Sayfalar

2 Temmuz 2008 Çarşamba

Sivok ve Zapotocny'e 9.2 Milyon €

Beşiktaş Udinese'den aldı Sivok ve Zapotocny'i hepimiz biliyoruz. Aynı dili konuşan 2 adamı koyup tandeme Zago-Ronaldo etkisini yakalamak istiyorlar yeniden. Olabilir, umarım olur hatta, olur da Avrupa kupalarında yukarılara götürür bu uyum Beşiktaş'ı. Yalnız bu adamlar bu kadar eder mi onu sorgulamak gerek. Hadi Sivok Avrupa Şampiyonası kadrosundaydı diyelim ama yine de Udinese'nin sadece 1 sene evvel toplamda 4 milyon'a mal ettiği 2 adama 9.2 milyon oldukça fazla değil mi? Üstelik bu adamlar Udinese formasını sadece 11'er kez giymişler. Zapotocny de 1 senede oynamadan fiyatını 500 binden 4.5 milyona, 9 kat katlamış. Forma satışından, Avrupa başarılarından gelecek paralar karşılayabilecek mi acaba bu faturayı?

Bu ikiliye verilen para üzerine sözleşmesi feshedilen Higuian'a verilen 1.650.000 $'ı da koyunca müthiş bir transfer başarısı ve mali istikrar yakalıyoruz! Yazık değil mi bu paralara, neler yapılırdı, kimler alınmazdı aynı fiyatlara. Biri Türkiye'nin çar çur edilen paralarına sanırım artık dur demeli. Sivil toplum projeleri üretip kazanılanı halkla paylaşmak varken, kazanamadığımızı da yabancıya veriyoruz, helal olsun bize!

1 yorum:

dinazor dedi ki...

Gerçek hayatta hiç izlemedim ama Sivok FM'de reputasyonu olan iyi bir DM idi. Beşiktaş bu adamı Stoper olarak aldı. Ne olacak bakalım...