Sayfalar

23 Ocak 2010 Cumartesi

NBA'de Sezonun Sürpriz Takımı


Geçen hafta NBA Konferans sıralamalarına baktığımda son dönemlerde iyice biz olduk diye bağıran takımları play-off resminde görmüştüm. Bunun üzerine blog takipçilerinden NBA izleyicisi olanlara bir soralım bakalım "NBA'de bu sezon en büyük sürprizi hangi takım yaptı" diye düşünüp bir anket açtık. 6 günde 50 kişinin katıldığı anket aslında hem NBA'de en çok "baba" takımların takip edildiğini hem de diğer takımlardan çoğunlukla az haberdar olunduğunu gösterdi. Oy kullananların % 38'i şu anda Batı Konferansında 9, sırada olan ve 4.lükten sadece 1,5 maç geride olan Oklahoma City Thunder'ı ilk sırada gösterdiler. Yine Batı Konferansı 11.si Memphis 2. oldu. Sanırım herkes Memphis'i ligin en kötü 3-4 takımından biri olacak diye bekliyordu, yoksa 11. sıradaki bir takımın böylesi ilgi görmesi normal olmazdı. Bence asıl büyük sürpriz takım Bobcats 3. sırada çıktı anketten. Keza Charlotte doludizgin geliyor ve gelene 20 gidene 30 sayı fark atıyor şu sıralar. Bobcats'in bu formunu devam ettirirse Doğu'da 5. olma ihtimali de oldukça kuvvetli. Onlar için belki de yapılabilecek en önemli tespit Brown ile Jackson'ın kimyalarının uyması olacaktır. En sonunda doğru adamı buldular belki de. 2 sezondur artan başarılarına alışkın olduğumuz Portland son sırada çıktı anketten. Bir de bunlardan daha sürprizi var diyen 7 arkadaş var ki onlar hangi takımları kastetti çok merak ediyorum.

Sonuçta Çoban Salata okuru NBA takipçileri bu sezonun ilk yarısının sürprizi Oklahoma City Thunder'dır diyor.

1 yorum:

ejikulat dedi ki...

ben daha süprizi var diyenlerdenim...
yao'nun t-mac'in olmadığı, ron artest'in gönderildiği yerine arizanın alındığı canım houston rockets'im bariz skoreri bile olmadan ligde fırtınalar estirip son maçında da san antonio'yu yenmiştir.
bence yılın süprizi kesinlikle houstındur.
thunder'ın böyle basketbol oynaması neden sizleri şaşırttı ki?bu kadar genç potansiyeli olan başka hangi takım var?
portland ve thunder'ın bu şekilde yükselişe geçeceği 3 yıldır zaten ortadaydı.
memphis de keza öyle.
charlotte ise zaten gerald wallace ve saz arkadaşları şeklinde devam ediyordu, şimdi wallace-jackson ve saz arkadaşları, brown da orkestra şefi. e zaten zayıf doğuda 0,401 ortalamayla play off yapılabiliyor.
bırakın bunlarda giriversinler artık...
sezonun bir diğer süprizi ise vince carter'lı orlando magic:D