Sayfalar

31 Temmuz 2009 Cuma

Kewell - Emre

Biri örnek diğeri kötü örnek bir profesyoneldi bugüne kadar. 2001'den beri kayıptı Emre. Kewell Liverpool'da tam 5 sene harcamıştı. Biri Anfield'da çimlere basmakta zorlanırken diğeri Newcastle'dan dışlanmıştı. Çıkış aramaya, isimlerini yerden kaldırmaya, hatırlanmaya geldiler Türkiye'ye. Premier League'den kaçış Kewell için daha erken anlam bulurken, Emre bugün hikayesine anlam katacağını gösterdi. Her ikisi de milli takım kaptanıydı, Kewell profesyonelliği ve iş ahlakıyla örnek kaptanlığa devam ederken, diğeri pazu bandını kaybetti. Her ikisi de zamanında sakatlıktan çok çekti, biri gün geçtikçe durulurken öteki gitgide dalgalandı.

Bugün Kewell kendisini hep Barcelona'ya istemiş bir hoca ve kendisini sahiplenmiş bir taraftarla kimliğini yeniden bulmuşken Emre'yi hayata döndüren de yeni hocası ve onun disiplini oldu. Her ikisi de eskisi gibi sorumluluk alması gereken oyuncu rolüne soyundular tekrar. Sanki yeniden 20 yaşında her ikisi de. Her ikisi de zevk verdi sahadaki duruşlarıyla bile. Kewell Hagi-Popescu-Taffarel'den beri onca yabancının gelip başarısız olduğu Galatasaray'ın örnek yabancısı, imrenilecek rol modeli. Emre o kadar yabancı arasında senelerdir ilk yaratıcı ve birleştirici yerli oyuncu ve taraftarın yeni sevgilisi, Brezilya özerk bölgesinin tek kişilik bağımsız ordusu.

EPL'den kaçıp TSL'de yeniden hayat bulan adamlar: Her ikinizi de çok ama çok seviyorum!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bu bahsetıgın bızım emre olamaz emre konusunda herkes bu kadar nıye olumlu anlamıs degılım medyada tamam saglam tandıkları varda blog lardada mı tanıdıklar var anlamyamadım

Cenky dedi ki...

Emreyi tanımam. Ancak daha 13 yaşında Galatasaray forması giydiği gün Zeytinburnu'ndan gelip kendisine inanılmaz bir sevgi oluştu içimde. Fenerbahçeli olabilir, Fenerbahçe forması da giyebilir, ama benim iin o her zaman Galatasaray'dan yetişme, Hagi'den terbiye alma, Milli takımda hep özlemini çektiğimiz dinamo adamdır. Senelerdir ilk kez sakatlık yaşamadan, sezon başı kampına katılıp böylesi bir performans vermesi beni çok sevindirdi. O sevdiğim güleryüzlü çocuğu tekrar sahada görünce duygulandım. Milli forma için ter akıtan hele bir de bir maç bir dakika bile Galatasaray forması giyen bütün adamları seviyoruz. Bugün Lincoln'ün arakasından bile atıp tutmuyorsak, Emre'nin performansına sevinmemiz ondandır.

Adsız dedi ki...

kankisi okanla birlikte ankaragücü maçında yaptığı satışla bir şampiyonluğu kaybetmemize sebep olan, sonrasında ise kontrat uzatacağını bildirdiği günün bir gün sonrasında sağlıklı yaşam için spor yapmıyoruz diye basın toplantısı yapıp, takıma ve klübe kazık atarak giden bir adamı ben pek sevemiyorum.Türk halkı unutkandır ama bazı şeyler unutulmaz. Neyse sen sevmeye devam et ama Galatasaray forması giydi diye bu klübe yaptıklarınında hoş karşılanmasını bekleme

Cenky dedi ki...

Tamam abi.