Sayfalar

24 Eylül 2009 Perşembe

Sven'in İşi Çok Zor

Sven Goran Eriksson Trabzonspor'a geldi geliyor derken Notts County'de göreve başladığında bir kısmımız bunu yadırgarken bazılarımız layığını buldu demiştik. Adı bir ara Ankaragücü ile anılan eski milli futbolcu Sol Campbell'ı Notts County'e getirdiğinde ise halal olsunu basmıştık kafadan. Ciddi transferler peşindeydi, amacı Notts County'i orta vadede EPL'ye çıkarmaktı, Campbell gerçekten önemli bir adımdı. Hem iyi bir oyuncu hem de tecrübesiyle gençlere önderlik, liderlik edebilecek bir karakter. Ancak Campbell sadece 1 kez Notts forması terletip ayrıldı takımdan, alışamadım, sindiremedim dedi. Eriksson" Yarı yolda bırakılmış, terkedilmiş gibi hissediyorum" diye ağlamaklı oldu üzerine. Bu şoku atlatmak için Andy Cole'a uzattı elini bir yardım umuduyla. Önemli bir para karşılığı emeklilikten geri dönmesini teklif etti eski Gol Kralı'na. Cevap net oldu: Hayır, Teşekkürler!

Notts County bugün Coca Cola League 2'da 8 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle topladığı 13 puanla 8. sırada. CCL2'dan CCL1'e yükselmek için ya ilk 2'ye girmek ya da 3-6. sıralar arasında yer kapıp play-offlar sonucu kazanan takım olmak gerekiyor. Şu ana kadarki Notss performansı Campbell'ı ikna etmedi ve "gerçekçi" bir bakışla Campbell Notts County'den arkasına bakmadan kaçtı, Andy Cole ise hiç düşünmedi bile oralara gelmeyi. Kaçan Campbell sonrası takımdaki en kariyerli ismin Kasper Schmeichel olduğunu söylersem sanırım hata etmiş de olmam. Kısacası Sven'in işi buradan bakınca çok zor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İşler biraz daha ters giderse Sven de bir kaçış planı yapmaya başlar kimse de şaşırmaz sonuçta bu adamın İngiliz Milli Takımı'nın başındayken yaptıkları aşikar.