Sayfalar

5 Ağustos 2008 Salı

Ruud Van Nistelrooy

1 Temmuz 1976'da Oss'ta doğduğunda acaba anne-babası böylesine büyük bir futbolcu olabileceğini düşünmüş müydü? 3 farklı ligde gol kralı, Şampiyonlar Ligi'nde 3 kez gol kralı ve bu ligin tüm zamanlarında en çok gol atan 3. oyuncusu hem de tam 57 golle. Bütün kariyeri boyunca 57 gol atamayan forvetler varken o 57 golü dünyanın en zor uluslararası liginde atmış. Ülkesine de çok önemli hizmetlerde bulunmuş, 64 maçta 33 gol. Orada da Bergkamp ve Kluivert'tan sonra en çok gol atan 3. isim.

CV'sinde PSV, Manchester United ve Real Madrid gibi dünyanın sayılı takımları var. Bu 3 takımla da lig şampiyonu olmuş. Tek vuruşu çok iyi yapan, 1,88'lik boyuyla kafa toplarına hakim, uzun boyuna rağmen bilekleri yumuşak, daha da ötesinde son derece yumuşak başlı ve sahada sinirlendiği ender görülen bir adam. 32 yaşını doldurdu bu sene, üst seviyede geçireceği şu son bir aç yılda daha verimli olabilmek ve Huntelaar gibi adamların milli takımda önünü açmak için Milli formayı bundan sonra giymeyeceğini açıkladı. Van Basten'le sorun yaşadıkları dönem şüphe yok ki Hollanda futboluna çok şey kaybettirmişti. Artık Van Basten de yok orada ama bir kere soğudu mu insan tekrar inanıp, kendini vermek çok zordur. Anlaşılan Van Basten'le aralarındaki polemikte çok yıpranan Ruud artık 2 yaşındaki kızı, yeni doğan oğlu ve karısıyla daha fazla geçirmek istiyor. Portakal rengi forma içinde futbolseverlere yaşattığın zevkler için sağol Van Nistelrooy, yolun açık olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Youtube Turkiye'de yasakli ama,
bir yolunu bulup su videoyu herkesin izlemesi lazim Nistelrooy hakkinda:

http://www.youtube.com/watch?v=EoKX31Rh8Tg

Nistelrooy Penaltiyi kacirdiktan sonra Andorra'li oyuncu Nistelrooy'u kizdirmak icin yanina kadar gelip siritiyor.
Ama Nistelrooy olayi cevapsiz birakmiyor, ben cok guldum:)

aşkın dedi ki...

Aslında bu ne ilk ne de sonuncu, maç temposu o kadar yoğun ki, arada nükseden sakatlığı olup 30 yaşın üstündeki herkes mecburen bırakmak zorunda: Totti ve Nesta gibi.Ruud da Robben kadar olmasa da sakatlık geçmişi olan biridir, hatta Fergie onu Psv'den sakat olarak almıştı ama epey faydasını gördü.