Sayfalar

18 Eylül 2009 Cuma

Uğur Uçar ve Göze Çarpanlar

Emre Güngör'ün sakatlanması sonrasında ya Hakan Balta ya da Topal geçecekti stopere. Rijkaard Balta'yı tercih etti. Bu durumda sol bek boşalınca oraya gemesi en muhtemel 2 isim Alpaslan ve Caner'di. İkisinin üzerindeki etiket de sol bek'di. Ama Hollandalı'nın tercihi Uğur Uçar olunca hem şaşırdık hem sevindik. Şaşırdık çünkü Uğur doğal bir sağ bek, sevindik çünkü 1,5 sene topa vuramamış bu çocuk öyle iyi çalışmış, hocası ne derse öyle iyi becermiş ki, kendi pozisyonu dışında bile ilk tercih olmayı başarabilmiş. Gerçi Rijkaard onu 1 kez solda denemişti ama böylesi önemli bir maçta bu hamleyi kaç kişi ondan bekliyordu ben cevabını bilmiyorum. Sol taraf için eksikleri var, sol ayağını neredeyse hiç kullanamıyor, çok fazla içe kayıyor ama bunların hepsini telafi edecektir Uğur, çünkü ona güvenen bir hocası var. O kadar güveniyor ve takdir ediyor ki Rijkaard onu maç sonrası basın toplantısına Neeskens ile gönderiyor. Uğur Uçar'ın önü çok ama çok açık.

Maçta göze çarpanlardan bazılarını da şöyle sıralayalım:

* Arda fiziksel olarak çok yıpranmış durumda, dinlendirilmesi doğru tercih.
* Elano 3 golün kahramanı da olsa fiziksel olarak ancak %50'lerde gibi göründü.
* Baros'a yeni doğan çocuğu ve Milli Takım dopingi çok ama çok yaramış. Hıncal Uluç'a bir selam daha gönderdi Çek golcü.
* Leo Franco ilk kez bir maçta bu kadar güven verdi.
* Emre Aşık bu kadar iyi oynadığı bir maçta gereksiz sarı kartlarına bir yenisini ekleyerek takdirimizi (!) kazandı.
* Barış Özbek dışında bütün maç tek bir Galatasaraylı hakeme itiraz etmedi.
* 6 hakem uygulaması bence çok yerinde ve etkili oldu. 1 tane yanlış korner - aut ya da faul kararı çıkmadı çizgi civarında.
* Yedek kulübesindeki herkesin maçı inanılmaz bir heyecan ve coşkuyla seyretmesi takım kimyasının oluştuğunun en büyük göstergesi kuşkusuz.
* Grubun en kuvvetli 2. takımına bunları yapıyorsak, gruptan çok rahat çıkarız.

5 yorum:

nebuchadnezzar dedi ki...

....gönerdi Çek golcü.

:P

Cenky dedi ki...

Valla neredeyse n yerine yanlışlıkla m yazacakmışım :D Düzelttim nebu sağolasın :)

nebuchadnezzar dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/galeri/yeni/goster.asp?prm=0,2637929&id=13&galeriid=7632#galeriStart

ne demek abijim klişe ama türk polisi yakalr diyecem... üstteki linktede yine milliyet saolsun :D adam "hiçbir" yerine resim altında ".içbir" yazmış

Cenky dedi ki...

Buralar tam Türk polisisin, Allah nazardan saklasın :D

Popescu41 dedi ki...

klasik hatalarimizi saymazsak guzel bir mac oldu.Ben bu aralar osman senher modundayim, her konuya olumlu yaklasiyorum ama gercekten o kadar buyuk bir sorun degil bence yedigimiz pozisyonlar. Ayhan gelip formunu bulursa, Sarp veya Topal ile beraber bu sorunlari minimuma indirir diye dusunuyorum. Cunku savunmadan cikmak/kaptigimiz toplari dagitmak sorunun nedenlerinden biri.

1-Panatinaikos deplasmanina 3 as oyuncusu eksik cikan,ustune stoperi daha 15. dakika sakatlanan 10 tane avrupa takimi sayamayiz bu denli rahat bir galibiyet alabilecek.

2- Sena basi elimizde olan stoperler: Emre Gungor/Semih Kaya/Emre Asik/Servet. 2 tanesi cabuk sakatlanan, biri de 35 yasini gecmis stoper. Ek olarak kimi aldik? Gokhan Zan'i. Muthis bir hamle gercekten, kim yaptiysa eline saglik.

3- "Maclar ertelensin, cok yorulacak takimlar" iddialari sonrasi oynanan BJK+Pana maclari :
Attigimiz 6 yedigimiz 1. Arda haric takimda asiri yorgun bir oyuncu da yok bu maclar sonrasi.

Insallah daha da guclenerek devam ederiz, stoperlerin sakatligi haric muthis gidiyor hersey nazar degmesin.