Sayfalar

24 Eylül 2009 Perşembe

New Jersey Nets Rus Milyarder'e Satıldı!

Rus milyarderler futbolla girmişti ilk olarak spor camiasına. Büyük liglerin önemli takımlarını almaya, kimilerine göre para aklamaya Abramovich önderliğinde başlamışlardı. Sıra NBA'e geldi. Uzun süredir maddi sıkıntıları bulunan, büyük kontratlı önemli yıldızlarını takas ederek küçülen New Jersey Nets'in % 80'lik hissesini Rus Milyarder Mikhail Prokhorov satın aldı. Yetmedi Nets'in maçlarını oynadığı Barclays Center'ın %45'lik hissesini de ele geçirdi Prokhorov. Anlaşma 200 milyon Dolar değerinde. Aslında anlaşmanın en önemli kısmı da bu %45'lik hisse satışı. Keza Nets'in eski sahibi Bruce Ratner Barclays şirketi ile yapılacak yeni bir saha-arena için 20 yıl ve 400 milyonluk anlaşma imzalamış ancak yeni sahanın yapımına başlanması için yılbaşına kadar ilk kazmayı vurması gerekirken daha hiç bir şeye başlayamamıştı. Yaklaşık 3 aylık bir süresi kalmışken bu işi yapamayacağını ya da yapmaya kalkarsa ciddi zarar edeceğini anlayan Ratner da hem kulübü hem de salonu Prokhorov'a satarak önemli ölçüde işin içinden sıyrılmış oldu. Prokhorov'un Nets'i şampiyon yapmak istediği ve maddi manevi hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağı söylediği konuşulduğuna göre yılbaşına kadar bu inşaat başlar ve Nets de senelik 20 milyon dolardan olmaz diyorum ben.

Prokhorov'un gündeminde kuşkusuz Nets'i hem şampiyon yapmak hem de biraz Ruslaştırmak olacaktır. Örneğin CSKA'nın koçu Eugeny Pashutin'in adı hemen geçmeye başladı bu sezon kontratı bitecek olan Lawrence Frank'in yerine. Bilmeyenler için Prokhorov'un CSKA Moskova'nın ana sponsoru olduğunu ve onun sağladığı finansmanla yükselen CSKA'nın kazandığı son 2 Euroleague şampiyonluğunu hemen hatırlatalım. GM Rod Thorn da bu seneden sonra Nets'ten ayrılabilir çünkü onun da kontratı bitmek üzere ve Prokhorov muhakkak onun yerine daha sansasyonel bir isim düşünecektir. Hatta ben Trajan Langdon'ı Nets formasıyla hayal etmeye başladım şu sıralar, CSKA'nın efsanesi Prokhorov'dan nemalanabilir belki de.
Önce New Jersey Nets taraftarına sonra biz basketbolseverlere hayılı olsun bu satış. Çok yakında şampiyonluğa oynayan ve seneler sonra lige renk katan bir Nets görebileceğiz.

2 yorum:

Facchetti dedi ki...

Fazla anlamam ama şimdi para NBA'e de mi girdi?

ejikulat dedi ki...

lawrence frank gidecekse süper bir alış-veriş olmuş...