Sayfalar

26 Temmuz 2009 Pazar

Changeling

Clint Eastwood neden bunca sene yönetmenlik yapmamış sadece aksiyon filmlerinde koşturmuş durmuş diye sormadan edemiyor insan Changeling'i izledikten sonra. Yönetmelik açısından muhteşem bir film. Açılar, renkler, sahne geçişleri... Eastwood bu işi çok işi yapıyor arkadaş.

Film yaklaşık 140 dakika ancak sanki 90 dakikaymış izlenimi bırakıyor. Ağır bir havada, ortamda geçiyor olsa da bir hayli hızlı ilerliyor ve seyirciyi içine alıp beraberinde sürüklüyor. "Girl Interrupted"tan sonra Angelina Jolie'yi rol yaparkan hem de başarılı bir şekilde rol yaparken izlediğimiz film, 1930'lar Amerikasını ve o dönemki adalet anlayışını ötesinde bir çok adalet devrimin nasıl vücut bulduğunu anlatıyor. Bir annenin acısı ve arayışının Amerikan Hukuk Tarihi'nde bıraktığı izleri sanki oradaymış gibi izliyoruz.

Oyunculukların hep yüksek kalitede olduğu, Jolie'nin sadece Pitt'in eşi olmadığını hatırlattığı ama en önemlisi Eastwood'un kendine hayran bıraktığı etkileyici bir yapıt Changeling. Film müziklerinin de Eastwood'un elinden çıktığını ve çok yerinde kullanıldığını belirtmek gerek. Kısacası hem bir şeyler öğrenmek, hem de gerçekten 7. sanatın önemli örneklerinden birini görmek için izleyin derim. Onca işin arasında eşimle yaptığımız bu film kaçamağından pişman olmadık, ziyadesiyle etkilendik.
Eastwood Changeling Setinde

Hiç yorum yok: