Sayfalar

3 Ağustos 2008 Pazar

Alpaslan, De Sanctis ve Tercih Meselesi

Galatasaray'ın 2 yeni transferi. Sağdaki soldakinin babası gibi. Alpaslan Werder altyapısından yetişmiş yetenekli bir genç. Galatasaray'da geçen seneden beri sol bek mevkiine gelen 3. isim oldu. Bir önceki sezonu hatırladığımızda sol arkada Ferhat ve Orhan Ak'ı oynatıyordu Galatasaray. Zaten başka alternatif de yoktu. Gücü ve hızıyla sol bek olmuş ama aslında futbola orta saha oyuncusu olarak başlamış bir adamdı Orhan Ak. Kocaeli'nde mecburiyetten bir kaç maç defansta oynamış, Galatasaray'a gelince adı defans oyuncusu kalmıştı. Geçen sene Ankara'da tutunamadı, bu sene neler yapar nereye gider bilinmez. Ama asıl soru Galatasaray'ın şiddetle sağ beke ihtiyacı varken sol bek alınmasının manasının ne olduğu. Uğur ciddi bir sakatlık geçirdi, hala iyileşme sürecinde ve ilk devre dönmesi zor gibi. Takımda zorlama sağ bek olarak Sabri var, hadi çok yırtınılırsa Barış da oynatabilir, ama bu isimler geçici çözüm olur ancak. Arda'yı mı koyacak oraya Skibbe, iyileşince Emre Güngör'ü mü, yoksa genç Erhan mı kafasındaki stepne. Cim Bu sene yine çok gol yemeyecektir, De sanctis Udinese günlerinin yarısı kadar oynasa Lig'e yeter. Ancak yenilecek gollerin büyük çoğunluğu sağ taraftan ya da ters kademe yapmayı bilmeyen sağ bekler yüzünden yenecektir.

Lafı geçmişken Ferhat da Galatasaray'ın harcadığı bir adam, oysa çok önemli bir sol kanat oyuncusu olabilirdi üzerinde ısrar edilse. Hakan Balta'dan kat be kat iyi savunmacı ve ortacıdır Ferhat. Umarım Manisa'da kendini geliştirebilmek için bir yol bulabilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bence bu sene biraz fazla genc oyuncu aldik.kadroda paftan gelenlerle beraber nerdeyse 10 tane genc oyuncu var. Bunlar yildiz da olabilir, 2. lige de gidebilirler.oysa bu oyunculardan bu seviyedeki bir takimda maksimum 3-4 tane olmali.

Skibbe bu genclerle ugrasayim derken, takimi ihmal etmez insallah.Alpaslan sol bek diye okuduk, bu kadroda zaten Hakan Balta ve Volkan Yaman var. Ikisi de genc ustelik.Ne geregi var transferin? Volkan Yaman bedavaya gelmis olsa , onu gondeririz derim.
Ancak ona da henuz gecen sezon 1 milyon verdik bonservisine.
Ilginc transfer kisacasi