Sayfalar

18 Eylül 2009 Cuma

Beşiktaş'ın Başına "Çorap" Ören Transferler

Tabata 8 Milyon Euro
İ. Köybaşı 5,5 Milyon Euro
Delgado 5,5 Milyon Euro
Holosko 5 Milyon Euro
Sivok 4,7 Milyon Euro
Ferrari 4,5 Milyon Euro
Ernst 4,5 Milyon Euro
Zapo 4,5 Milyon Euro (Bursaspor'a kiralık verildi)
Juanfran 4,5 Milyon Euro (Bedavaya gitti)
Ricardinho 3,75 Milyon Euro (Bedavaya gitti)
Ailton 3,5 Milyon Euro (Kiralıklardan 750 bin Euro kazandırdı)
Kleberson 2,6 Milyon Euro (Bedavaya gitti)

Verilen 56,55 milyon Euro transfer ücreti, gidenlerden alınabilen sadece 750 bin Euro, üstüne bir de kontrat fesih ücretleri. Bugün Beşiktaş'ın performansını sorgularken takım içindeki şişirilmiş transfer ücretli oyuncuları, bunların aldıkları maaşı, takım içi dengesizliği, aşırı beklentinin yol açtığı tatminsizliği de göz önünde bulundurmak gerekir gibi geliyor bana. Şu yukarıdaki listeden kim Beşiktaş'a parasının karşılığını vermiş, hadi onu geçtim Beşiktaş'a ciddi katkı yapmıştır ya da yapabilecektir? Geçen sezonki Ernst ve Holosko'yu bir kenara ayıralım bu adamlar 56 milyon Euro eder mi? Bugün Zapo, Sivok, Ferrai, Delgado, İsmail ya da Tabata'yı aldığınız paranın yarısına satabilir misiniz? Nihat bir şekilde katkı verir, Holosko ve Ernst'in hala bir piyasası var ancak hem bonservislerine ödenen paralar, hem de eşdeğerleri büyük liglerde 1-1,5 milyona oynarken bu adamların Türkiye'de aldığı fahiş ücretler, neden başarılı olunamadığının bir göstergesi olabilir mi acaba?

Galatasaray Lincoln'le benzer bir sorum yaşadı. 5 milyona aldığı adamı 1 milyona bile satamadı. Çünkü Almanya'da net 1,5 milyon kazanan adama burada 3,5 milyon veriliyordu senelik. Avrupa'nın hiç bir takımı bu paranın yarısını bile teklif etmedi Brezilyalı'ya. Frankfurt Başkanı Becker "Lincoln bizden dünyaları istedi" derken 2,5 milyon Euro'dan bahsediyordu örneğin.

İşte bu yüzden bu transferler Beşiktaş'ın başına "Çorap" ören transferlerdir. Beşiktaş'ta birileri "örme" işini çok iyi becermektedir.

Hiç yorum yok: