Sayfalar

23 Eylül 2009 Çarşamba

Marek Heinz Diye Bi' Topçu Vardı...

Galatasaray'a çok büyük ümitlerle gelip, çok büyük hayal kırıklığı ile Florya'dan ayrılan 1 adam Marek Heinz. Çek Milli Takımının önemli adamlarındandı. Mönchengladbach'ta etkileyici bir performans vermişti. Tam anlamıyla bir sol açıktı Heinz. Belki bugün Rijkaard'ın elinde olsa gerçek değerini de bulabilirdi. Tek santrafor 2 kanat forvetli sistemlerde ziyadesiyle verim alınabilecek bir karakteri vardı. Yazık oldu, Galatasaray'da hak ettiği değeri bulamamış transferler listesine giren bir isi olarak kaldı hafızalarda. Zaten Prekazi sonrası o sol kanada Kewell gelene kadar gelen hiç kimse dikiş tutturamamıştı.

Marek Heinz Galatasaray'dan Fransa Ligi'ne transfer oldu. Saint Ettiende tekrar kendini buldu. 1-2 kez ayın en iyi yabancısı seçildi ligde. O performans onu Nantes'a taşıdı, o da Nantes'ı tekrar Ligue 1'e taşıyan ekibin içinde zaman zaman forma bulan, tamamlayıcı bir oyuncu olabildi. Oradan ülkesine, Brno'ya geçti. Brno'da biraz kendini toparlayınca Avusturya Ligi'nde 2. sezonu yaşayacak olan Kapfenberger ona talip oldu ve o da bir kez daha ülkesini terk etti.

Euro 2004'te gösterdiği performansla hatırlanan ve o turnuvadaki performansını bir daha yakalayamayan Heinz son 6 sezonunun tamamını 6 farklı takımda geçirirken, son 10 sezonda toplam 9 farklı takımın formasını giymiş. Son 7 transferinde ise zarar eden tek takım Galatasaray olmuş. Galatasaray onu 2,5 milyona satın almış olan Mönchengladbach'tan 2,5 milyona satın alıp sene sonunda serbest bırakmış.

Hem ona hem Galatasaray'a hem de Galatasaray'ın parasına yazık oldu kısacası. Ben onu sarı saçları, kupada attığı gol sonrası çocuklar gibi sevinmesi ve Prekazi'nin hakkını veremediği 8 numaralı formasıyla hatırlıyorum hala.

5 yorum:

M.T dedi ki...

Denizlispor maçında son anlarda attığı efsane bir gol vardı ipten almıştı takımı bir keresinde. Bir de Galatasaray'a gelmeden önce Sarı Kırmızılılarla oynadıkları bir hazırlık maçında (St. Etienne'di sanırım yanlışım varsa düzeltin) Galatasaray'a attığı müthiş bir gol vardı. ''Keşke bizde oynasa'' dediğim topçulardan biridir zamanında. Maccabi Netanya maçında basın tribünündeyken önümde oturan Baros'un yanında oturan elemanı O'na çok benzetmiştim ama değilmiş. Neticede; iyi bilirdik :)

Cenky dedi ki...

Almanya'da Mönchengladbach'la oynanan bir hazırlık maçıydı o hafızam beni yanıltmıyorsa.

horozmania dedi ki...

pires, kily gonzalez derken heinz gelmişti takıma. Sami Yen deki ilk maçımda golünü atmıştı Trabzon'a. Denizli'ye geldim aynı şekilde Denizlipor'a attı. sanırım uğurlu geliyordum bu adama:)

M.T dedi ki...

Olsun Cenk, yeşili tutturmuşum en azından:)

ejikulat dedi ki...

ya bi de ali lukunku vardı hocam onu da bi bulup çıkarsanız...