalar ya!- "TOPUZ" diye bağıracak, böyle en az 55bin F.Bahçe'li eşcinsel olduğunu itiraf etmiş olacaktı!

Ali Şen döneminde "25 milyon taraftar" iddiasıyla oluşmaya başlayan kompleksli F.Bahçeli taraftar profili yapılan stad anonsuyla kendini afişe etti. 55bin F.Bahçe taraftarı, futbolun erkek egemen yapısından kaynaklanan homofobik tavrının öne çıkması sonucu ilginç bir uygulamaya gidip, Türk futbolunun son yıllardaki en komple orta saha oyuncusunun, belki de yıllar boyunca F.Bahçe formasını giyecek futbolcusunun adının, soyadının arkasında duramadı, yanlış anlaşılma kaygısı yüzünden "Topuz" diye bağıramadı. Sanki topuz kelimesinin başka anlamı yokmuş gibi kendi oyuncusuna tüm alay etmelere karşı gelerek sahip çıkamadı. Bütün Fenerbahçeli taraftarları temsilen tüm stad gol sonrası futbolcularının adını haykırıp "Evet bu adamın soyadı Topuz ve biz o gol atınca onun soy adını haykırmaktan çekinmiyoruz aksine onunla gurur duyuyoruz" mesajını veremezken, kendi sivrilttikleri 'Topuz' kendilerini yaraladı. Psikolojik açıdan... (Bknz. kompleksli olmak)
sevgiler
volkanbk3

Hiç yorum yok: