Sayfalar

3 Temmuz 2008 Perşembe

Oklahoma Super Sonics!

Sonunda karar verildi. 6 gündür süren federal mahkeme sona erdi ve artık Seattle Super Sonics yok! Takım sahibi Clay Bennett 75 milyon $ karşılığında, takımın adını, renklerini daha doğrusu Sonics'e ait her şeyi Seattle'da bırakarak takımı Oklahoma City'e taşıdı. Yukarıda Oklahoma Super Sonics dedik ama bu takımın yeni bir adı olacak kesinlikle. Kadro tamamen korunuyor, aynı şekilde kulüp idaresi de ancak Super Sonics'e ilişkin hiç bir şeyin artık Oklahoma'ya giden takımla ilişkisi yok. Gelecek senelerde Seattle'da yine bir NBA takımı kurulursa adı belli şimdiden bu karar neticesinde.

Clay Bennett Sonics'i 2006'da Starbucks Coffee'nin sahibinden 350 milyon$'a satın almıştı. Aslen Oklahoma'lı olan Bennett'ın en büyük düşünün memleketine bir NBA takımı getirmek olduğu biliniyordu. Ve kurban Seattle oldu. Seattle şehri oldukça eskiyen Key Arena yerine yeni bir salon yapmak isterken, bu salonun maliyetinin (300 milyon $) önemli kısmını (yaklaşık yarısını) Sonics'in karşılaması isteniyordu. Bennett buna karşı çıktı ve hali hazırda NBA standartlarında bir salonu olan ve Katrina kasırgası sonrası Hornets'ı misafer eden Oklahoma'ya taşınmanın daha ucuza geleceğini düşünerek hareket etmeye başladı. Bennett böylece hem doğduğu şehre bir NBA takımı getirdi hem de ciddi bir kara geçmiş oldu. Daha önceki açıklamalarında Bennett Seattle'da kaldığı her sene için Sonics'in en az 20 milyon zarar ettiğini, takımın Oklahoma'ya taşınması durumunda 50 milyona yakın karın yakalanabileceğini söylemişti.

Bu gelişme üzerine David Stern 2010 senesine kadar Seattle şehrinin Key Arena yenilemesini bitirebilmesi durumunda 5 sene içerisinde yeni bir takımın lige alınabileceğini söyledi. Gözüken o ki Seattle artık gözüpek bir iş adamını bekliyor. 5 sene içinde NBA 31 takım olabilir.

Hiç yorum yok: