Sayfalar

4 Ağustos 2008 Pazartesi

Yolcudur Abbas

Mateja Kezman Fenerbahçe'nin son yıllarda elinde patlayan en önemli forvet oyuncusu oldu. Ne faydalanabildiler ne satabildiler aldıkları paraya. Anelka ile attıkları gol ya da takıma kazandırdıkları arasında pek fark olmamasına karşın taraftar onu belki de Sırp milliyetçisi olmasından dolayı pek sevemedi. PSG Jimmy Ariand'ı alamayınca tekrar Kezman'a döndü forvet transferinde. 2,5 milyonluk tekliflerini 4 milyon Euro'ya yükselttikleri söyleniyor. Aragones'in orta sahaya acil bir adama ihtiyacı olduğu için bu sefer fazla üstelemeyecektir yönetim. Büyük ihtimalle Kezman PSG'e imza atacaktır. Bize de yeni takımında başarılar dilemek kalıyor. Atamadağın gollerini de toparla doğru Fransa'ya, amman Eyfel'e dikkat et Kezman.

3 yorum:

aşkın dedi ki...

Belli bir oyun şablonu, takım karakteristiği olmayınca alınan her futbolcu ''ya tutarsa'' kıvamında olacaktır.Herkes Hooijdonk gibi komple mücadeleci değildir.Anelka - Kezman değil de 34lük Hooijdonkun verimli olması da ironik.
Büyük paraya alınıp karavana olan kaçıncı futbolcu oldu sayamadım, halen daha devam..
Kardeş şu kelime doğrulama olayı imanımızı gevretti be!

Cenky dedi ki...

Kaldırdım kelime doğrulamayı, bundan sonra rahat :D Oyuncu karakteri çok önemli dediğin gibi. Önce istediğin adamın şablonunu çizeceksin,sonra o şablona göre adam alacaksın, piyasada bulduğun kariyeri olsa da müsait ilk adamı değil.

Adsız dedi ki...

Bu baslikla alakasi pek olmasa da,
eklemek istedigim bir konu var.
Futbolcularin degeri.

Medya hesap yaparken takimlarin odedigi parayi baz aliyor.
O yuzden Fenerbahce kadrosu hep en degerli kadro cikiyor.Detay gibi gelecek ama degil. Her sezon oncesi "En pahali kadro Fenerbahce'de" yazinca gazeteler haliyle detay olmaktan cikiyor.dune kadar medya Fenerbahcenin futbolcu degerini hesaplarken Kezman'i 10 milyon diye hesap ediyordu ornegin. 4 veren olursa Fenerbahce bugun satar.

Demek istedigim bu tur hesaplarda alis fiyati degil bugunku degeri hesaplanmali. Oyle yapilirsa en degerli Gs cikar diye dusunuyorum.

Fenerbahce yonetiminin "Gelirleri bu seviyeye biz getirdik, kasada saklayip baskasina harcatmayiz,cefasini biz cektik, sefasini da biz sureriz" dusuncesi yuzunden herkese hakettiginin fazlasini veriyorlar,
bu onlarin secimi saygi duymak zorundayiz ama bu para sacma heveslerini "en degerli kadro fenerde" mansetleri atarak onore etmek de dogru degil.