Sayfalar

6 Ağustos 2008 Çarşamba

Lyon Düşmanlığı

Tam 7 sene üst üste şampiyon oldular Fransa'da. Önceleri istikrarlı takım olarak anıyordu rakipleri onları artık "düşman" diyorlar açık açık. 7 senede 4 ayrı teknik direktörle kazandılar şampiyonluğu, bu sene de Claude Puel'i getirdiler başa. Her sene takımın önemli 3-4 oyuncusunu satıp yerine 3-4 genç yetenek alıp ciddi karlar ediyor ama hiç bir şekilde başarı olarak etkilenmiyorlar. Bu sene de Ben Arfa'yı sattılar gönül rahatlığıyla. Onların hanedanlığında PSG adeta ligde tutunma savaşı veren bir takım haline gelirken, Gerets geline kadar Marsilya orta sıra takımı, Blanc gelene kadar da Bordeaux vasatın üstüne çıkamayan takım kisvesine bürünmüştü adeta. Bu sezon Marsilya ve Bordeaux önemli transferler ve oturmuş kadrolarıyla şampiyonluk yarışında biz de varız diyorlar. Hatta Lyon olmasın da kim olursa olsun bakış açışındalar. PSG'nin tekrar kuvvetlendiği, Gerets ve Blanc'ın sürüklediği 2 iddialı takımın da bulunduğu Ligue 1'de bu sene herkes Lyon'a karşı. 7 senedir ilk kez bu kadar baskı altında ve hedef haline gelmiş olarak başlayacaklar lige. Lyon Düşmanlığı hat safhada artık Fransa'da.

1 yorum:

aşkın dedi ki...

Ligue 1 aslında Lyon için biçilmiş kaftan, hiç istikrarlı bir lig değil.Tarih boyunca en fazla şampiyon çıkaran liglerden biri.
Bu ortamda sağlam adımlar atan bir takımın üstüste 7 şampiyonluğu nicelik olarak abartılı görünebilir ama çok da şaşırılacak bir durum değil.
İddia ediyorum Türkiye'de Lyon'un yolundan giden bir takım 7 değil 15kez bile üstüste şampiyon olabilir.
Hatta Lyon Türkiye'de olsa daha rahat olur, 2 tane buçuktan toplam 3 vasati rakiple güle oynaya şov yaparlar.