Sayfalar

13 Mayıs 2009 Çarşamba

Azalarak Bitsin...

Bir varmış bir yokmuş... Evvel zaman içinde kalbur saman içinde Yaşarlı, Alpaslanlı, Erdoğanlı, Müjdatlı, Selçuklu bir F.Bahçe varmış ve o takım 1982-83 sezonunda sarı-lacivertli camiaya son Türkiye Kupası zaferini yaşatmış. O zamanlar Semih 47 günlük bebekti... 5 Cumhurbaşkanı, 10 Başbakan değişti. Dolar 191 lira, ekmek 1 kuruştu....

Fenerbahçe'nin çıktığı her Türkiye Kupası finali öncesinde arkadaş geyiklerinden başka bir şey ifade etmeyen 'neler değişti' içerikli futboldan uzak ayrıntılarla dolu yazılar gazetelere manşet oluyor. Ben kendi adıma bıktım bunlardan. Ayrıca bu gazetecilikte kolaya kaçmaktan başka bir şey değil. Neler değişti yerine zihniyet değişmedi içerikli haberler yapılsa, F.bahçe'ye şakayla takılmak yerine, eleştirel yaklaşılsa bu takımın 26 yıldır neden kupayı kazanamadığı yazılsa konuşulsa... Fenerbahçe 26 yıldır kupaya hasret. 19 kez finale çıkıp 4 kez kazanmış. Ama son 5 yılın 3ünde de finalde varlar. 3 olur, 5 olur hep ezeli rakibine elenirsin finalde anlayış gösteririz. Ama 26 yıldır finalde kupa kaybediliyorsa ortada bir sorun vardır... Son 5 yıldır gazetelerde bu haberler manşet oluyorsa gazetecilikte de bir sorun vardır... Bunlar sorgulansa daha güzel günler göreceğiz.

Fenerbahçe kupayı alsın ya da almasın farketmez ama bu haberler mümkünse artık azalarak bitsin...

sevgiler volkanbk3

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Genelde uzun süresli gecikmelerde sevgili gazetelerimiz hep aynı yola başvurmuyor mu? Güzel bir tespit olmuş. Ellerine sağlık.

Cenky dedi ki...

Çok tekdüzeyiz, kendimizi yenilemiyoruz, sadece sporda değil ulusça neredeyse gözönünde olan her konuda böyleyiz. Sonumuz hayır olsun.

Hoşgeldin volkanbk3!