Sayfalar

7 Ağustos 2008 Perşembe

Brett Favre Takas Edildi!

Selef
Amerikan Futbolu'nun gelmiş geçmiş en iyilerinden biri, aktif oyuncular içinde ise en muhteşem oyuncu olarak gösterir bir çokları Favre'yi. Tanımayanlar için mevkisi Quarter Back yani düzeltilmiş Türkçesi ile Oyun Kurucu'dur. Oyun zekası, hızlı karar verme yeteneği ve sportmenliği ile Amerika'nın en çok sevilen sporcularından biri olmuştur hep Favre. Daha düne kadar Green Bay Packers oyuncusuyken takımının New York Jets ile yaptığı takasla artık bir New York'lu oldu. Geçen sezon yaşadığı ağır sakatlığın ardından Mart ayında emekli olmayı düşündüğünü söyleyen ama kesin kararını henüz vermeyen Favre'nin tamamen iyileştiği ve önümüzdeki sezon oynayabileceğini öğrendik. 38 yaşındaki yıldız takas olarak belki yeni bir başlangıç yapıyor ancak asıl gitmek istediği takımın Jets değil de Minnesota Vikings olduğu bilinmekteydi. Favre takasla ilgili henüz konuşmadı, Jets yönetimi ise "Sağlıklı olduğunu biliyoruz, yeni formasıyla yeni sezonda takımının başında olacak." şeklinde bir açıklama yaptı.

Green Bay Favre'nin yerine QB mevkisinde bundan sonra henüz 24 yaşında olan Aaron Rodgers'ın görev alacağını ve oyuncuya güvenlerinin tam olduğunu açıkladı. 3 defa arka arkaya NFL'de MVP seçilmiş ve Green Bay'i 1 kez de şampiyonluğa taşımış olan Favre bakalım 38 yaşında bir yeniden doğuş yaşayabilecek mi?

Halef

1 yorum:

mhiziroglu dedi ki...

Vay anasını hiç beklemiyorudum inşallah bırakmaz diye düşünürken adam Jets'li olmuş. Gerçekten de tarihin en iyi QB'lerindendir. Yaşı artık ilerlediği için son yıllarda Tom Brady ve Peyton Manning2in arkasında kalsa da yine de Jets'e büyük ivme kazandıracaktır tahminimce.