Sayfalar

28 Mart 2010 Pazar

Defansif orta saha, tek yönlü orta sahadır! Uygar futbola aykırıdır!

Derbi sonrası aklımdan dökülenler...

Çok önce yazmışım. Bu iki adam Galatasaray'ın adamı değil gelmesin diye. (Bknz. Musatafa ve Leo Franco gelmesin.) İkisi de bir kez olsun bir halta yaramadı. "Büyük takımın kalecisi maç kurtarmalı" diye klişe bir laf vardır. Klişeler ne kadar canımı sıksa da bu büyük bir takımın kalecisinde olması gereken bir şey. Zaten maç boyu iki pozisyon geliyor. Onları da kurtaracaksın. (Bknz. Rüştü Beşiktaş-Eskişehir: 2-0 iken Mehmet Yılmaz'ın şutu) Leo Franco ile yollar kesinlikle gönderilmeli. Kale Aykut veya Ufuk'un olmalı.

(TV'de Rijkaard'ın basın toplantısı var) Rijkaard'a katılmamak elde değil. Gio Dos Santos ikinci yarının başındaki golü atsa takımın kazanmak için isteksiz olduğundan ve takımdaki konsantrasyon kaybından bahsedebilecek miydik. Servet'e de fena geçirdi. "Bir derbiden sonra Servet'in "Çok çalışmadık" demesi olabilecek en kötü şeydir."

Giovani, ilk yarı mükemmel bir oyun çıkardı. Fakat Arda'yı sola çekip Gio'yu, Jo'nun (sonra da Baros'un) arkasında oynatmak akıllıca değildi. Gio hızlı bindirmeleriyle ilk yarı Fener'in beklerini çokça yordu. Tehlikeler yarattı. Arda kanatta daha iyi olabilir ama ortada topu tutup, vücudunu koyarak, ara paslar atarak Keita ve Gio'yu kanatlarda koşturabilecek yeteneğe ve mentaliteye sahip. Gio ise tamamen bir kanat oyuncusu. Galatasaray'ın Aaron Lennon'ı olabilir.

(Rijkaard'ın basın toplantısı devam ediyor) "Arda çok oynamak istedi. Bence tam olarak iyileşmemişti. Ama hafta boyu çok oynamak istediğini söyledi. Bence iyi bir değişiklik olmadı. Çünkü sakatlığı oyununa yansıdı." O zaman almasaydın hocam...


Gelecek yıl için Haldun Üstünel'den ricam: Mustafa Sarp geldiği gibi gitsin. Mehmet Topal artık kendini geliştiremiyor. Talepleri varken gönderilsin. Barış'ı Almanya'ya falan gönderilsin. Ayhan da askerlikten yırtmak için İsveç'e, Yunanistan'a, Portekiz'e falan gitsin. Gaziantepspor'dan Murat Ceylan, Kayserispor'dan Abdullah Durak mutlaka takıma alınsın. Özer kaçtı bunlar kaçmasın. (Altay'dan Musa Çağıran zaten yolda)... Altyapıdaki Caner, Sinan, Cumhur ve Emre gibi oyuncular yer bulmaya başlasın.Yabancılardan da Elano Dünya Kupası kadrosuna çağrılırsa ki bu kuvettli bir ihtimal, (Dunga çok seviyor Elano'yu) kupa sonrası hemen gönderilsin. Jo takımda kalsa da olur gitse de ama Gio Dos Santos kesinlikle kalmalı. (Al sana yeni Ribery!) Yabancı oyuncu alınacaksa da, sırf yabancı diye, şu ligde bu ligde oynadı diye aman şu kadar milli olmuş diye yabancı alınmasın artık. Gözümüzü isimle değil oyunla boyayacak bir takım kurun. Rijkaard'a adam gibi takım verin lütfen... Gerçi şampiyonlar ligine gidemezsek yine bize kim gelir ki...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Rijkaard lig sonunda gider o da kalmaz.

gorkem89 dedi ki...

iyide çözümmü bu ozhano. görmedinmi pozisyon yok bireysel hatadan gol yedik. aynı geçen haftaki gibi!!!

Adsız dedi ki...

kesinlikle çözüm değil hatta çözümsüzlüğün ta kendisi ama durmaz. Bana sorarsan yönetimin ne yapıp edip Rijkaard'ın kalmasını sağlaması gerekir. Ama durmaz eğer adı geçen kulüplerle bir bağlantısıvarsa gider bana göre.

Cenky dedi ki...

Volkan hoşgeldin be kardeşim, vallahi özlemiştik. Hayırlı bir mağlubiyet oldu diyorum, şükür ki seni getirdi.